ابتکار و خلاقیت لازمه پویایی نمازهای جمعه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حاج‌علی‌اکبری در گردهمایی ائمه جمعه استان قزوین گفت: قزوین شهری است که قرن‌ها خوبان، بزرگان، ابرار، صالحین و مجاهدین در آن نفس کشیده و خدمت کرده‌اند و آثار خدمات و برکاتشان در این شهر جاری است.

وی ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی در سفر به استان قزوین راجع به سابقه و میراث قزوین سخن گفتند، این سخنان پیام‌هایی دارد، مهم‌ترین پیامش این است که ما نیازمند تدابیری هستیم تا این میراث به نسل جدید منتقل شود و این احساس هویت و افتخار در آن‌ها شکل بگیرد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور عنوان کرد: ما در جامعه روحانیت، یک روحانی برجسته به نام حاج‌آقا ابوترابی (ره) داریم، ایشان متعلق به استان شما بودند، ببینید نوجوانان، جوانان و حتی طلبه‌ها چقدر با شخصیت و روحیات ایشان آشنا هستند، ایشان یک ذخیره و آیت الهی بودند و هر کس ایشان را بشناسد از عظمت و شکوه این شخصیت، نگاه‌های تربیتی ایشان، سعه صدرشان و شجاعتشان شگفت‌زده خواهد شد.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حاج‌علی‌اکبری بیان کرد: تأثیر این روحانی برجسته قزوینی نه فقط در بین اسرای ما، بلکه حتی در بین جماعت خبیث صدامی نیز دیده می‌شد، این جهاد تبیین باید انجام شود و ارتباطات با نسل جوان برقرار شود تا این آگاهی‌بخشی‌ها صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر شهدای شاخص قزوین می‌توان به شهید رجایی اشاره کرد، این شهید به‌عنوان یک اسطوره مدیریتی بودند، استان قزوین باید این سیره‌ها را آنقدر برجسته جلوی چشم همگان نشان دهد که مردم استان تمام مسئولینشان را با این شخصیت محک بزنند.

این مسئول تأکید کرد: از شهدای شاخص دیگر استان قزوین می‌توان به شهید بابایی اشاره کرد، کتاب زندگینامه ایشان یعنی کتاب پرواز یک کتاب معرفتی و اخلاقی است.
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: ما متأسفانه به علت دارا بودن اسطوره‌های زیاد، از این اسطوره‌ها غافل شده‌ایم، شما باید یاری کنید این ارتباط‌های هویتی برای طلاب شکل بگیرد و این سابقه کهن و این ظرفیت بی‌نظیر و شگفتانه تبیین شود.

وی یادآور شد: همه ما اشتغالات اجتماعی داریم، این اشتغالات نیاز به غنی‌سازی دائمی دارد، یعنی هم باید دائما خودمان را مهیا کنیم تا بتوانیم با حوادث و وقایع درست مواجه شویم، هم کنشگر بوده و اثر فعالی در جریان هدایت داشته باشیم و هم تلاش کنیم آسیب نبینیم یا کمتر آسیب ببینیم، برای این منظور باید دائم مطالعه داشته باشیم و از کتاب فاصله نگیریم، علی‌الخصوص ائمه جمعه جوان باید این موضوعات را بیشتر مدنظر داشته باشند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور عنوان کرد: ائمه جمعه جوان ما هم به لحاظ خودسازی معنوی و هم به لحاظ جمع‌آوری توشه‌های علمی فرصت‌ها را غنیمت بشمارند و از خدای متعال کمک بخواهند تا در صراط بندگی حرکت کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌علی‌اکبری خاطرنشان کرد: انس حقایق و معارف سیاسی با متن شریعت منافاتی ندارد، اما سیاست‌زدگی یک بیماری و مرض است، متأسفانه جامعه ما گرفتار سیاست‌زدگی است، این سیاست‌زدگی هم آن سیاست‌ورزی و سیاست فهمی را تحت‌الشعاع قرار داده و هم سیر اخلاقی را مخدوش کرده است، متأسفانه حتی گاهی انقلابیون ما هم دچار این بیماری خطرناک می‌شوند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تأکید کرد: باید این بیماری را معالجه کرد، علاجش هم این است که ما به نوجوانان فرصت دو پرواز را بدهیم، یکی پرواز عقلانی است، یعنی عقلانیت را باید در آن‌ها تقویت کرد، یکی هم پرواز معنوی است.

