دویست و سی و هفتمین روز جنگ اوکراین
کشته و زخمی شدن روزانه ۶۰۰ نیروی اوکراینی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، ژنرال «سرگئی سوروویکین» فرمانده عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین گفت: ارتش روسیه آماده تخلیه ساکنان خرسون است.
وی تأکید کرد: نیروی هوایی روسیه از زمان آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین تا کنون بیش از ۳۴ هزار پرواز انجام داده است. روزانه ۶۰۰ تا یک هزار نیروی اوکراینی کشته یا زخمی می‌شوند.

خبر در حال بروزرسانی است ...

 

پدافند هوایی اوکراین موشک‌های روسی را بر فراز کی‌یف سرنگون کرد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی‌یف، ویتالی کلیچکو شهردار کیف، پایتخت اوکراین، اعلام کرد سامانه‌های پدافند هوایی اوکراین روز چهارشنبه چند موشک روسی را بر فراز کی‌یف منهدم کرد.
پیش‌تر خبرنگاران خبرگزاری فرانسه از شنیده شدن صدای چند انفجار در کی‌یف خبر داده بودند.

 

شنیده شدن صدای انفجار در مرکز کی یف
خبرنگاران خبرگزاری فرانسه اعلام کردند صدای چند انفجار روز چهارشنبه، کمی پس از به صدا درآمدن آژیر ضد هوایی، در مرکز کی یف پایتخت اوکراین شنیده شد.
از روز دوشنبه، کی یف چندین بار با پهپاد‌های انتحاری روس هدف حمله قرار گرفته که چندین کشته بر جا گذاشته و به ویژه تأسیسات مربوط به انرژی را هدف گرفته است.

 

گروه واگنر از آغاز ایجاد یک خط دفاعی در منطقه لوگانسک خبر داد
یوگنی پریگوجین، رئیس گروه شبه نظامی روسی واگنر، روز چهارشنبه اعلام کرد ساخت یک خط دفاعی مستحکم در منطقه لوگانسک در شرق اوکراین را که سپتامبر امسال ضمیمه خاک روسیه شد، آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پریگوجین که یک تاجر نزدیک به کرملین است در شبکه‌های اجتماعی شرکت خود موسوم به کنکورد Concord اعلام کرد مجموعه‌ای از استحکامات در خط تماس در منطقه لوگانسک که معمولا از آن به عنوان «خط واگنر» یاد می‌شود، در دست ساخت است.
او تاکید کرد این یک خط دفاعی چند لایه است. با این حال او جزئیاتی در مورد طول این خط، مکان دقیق آن یا مدت زمانی که ساخته خواهد شد، ارائه نکرد.
پریگوجین ۶۱ ساله معتقد است که این خط دفاعی برای مقابله با ارتش اوکراین ضروری نخواهد بود چرا که به گفته او حضور یگان‌های واگنر در خط مقدم این منطقه یک دیوار تسخیرناپذیر است.

 

پوتین در سرزمین‌های ضمیمه شدن اوکراین حکومت نظامی برقرار می‌کند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز چهارشنبه دستور برقراری حکومت نظامی را در چهار سرزمین اوکراین یعنی دونتسک، لوگانسک، خرسون و زاپوریژیا که ماه سپتامبر توسط مسکو ضمیمه شدند، صادر کرد.
رئیس جمهور روسیه این تصمیم را در جلسه شورای امنیت خود که از تلویزیون پخش می‌شد، اعلام کرد. کرملین سپس با صدور فرمانی اعلام کرد که از نیمه شب پنجشنبه در این مناطق حکومت نظامی به اجرا گذاشته می‌شود.

 

اوکراین: دولت روسیه خرسون را تخلیه کرد
خبرگزاری فرانسه گزارش داد دولت روسیه در خرسون، واقع در جنوب اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد در مقابل پیشروی نیرو‌های اوکراینی، در حال تخلیه این شهر است و در عین حال اطمینان داد ارتش روسیه تا سر حد مرگ در آنجا خواهد جنگید.
ولادیمیر سالدو، رئیس دولت روسیه که به صورت زنده از شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ صحبت می‌کرد، خاطر نشان کرد: از امروز، همه ساختار‌های قدرت در شهر، اداره مدنی و نظامی و همه وزارتخانه‌ها به قسمت سمت چپ ساحل رودخانه دنیپر که با خرسون هم مرز است نقل مکان می‌کنند.

