سند امنیت غذایی و چالش‌های پیش‌روی آن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امروز «سند امنیت غذایی» موضوع چهارمین گفتگوی آبی وزارت نیرو بود که با حضور عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب، علیرضا نیکویی مدیرکل دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات کشاورزی، محمد الموتی، دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیستی و محمد درویش، فعال محیط زیست برگزار شد. در این نشست پیرامون ابهامات موجود در سند ملی امنیت غذایی، چگونگی و تضمین اجرا و همینطور چالش‌های پیش‌روی این سند بحث و گفتگو شد. این گزارش بخشی از صحبت‌های چهار سخنران این نشست است.

سند امنیت غذایی تکلیف بخش کشاورزی را مشخص کرد

مدیر کل دفتر امور اقتصادی سازمان تحقیقات کشاورزی، درخصوص کاربرد سند امنیت غذایی گفت: از آنجایی که در بخش کشاورزی اختلاف نظر‌های بسیاری وجود دارد، این سند تکلیف را مشخص کرده است تا از اعمال نظر‌های مختلف جلوگیری شود.

{$sepehr_media_11302092_600_350}

سند امنیت غذایی ابلاغ شد، اما چگونه اجرا می‌شود؟ 

الموتی، دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیستی درخصوص شرایط اجرایی شدن این سند اظهار داشت: در کشور انبوهی از اسناد حتی در بالاترین سطح وجود دارد که بیش از ۲۰ تا ۲۵ درصد از آنها اجرایی نشده، درخصوص این سند نیز با اینکه یک سال از ابلاغ آن می‌گذرد، اما هیچ گزارشی از روند اجرای آن منتشر نشده است.

{$sepehr_media_11302096_600_350}

الموتی در ادامه بیان کرد: در کنار برنامه اجرایی، این سند چه تضمین اجرایی دارد؟

این سند را نباید رها کرد

محمد درویش، فعال محیط زیست در ابتدای صحبت‌های خود سند امنیت غذایی را امیدبخش‌ترین سندی که در ۴۵ سال اخیر تدوین شده، دانست و گفت: همه فریاد‌ها و نگرانی‌هایی که ما داشتیم در این سند آمده و اصلا قابل مقایسه با هیچ‌یک از سند‌های دیگر نیست، سند امنیت غذایی، یک جراحی بسیار بزرگ و البته بسیار دردناک است که نظام جمهوری اسلامی قبول کرده آن را انجام دهد. 

وی اینگونه ادامه داد: اگر بخواهیم چرایی اجرایی نشدن سند‌های گذشته را آسیب‌شناسی کنیم، بخشی از آن به سکوت جامعه برمی‌گردد، اما اکنون که این سند به مرحله ابلاغ رسیده ما باید کمک کنیم تا اجرایی شود، زیرا بخش‌های بزرگی از کشور به شدت با این سند زاویه دراند. 

{$sepehr_media_11302098_600_350}

بهبودهای فعلی را از یاد نبریم

عیسی بزرگ‌زاده دیگر سخنران این نشست که به عنوان نماینده بخش آب وزارت نیرو حاضر شده بود، گفت: درست است که سند امنیت غذایی که با هدف پایداری کشاورزی تدوین شده، اجرایی نشده است، اما نباید با نگاه آرمان‌گرایی و کمال‌گرایی به این سند نگاه کرد، بلکه باید به بهبود‌های فعلی دلخوش بود، زیرا بهبود مطلق هرگز ایجاد نمی‌شود.

{$sepehr_media_11302102_600_350}