وی تصریح کرد: رهبر حکیم انقلاب در سخنرانی روز مبعث، ایمان و عقل را رهاورد بعثت خواندند، ایشان دائم روی این دو مسئله تأکید داشتند.

این مسئول یادآور شد: ما که نمایندگان ولی‌فقیه هستیم، متأسفانه از این منظومه گفتمانی، از این سطح نگاه و از این زاویه دید فاصله داریم، معارفی که از سمت رهبر معظم انقلاب بیان می‌شود بی‌نظیر است، برای مثال ایشان واقعه 19 دی را با مبانی حکمی و قرآنی، روشن‌بینی و کیاست معنوی و عرفانی بیان می‌کنند تا از این واقعه‌ای که سال‌ها قبل اتفاق افتاده، برای امروز درس بگیریم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌علی‌اکبری اظهار کرد: این‌ها سند راهنما برای جامعه مبلغین، علی‌الخصوص برای ائمه محترم جمعه و ائمه جماعات است، باید این گوهرهای ناب را از بیانات رهبر فرزانه انقلاب استخراج کرد، مناسب‌سازی این بیانات با نیاز جامعه مخاطب و ارائه بی‌نظیر آن توسط رهبری را باید قدر دانست.

وی عنوان کرد: رهبر حکیم انقلاب عقل و علم را دو پیام ویژه مبعث خوانده‌اند، مبعث پیام‌های زیادی دارد، اما اینکه ایشان روی این دو پیام تأکید دارند، نشان می‌دهد جامعه ما نیاز به پرورش عقلانی دارد، همچنین باید جوانان را بر اساس محور ایمان و پروازهای معنوی و ملکوتی اوج داد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه چقدر دست ما را پر کرده‌اند و چه راه‌هایی را به سوی معارف قرآنی و وحیانی، کلمات اولیای خدا و شرح حقایق معنوی گشوده‌اند، حیف است با وجود این دست پر، فقیرانه راه را طی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسین مظفری هم در این گردهمایی اظهار کرد: خدای متعال را شاکریم که نعمت نمایندگی مقام عظمای ولایت و امامت جمعه این شهر پر افتخار را به این حقیر عنایت کرد، بنده نیز به سهم خودم از زحمات چندین ساله برادر بزرگوارم حاج‌آقا عابدینی تشکر می‌کنم، ان‌شاءالله تلاش‌های خالصانه ایشان مورد قبول درگاه حق قرار گیرد.
وی ادامه داد: اینکه در سوره حمد می‌خوانیم «إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعینُ، اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ»، کلمه «نَعْبُدُ» تنها اشاره به عبادت مصطلح ندارد، بلکه بیان این است که خدایا ما تلاش می‌کنیم که عبد تو باشیم و تمام زندگی‌مان در مسیر بندگی تو باشد، معنای کامل این عبادت، بدون یاری خدا امکان‌پذیر نیست و مقدمه یاری خدا استعانت ماست، یعنی باید استعانت داشته باشیم تا به عبودیت مؤثر برسیم، صراط مستقیم همان صراط عبودیت است.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: بنابراین باید استعانت را جدی بگیریم، در شب‌ها و روزهای نورانی و بابرکت شعبان‌المعظم قرار داریم، ائمه معصومین (ع) سرمایه ارزشمند مناجات شعبانیه را به ما هدیه کرده‌اند، اگر چه خدمت به بندگان خدا از بزرگ‌ترین عبادات است اما کار تمامی ندارد، این طور نباشد که خودمان را فراموش کنیم، باید از این ایام مبارک در مسیر استعانت استفاده کنیم، اگر یاری خدای متعال نباشد ما نمی‌توانیم قدم از قدم برداریم.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: گاهی لغزش انسان به این خاطر است که راه درست را تشخیص نمی‌دهد و گاهی هم علیرغم تشخیص صحیح، توان پیمودن راه درست را ندارد، خدایا اگر توفیق تو دست ما را نگیرد، ما حتی در مسیر واضح هم، با وجود روشن بودن راه، توان حرکت نداریم.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین لازم است استعانت را جدی بگیریم تا یاری خدای متعال بیش از گذشته دست ما را بگیرد و ما را در صراط مستقیم ثابت قدم بدارد.




 
{$sepehr_media_11988891_600_350}