 

رئیس کمیسیون اروپا: حملات روسیه به زیرساخت‌های اوکراین جنایت جنگی است
رئیس کمیسیون اروپا روسیه را به مبادرت به اقدامات تروریستی و ارتکاب جنایات جنگی در اوکراین متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بروکسل، اورزولا فون در لاین روز چهارشنبه گفت: حملات موشکی و پهپادی روسیه به نیروگاه‌ها و دیگر زیرساخت‌های اوکراین اقدام تروریستی محض است که جنایت جنگی محسوب می‌شود.
فون در لاین در سخنرانی خود در پارلمان اروپا گفت: دیروز ما بار دیگر شاهد حملات هدفمند روسیه به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین بودیم. این حملات نشانگر فصل دیگری از یک جنگ بسیار ظالمانه است. ضوابط بین‌المللی کاملا واضح است. این‌ها جنایات جنگی محسوب می‌شوند.
حملات هدفمند به زیرساخت‌های غیرنظامی با هدف آشکار قطع دسترسی مردان، زنان و کودکان به آب، برق و گرمایش آنهم در آستانه فصل زمستان، اقدامات تروریستی محسوب می‌شود و ما هم باید آن‌ها را چنین توصیف کنیم.

 

نگرانی از درگیری‌های هسته‌ای با روسیه وزیر دفاع انگلیس را به واشنگتن کشاند
اوج تازه درگیری‌های روسیه با اوکراین همزمان با افزایش کمک‌های تسلیحاتی کشور‌های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس به اوکراین، نگرانی‌ها را از اقدام غافلگیرانه روسیه تشدید کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، گزارش‌های منتشر شده در انگلیس از افزایش ترس لندن و واشنگتن از انفجار یک کلاهک مرگبار بر فراز دریای سیاه، به منظور نمایش قدرت هسته‌ای روسیه حکایت دارد.
این نگرانی‌ها بن والاس وزیر دفاع انگلیس را راهی واشنگتن کرده است. به نوشته برخی رسانه‌ها او برای این سفر مجبور شد برخی برنامه‌های از پیش تعیین شده خود را در انگلیس لغو کند.
جیمز هیپی مقام ارشد وزارت دفاع انگلیس با تاکید بر اهمیت سفر بن والاس گفت: ما در شرایطی به سر می‌بریم که این نوع گفتگو‌ها ضروری است.
کارشناسان انگلیسی از مدت‌ها پیش در رسانه‌های این کشور و آمریکا اعلام می‌کنند پوتین می‌تواند یک سلاح هسته‌ای را بر فراز دریای سیاه به عنوان یک شلیک هشدار پرتاب کند.
آنان همچنین به اظهارات پوتین استناد می‌کنند که به گفته آنها تاکید کرد برای دفاع از تمامیت ارضی خود آماده مبارزه و استفاده از سلاح هسته‌ای است.
جنگ روسیه و اوکراین پس از ان دوباره اوج گرفت که بخشی از پل راهبردی میان روسیه و شبه جزیره کریمه در انفجاری مهیب آسیب دید. روسیه به تلافی این اقدام حملات خود را علیه اوکراین شدت بخشید.
ولودیمیر زلنسکی که از پشتیبانی کامل کشور‌های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس برخوردار است می‌گوید در پی حملات روسیه یک سوم نیروگاه‌های اوکراین از بین رفته است.
روسیه می‌گوید ده‌ها پایگاه نظامی و راهبردی اوکراین را هدف قرار داده و منهدم کرده است.
هنوز از نتایج دیدار وزیر دفاع انگلیس با مقامات آمریکایی در واشنگتن خبر تازه‌ای منتشر نشده است.

