ضرورت جلوگیری از تخریب منطقه حفاظت‌شده سهند

ضرورت جلوگیری از تخریب منطقه حفاظت‌شده سهندبه گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، اشتری در جلسه کارگروه احیای سهند در مراغه گفت: روند موجود در سهند تخریبی است و باید در مرحله اول تخریب‌ها متوقف شده و در مرحله بعدی نسبت به احیای آن اقدام شود.
وی تصریح کرد: با ادامه روند فعلی، کیفیت هوای منطقه هم تحت تاثیر تخریب همه‌جانبه سهند قرار می‌گیرد .
اشتری با تاکید بر اینکه استفاده از کودها در دامنه سهند، آب‌ها را آلوده و تنوع زیستی را تهدید می‌کند، اظهار کرد: کاهش تدریجی پوشش گیاهی سهند به حذف دامداری و مشاغل سنتی منجر خواهد شد و حذف تنوع زیست محیطی آن نیز به از دست رفتن ژنوم منتهی می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی تغییر کاربری اراضی را یکی از مشکلات اساسی سهند عنوان کرد که به مدیریت یکپارچه نیاز دارد و اضافه کرد: در خصوص چرای بی‌رویه دام، باید ممیزی مراتع در دستور کار قرار گیرد تا یک وضعیت پایدار را برای وضعیت زیست محیطی سهند متصور باشیم.
وی با بیان اینکه منطقه حفاظت‌شده سهند از نظر جایگاه زیست محیطی از مناطق مهم حفاظت‌شده آذربایجان‌شرقی است، خاطرنشان کرد: منابع آبی مهم استان از سهند سرچشمه می‌گیرد و همین ویژگی به خودی خود اهمیت حفاظت و احیای سهند را به خوبی نشان می‌دهد.

وی از تشکیل کارگروه حفاظت از کوه سهند خبر داد و افزود: هدف از تشکیل این کارگروه تاکید بر صیانت ، حفاظت و پیشگیری از تخریب طبیعت سهند است .

آل هاشم مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی هم گفت : از کل مراتع سهند تنها 40 درصد در اختیار عشایر است و آنها با اجرای طرح های مرتعداری از مراتع و پوشش گیاهی سهند حفاظت می کنند .

اسدیان معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز با بیان اینکه سهند به عنوان یک سرمایه ملی در شمال غرب کشور و آذربایجان شرقی نیازمند حفاظت و صیانت است افزود : پیشگیری از تخریب مراتع و منابع آبی و خاکی آن ضرورت اساسی است.

منطقه حفاظت شده سهند با مساحت ۵۸۱۹۴ هکتار در ارتفاعات سهند واقع شده و در سال ۱۳۹۰ از وضعیت شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده ارتقاء یافته است.
این محدوده در میان شهرستانهای مراغه، بناب، عجب شیر، تبریز و اسکو قرار دارد و حدود یکصد هزار هکتار آن نیز منطقه شکار ممنوع است.