به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قدرت اله محمدی در همایش داوطلبان آتشنشانی تهران گفت: میانگین زمان پاسخگویی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ۳۰ ثانیه است و ما میتوانیم به کمک داوطلبان این زمان را کاهش دهیم. در زمان حادثه ما مشکل ساماندهی اطراف حریق و هجوم مردم را داریم و به کمک داوطلبان آتشنشان میتوانیم، این موضوع را حل کنیم و در نتیجه آن جان و مال مردم حفظ خواهد شد.
محمدی گفت: همه امکانات خود را با کمک سازمانهای امدادی مثل هلال احمر، اورژانس و اداره گاز بسیج کردیم تا با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی خسارات و تلفات ناشی از گاز مونوکسیدکربن کاهش یابد. در یک ماهه اخیر حوادث خطرناک و کشنده ناشی از مسمومیت گاز مونوکسیدکربن در سطح کشور داشتیم، به عنوان مثال یک خانواده پنج نفره در زاهدان و یک مادر و دو فرزندش در تهران در یک ماه گذشته جان خود را به دلیل مسمومیت ناشی از گاز مونوکسیدکربن از دست دادند و در اینجا اهمیت کار آتشنشانان داوطلب آشکار میشود.
محمدی افزود: کشور ما حادثه خیز است و به همین دلیل به آتشنشان داوطلب نیاز داریم و ۶۷هزار داوطلب آتش نشان جمعیت زیادی نیست. همه سفیران و داوطلبان آتش نشان میتوانند به حفظ جان و مال شهروندان کمک کنند.
وی گفت: با آموزش شهروندان توسط آتشنشانان داوطلب جلوی بسیار از حوادث گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه داوطلبان رابطه حقوق و استخدامی با سازمان آتشنشانی ندارند، گفت: سعی میکنیم، آتش نشانان داوطلب دیده شوند و هر چند وقت یکبار دور هم جمع شویم. آتشنشانان داوطلب در استخدامها نیز به دلیل آشنایی با کار در اولویت هستند. تعداد داوطلبان آتشنشان باید افزایش پیدا کند و آموزشهای کاربردی نیز لازم است بیشتر شود.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این مراسم با ارائه گزارشی در مورد آموزشهای شهروندی گفت: به بیش از ۴میلیون کاربر پیامکهای آموزشی ارسال شده است. آتشنشانان داوطلب علاوه برخود امدادی میتوانند به دیگران نیز کمک کنند و برخی نیز میتوانند مربی گیری و تدریس کنند.
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران هم در این مراسم گفت: نجات یک نفر مانند نجات همه افراد است و سیاست ما در شورای اسلامی شهر تهران این است که به سمت شهر ایمن حرکت کنیم تا حوادث در شهر کاهش پیدا کند. این امر موفق نخواهد شد مگر با آموزشهای شهروندی.