 

روسیه به فشار شدید بر نیروهایش در حملات اوکراین اذعان کرد
به گزارش رویترز، سرگئی سوروویکین فرمانده نیروی‌های روسیه در اوکراین در اعترافی نادر، به فشار‌هایی که این نیرو‌ها در حملات نیرو‌های اوکراین برای باز پس گیری مناطق جنوبی و شرقی این کشور متحمل می‌شوند اذعان کرد. روسیه ادعا می‌کند این مناطق را چند هفته قبل به خاک خود ضمیمه کرده است.
ژنرال سوروویکین به شبکه تلویزیونی دولتی «روسیا ۲۴» گفت: اوضاع در منطقه عملیات ویژه نظامی را می‌توان متشنج توصیف کرد.
وی درباره اوضاع در منطقه جنوبی خرسون گفت: «اوضاع در این منطقه دشوار است. دشمن به عمد به تاسیسات زیربنایی و ساختمان‌های مسکونی در خرسون حمله می‌کند.»
ولادیمیر رگوو یکی از اعضای شورایی که روسیه آن را برای اداره کردن شهر زاپوریژیا در جنوب اوکراین منصوب کرده است گفت: نیرو‌های اوکراینی، گلوله‌باران شهر انرهودار را که بسیاری از کارکنان نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در آنجا زندگی می‌کنند تشدید کرده است.
وی چهارشنبه در پیام رسان تلگرام نوشت: حومه‌های شهر، گلوله باران شده و حدود ده حمله به نیروگاه حرارتی صورت گرفته است.
اوکراین و روسیه هر دو منکر هدف قرار دادن غیر نظامیان شده‌اند هرچند کی‌یف، نیرو‌های روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دستوری را که وی آن را «عملیات ویژه نظامی» نامیده است ۲۴ فوریه اعلام کرد. پوتین گفت: می‌خواهد درباره تامین امنیت روسیه و محافظت از افراد روسی زبان در اوکراین اطمینان حاصل کند. اوکراین و متحدانش، مسکو را به آغاز جنگی غیر ضروری برای خارج کردن کنترل اراضی از دست اوکراین متهم می‌کنند.

 

الاعرجی: عراق موضع بی طرفی در جنگ اوکراین دارد
قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق گفت: عراق همواره بر بی طرفی خود در بحران اوکراین و روسیه تاکید کرده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری رسمی عراق (واع)، قاسم الاعرجی روز سه شنبه در دیدار با آسپن لیند بک سفیر نروژ در بغداد گفت: عراق همواره بر تمایل خود در مورد بی طرفی در بحران میان اوکراین و روسیه و اینکه نمی‌خواهد از یکی از طرفین درگیر حمایت کند، تاکید کرده است.
دفتر روابط عمومی مشاور امنیت ملی عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: الاعرجی با آسپن لیند بک درباره راه‌های گسترش و تحکیم روابط دوجانبه، همکاری میان دو کشور در سطوح مختلف و مهمترین تحولات سیاسی و امنیتی در عرصه‌های بین المللی و منطقه‌ای گفتگو کرد.
بر اساس این بیانیه، الاعرجی درباره بحران میان اوکراین و روسیه بر لزوم تشویق طرفین درگیر به گفتگو به منظور دستیابی به صلح در منطقه و جهان تاکید کرد.
مشاور امنیت ملی عراق در این دیدار درباره اردوگاه الهول واقع در استان الحسکه در شمال شرق سوریه (تحت کنترل نیرو‌های کرد سوریه) گفت: عراق به همکاری و حمایت هر چه بیشتر جامعه بین المللی برای برچیدن این اردوگاه نیاز دارد.
الاعرجی همچنین بر اهمیت تداوم انسجام جامعه جهانی در مقابله با تروریسم و خشکاندن منابع مالی، انسانی و رسانه‌ای آن تاکید کرد.
قاسم الاعرجی در این دیدار به خطر پدیده مواد مخدر در جوامع اشاره و بر لزوم همکاری با نهاد‌های قانونی و تشدید مجازات‌های مربوط به این جرم تاکید کرد.
سفیر نروژ هم در این دیدار بر تمایل کشورش برای ادامه همکاری و شراکت با عراق از طریق «عملیات عزم راسخ» و «پیمان ناتو» تاکید کرد و افزود: نروژ آمادگی دارد تا با عراق در زمینه‌های تبادل اطلاعات، مبارزه با تروریسم و جرم‌های سازمان یافته همکاری کند.

