لاوروف: باید توازن جدیدی بین قدرت‌های جهانی ایجاد شود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: غرب فکر می‌کند که ملت برگزیده و ممتازی است و نباید روابط خود را با کشور‌ها بر اساس منافع مشترک بنا کند! سرگئی لاوروف افزود: غرب آمادگی ندارد به صورت عادلانه و مثبت با ما همکاری داشته باشد؛ همکاری که بر اساس احترام متقابل صورت گیرد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در همایش بین المللی خوانش‌های سیاست‌های خارجی پریماکوف همچنین گفت: ما یک اولویت داریم و آن دور کردن تهدید‌ها از امنیت خود است که به هر قیمتی باید این اولویت را محقق کنیم. 

{$sepehr_media_11253250_600_350}

باید توازن جدیدی بین قدرت‌های جهانی ایجاد شود و شورای امنیت باید دوباره بازسازی شود. نظام امنیت در اروپا فقط بر اساس منافع آمریکا و ناتو بنا نهاده شده است. 
سرگئی لاوروف ادامه داد: ما با ناتو تماس‌ها و طرح‌های مشترکی برای مبارزه با تروریسم داشتیم؛ اما آمریکا مانع از اجرای این طرح‌ها شد.
نظام امنیت در اوراسیا باید بر اساس منافع همه تشکیل شود نه این که تنها منافع غرب و آمریکا تامین شود. ما نمی‌خواهیم منافع کسی را از بین ببریم بلکه تلاش‌های ما تنها برای محافظت از امنیت کشور‌هایی منطقه اوراسیا است.
وی همچنین گفت: ما برای آزادی کشور‌ها از هژمونی غربی و انواع استعمار جدید تلاش خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: هیچ جایگزینی برای نظامی جهانی چند قطبی وجود ندارد و تلاش آمریکا در ادامه هژمونی بر کشور‌های جهان با شکست مواجه خواهد شد.
مسئولان اروپایی از روسیه هراسی رنج می‌برند در حالی که به جای خدمت کردن به پرونده‌های آمریکا باید در خدمت منافع کشورهایشان باشند.
وی همچنین گفت: حوادثی را که در غزه مشاهده می‌کنیم یک فاجعه واقعی است و باید این فاجعه متوقف شود. ۸ ماه از عملیات نظامی اسرائیل در غزه می‌گذرد جنگی که به کشته شدن بیش از ۳۵ هزار فلسطینی منجر شده است.
لاوروف ادامه داد: مقامات اسرائیل تلاش می‌کنند کار‌هایی که ارتش اسرائیل ضد مردم غزه انجام می‌دهد را به گونه‌ای توجیه کنند.
ما برای آشتی بین جریان‌های فلسطینی برای یکسان سازی مواضع آن‌ها تلاش کردیم.
آمریکا ادعا می‌کند که یک طرف فلسطینی برای مذاکره وجود ندارد از اینرو ما برای ایجاد وحدت بین جریان‌های فلسطینی تلاش کردیم.