مبادله اسرا بین روسیه و اوکراین و برنامه آموزش نیرو‌های اوکراینی در اروپا
روسیه و اوکراین تعدادی از اسرای خود را مبادله کردند و در همین حال غرب از افزایش کمک‌های خود به اوکراین از جمله برنامه آموزش ۱۵ هزار نظامی اوکراینی در اورپا خبر داد.
روسیه و اوکراین ۲۱۸ اسیر را با یکدیگر مبادله کردند. در همین حال اتحادیه اروپا با آموزش ۱۵ هزار نظامی اوکراینی در خاک کشور‌های این اتحادیه موافقت کرد.

{$sepehr_media_8656736_600_350}

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد اولویت این اتحادیه حمایت از اوکراین و ادامه تحریم‌ها علیه روسیه است.
تلاش‌های آمریکا و اروپا برای حمایت از اوکراین و تنگ کردن عرصه بر روسیه همچنان ادامه دارد. وزرای خارجه اتحادیه اروپا در اقدامی بی سابقه و در چارچوب بسته کمک‌های نظامی و مالی از اوکراین، با آموزش ۱۵ هزار نظامی اوکراینی در خاک کشور‌های اتحادیه موافقت کردند که مرکز آن در لهستان قرار دارد.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد اولویت این اتحادیه حمایت از اوکراین و ادامه تحریم روسیه است. آمریکا نیز هفته گذشته به نوبه خود تصمیم گرفت کمک‌های نظامی بیشتری به ارزش ۷۲۵ میلیون دلار در اختیار اوکراین قرار دهد. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن کمک‌های نظامی بیشتری برای حمایت از اوکراین در جنگ در اختیار این کشور قرار می‌دهد. از سوی دیگر مشاور رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو اجازه گسترش ناتو به سمت شرق و تهدید امنیت روسیه را نمی‌دهد. وی تاکید کرد هدفی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از ۱۵ سال پیش درباره آن سخن می‌گوید همین است.
اوکراین هدف حملات روسیه قرار گرفت و آژیر خطر بار دیگر در این کشور به صدا در آمد. این در حالیست که اوکراین یک روز قبل از آن نیز هدف حملات پهپادی قرار گرفته بود که طی آن برخی مواضع از جمله ساختمان شرکت برق هدف قرار گرفت. فرماندهی عملیات جنوب اوکراین اعلام کرد پهپاد‌ها به شهر‌های مختلف حمله کردند. نیروی هوایی اوکراین نیز اعلام کرد ۲۵ فروند از پهپاد‌ها را هدف قرار داده و سرنگون کرده است. ریاست جمهوری اوکراین پس از این حملات از غرب خواست در اسرع وقت سامانه‌های پدافند هوایی در اختیار این کشور قرار دهد.
از سوی دیگر مقامات اوکراینی از آزادی ۱۰۸ نفر در عملیات جدید مبادله اسرا با روسیه خبر دادند و تاکید کردند بیشتر آزادشدگان زن هستند. روسیه نیز اعلام کرد کی‌یف بر اساس این توافق، یکصد اسیر روس را آزاد کرد. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در سخنان روزانه خود اعلام کرد ۹۶ نفر از زنان که طی عملیات مبادله اسرا آزاد شده اند نظامی هستند و که ۳۷ تن از آن‌ها از آزوویستال منتقل شده اند و ۱۲ اسیر دیگر زنان غیرنظامی هستند. رئیس جمهور اوکراین از نیرو‌های خود خواست تعداد بیشتری اسیر بگیرند تا آزادی نظامیان در اسارت روسیه تسهیل شود.


وزیر خارجه آلمان گفت: همچنان به طور گسترده از اوکراین، حمایت تسلیحاتی خواهیم کرد
به گزارش تلویزیون خبرگزاری فرانسه، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، امروز در هم اندیشی «سیاست خارجی برلین» که در بنیاد «کوربر» در پایتخت آلمان برگزار شد، گفت: ما برای (تامین امنیت) شما اینجا هستیم. تامین امنیت منطقه بالتیک و همین طور شرق اروپا در واقع امنیت آلمان است و ما به طور جد، از هر سانتیمتر مناطقی که با هم متحدیم، دفاع خواهیم کرد. وی افزود: ما همچنان به طور گسترده از اوکراین، حمایت تسلیحاتی خواهیم کرد. این حمایت، تنها محدود به تحویل اقلام و ادوات نظامی و تسلیحاتی برای نجات جان مردم اوکراین نیست بلکه من امیدوارم این تحویل‌ها گامی برای تقویت اعتماد (سازی) و همبستگی (با مردم اوکراین) نیز باشد.

{$sepehr_media_8656739_600_350}
 

تأکید انگلیس و فرانسه بر ادامه حمایت از اوکراین
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دفتر نخست وزیر انگلیس اعلام کرد: لیز تراس نخست وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه از حملات روسیه به مناطق غیرنظامی اوکراین ابراز نگرانی کردند. لندن و پاریس به همکاری مشترک و مستحکم با متحدان خود برای حمایت از اوکراین ادامه خواهند داد.

 

سخنگوی پنتاگون:اطلاعاتی در اختیار نداریم که فروش تسلیحات را از ایران به روسیه تایید کند
پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون گفت:اطلاعاتی در اختیار نداریم که فروش تسلیحات را از ایران به روسیه تایید کند.

{$sepehr_media_8656808_600_350}

گزارش‌هایی وجود دارد که بر اساس آن‌ها ایران به روسیه قول داده است که موشک‌های سطح به سطح و پهپاد‌های بیشتری را بفروشد. آیا شواهدی دال بر تصمیم ایران برای ارسال این تسلیحات به روسیه در اختیار دارید؟
پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون گفت: من گزارش‌های رسانه‌ها را در این رابطه دیده ام. من هم اکنون اطلاعاتی را در اختیار ندارم که این موضوع را تایید کند.


پنتاگون: نشانه‌ای از تصمیم روسیه برای استفاده از سلاح هسته‌ای وجود ندارد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در نشست خبری در واشنگتن گفت: نشانه‌ای از تصمیم روسیه برای استفاده از سلاح هسته‌ای وجود ندارد، ولی ما کاملا برای مقابله با چنین احتمالی آماده و از توان بازدارندگی راهبردی برخورداریم. گفتمان روسیه درباره استفاده از سلاح هسته ای، غیرمسئولانه و ناقض امنیت و صلح جهانی است.

{$sepehr_media_8656740_600_350}


وی ادامه داد: ما با اوکراین برای تامین نیازمندی‌های آن در بخش ارتباطات همکاری می‌کنیم. ما همچنین با شرکای خود برای حمایت از اوکراین همکاری می‌کنیم تا از حاکمیتش دفاع کند. اگر ما چنین نکنیم، ممکن است عواقب وخیمی در پی داشته باشد. ما با متحدان خود برای فراهم کردن سامانه‌های دفاع هوایی برای اوکراین در سریع‌ترین زمان ممکن همکاری می‌کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره چین نیز گفت: سیاست ما بر اساس اصل چین واحد استوار است. ما بر اجتناب از هر گونه اقدام نظامی احتمالی (در تنگه تایوان) تمرکز می‌کنیم.
سخنگوی پنتاگون به پرونده کره شمالی هم پرداخت و گفت: ما با متحدان خود برای مقابله با تهدیدات کره شمالی، هماهنگ و خواهان این هستیم تا شبه جزیره کره عاری از سلاح باشد.


روسیه: هدف ما کاستن حداکثری از شمار قربانیان غیرنظامی در اوکراین است
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، «سرگئی سِوِروویکین» فرمانده عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین گفت: هدف ما پیشروی سریع در اوکراین نیست بلکه برای کاستن از شمار قربانیان غیرنظامی تلاش می‌کنیم.


روسیه استفاده از پهپاد‌های ایرانی را در جنگ اوکراین تکذیب کرد
شبکه تلویزیونی پرس تی وی گزارش داد: روسیه ادعای استفاده از پهپاد‌های ایرانی را در اوکراین تکذیب کرد.

{$sepehr_media_8656743_600_350}

در بحبوحه اتهام زنی مقامات غربی، روسیه استفاده از پهپاد‌های ایرانی را در حملات علیه اوکراین تکذیب کرد. سخنگوی کرملین اعلام کرد روسیه در این حملات از پهپاد‌های ساخت داخل با نام روسی استفاده می‌کند. دمیتری پسکوف گفت هیچ اطلاعاتی ندارد که نشان دهنده خرید پهپاد‌های ایرانی باشد. اوکراین و متحدان غربی اش مدعی هستند که روسیه در موج تازه حملات خود به ویژه در کی یف از پهپاد‌های انتحاری ساخت ایران استفاده کرده است. دولت اوکراین به علت این ادعا‌ها سطح روابط دیپلماتیک خود را با ایران کاهش داده است. تهران این ادعا را کاملا رد کرده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران می‌گوید ایران هیچ پهپادی برای استفاده در جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار نداده است.
وی می‌افزاید ارائه تسلیحات به طرف‌های جنگ فقط این منازعه را طولانی‌تر می‌کند. پایتخت اوکراین هدف حملات پهپادی مرگبار ارتش روسیه قرار گرفته است. مقامات می‌گویند سه حمله یک تاسیسات برق را در شمال کی یف هدف قرار داده است. آن‌ها از انفجار‌هایی در این سایت خبر داده اند. دفتر ریاست جمهوری (اوکراین) اعلام کرد هدف، زیرساخت‌های حیاتی بوده است. کی یف همچنین روز دوشنبه هدف حملات روسیه قرار گرفت که چهار کشته برجای گذاشت و به تاسیسات انرژی و ساختمان‌های مسکونی خسارت وارد کرد. ارتش روسیه همچنین حملاتی علیه زیرساخت‌های انرژی در منطقه سومی در شرق اوکراین انجام داد که چندین کشته برجای گذاشت. حملات علیه پایتخت چند روز پس از آن انجام شد که رئیس جمهور روسیه، اوکراین را مسئول انفجار در یک پل مهم در کریمه دانست و وعده داد انتقام خواهد گرفت. جانی میلر خبرنگار ما در دونتسک می‌گوید که چرا روسیه به تازگی به حملات خود در اوکراین شدت بخشیده است.
در سراسر اوکراین مردم هم اکنون به علت قطع برق به خرید شمع و فانوس روی آورده اند. بیش از یک هفته است که روسیه اهداف زیرساختی انرژی را هدف قرار می‌دهد. آن‌ها می‌گویند این (حملات) به تلافی حمله به پل کرچ (در کریمه) است، ولی این (حملات) همچنین در این جنگ اجتناب ناپذیر بود. بسیاری از تحلیلگران غربی خیلی سردرگم هستند که چرا روسیه ماه‌ها قبل در روز‌های آغازین جنگ، این اهداف را هدف قرار نداد. روسیه اهداف بسیار محدودی در اوکراین داشت، ولی ناتو به حمایت از اوکراین ادامه داده است. بنابراین، این تشدید (حملات) اجتناب ناپذیر بود و روسیه این جنگ را به منزله منازعه‌ای موجودیتی قلمداد می‌کند و احساس می‌کند که باید در این جنگ پیروز شود، به ویژه برای این که امنیت کریمه را تامین کند. جالب است که باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا سال‌ها پیش گفت دشوار است که ببینیم چگونه روس‌ها نتوانند در جنگ احتمالی در اوکراین پیروز شوند، زیرا اوکراین برای ژئواستراتژی روس‌ها ضروری است و برای آمریکایی‌ها این گونه نیست. بنابراین، ما شاهد تشدید اجتناب ناپذیر حملات از طرف روسیه هستیم. از سوی دیگر در میدان نبرد، اوکراین موفقیت بسیار محدودی داشته است. آن‌ها حدود یک ماه پیش مقداری موفقیت به دست آوردند، ولی الان دستاورد بسیار کمی دارند و ده‌ها اوکراینی دارند می‌میرند.

سلاح‌های غربی موجب افزایش تلفات انسانی در منطقه دونباس شده است.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، یک افسر دونتسک گفت تجهیزات توپخانه‌ای و سامانه راکتی که اوکراین از کشور‌های غربی دریافت کرده است، منجر به تلفات بیشتر غیرنظامیان در دونباس شده است.
او گفت: در حال حاضر، این گلوله باران‌ها عمدتاً با سامانه‌های راکتی و گلوله‌های غربی انجام می‌شود که به عنوان بخشی از به اصطلاح حمایت از کی یف ارسال شده است. استفاده از این گلوله‌ها موجب می‌شود جان غیرنظامیان بیشتری در معرض خطر باشد.
این مقام نظامی گفت گلوله‌های غربی برای ایجاد جراحات شدید طراحی شده اند و از اینرو نجات جان زخمی‌ها هم سخت‌تر شده است.