آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای خدمت رسانی به زائران پایان صفر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه برای خدمت‌رسانی در آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای خدمت رسانی به زائران پایان صفرروز‌های پایانی ماه صفر در حوزه‌های بهداشتی، درمانی، دارویی، فرهنگی و نظارتی ۱۰۰ درصد آماده است.

دکتر محمدعلی کیانی در نشست هماهنگی و برنامه ریزی دهه پایانی صفر اظهار کرد: دو مأموریت ویژه حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی در ماه صفر یکی خدمت‌رسانی به زائران پیاده امام حسین (ع) در عراق در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی اهواز، کرمانشاه و ایلام و دیگری خدمت‌رسانی به زائران پیاده امام رضا (ع) در ایام رحلت پیامبر اکرم (ص)، شهادت امام حسن مجتبی و شهادت امام رضا علیهما السلام در ایران است.

وی افزود: در این خصوص با هدف خدمات‌رسانی مطلوب و شایسته به مهمانان امام مهربانی‌ها ایستگاه‌های خدماتی و نظارتی در مسیر حرکت زائران پیاده امام رضا (ع) ایجاد می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخی از زائران پیاده از مسافت‌های دور عازم مشهد می‌شوند از این رو از ظرفیت همه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کلان منطقه ۹ کشور و همچنین دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای خدمت‌رسانی به زائران پیاده دهه پایانی ماه صفر در حوزه‌های بهداشتی، درمانی، دارویی، فرهنگی و نظارتی استفاده خواهد شد.

حضور نیرو‌های خدمه فرهنگی در کنار نیرو‌های خدمه بهداشتی، دارویی و درمانی در روز‌های پایانی ماه صفر

در این نشست مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هم گفت: حضور نیرو‌های خدمه فرهنگی در کنار نیرو‌های خدمه بهداشتی، دارویی و درمانی در روز‌های پایانی ماه صفر امری لازم و ضروری است، زیرا در کنار توجه به سلامت جسمانی زائران پیاده امام رضا (ع) باید به موضوع سلامت معنوی آنان هم توجه شود.

حجت‌الاسلام سیدمحمود طباطبایی با بیان این که در جمع زائران پیاده امام رضا (ع) جمعیت زیادی وجود دارد که از روستا‌ها و مناطق کم برخوردار در این راهپیمایی بزرگ حاضر می‌شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به این که این زائران در منطقه سکونتشان کمتر به امکانات و ظرفیت‌های فرهنگی دسترسی دارند در زمان حضور در این راهپیمایی با همکاری همه مراکز فرهنگی شهر‌های در طول مسیر، این گروه از زائران امام رضا (ع) از بعد فرهنگی تقویت می‌شوند.

وی گفت: در روز‌های پایانی ماه صفر تعداد زیادی از مبلغان دینی هم به شهر‌ها و روستا‌ها اعزام می‌شوند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بی‌شک با داشتن هم‌افزایی عظیم می‌توان شاهد رخداد بزرگ فرهنگی و معنوی در سطوح ملی و بین‌المللی باشیم.

برپایی ایستگاه‌های سلامت شهری و جاده‌ای با هدف ارائه خدمات شایسته بهداشتی در روز‌های پایانی ماه صفر

دکتر حسینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: برپایی ایستگاه‌های سلامت در حوزه داخل از جمله میدان شهدا، میدان ۱۵ خرداد، میدان شهدای مسجد گوهرشاد و تقاطع شهید گمنام و در حوزه خارج، از مبدأ‌های شهر‌های قوچان، کلات، سرخس، فریمان، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور و سبزوار تا حرم مطهر رضوی و توجه به مواردی، چون واکسیناسیون، توزیع بروشور سلامت، توزیع ماسک، خدمات پرستاری، کنترل قندخون و کنترل فشارخون از خدمات این معاونت به زائران پیاده است.

تأمین دارو‌های مورد نیاز زائران پیاده رضوی در جاده‌ها و داروخانه‌ها
معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هم بیان کرد: در روز‌های پایانی ماه صفر ۴ پایگاه دارویی در ۴ مسیر اصلی حرم مطهر رضوی فعال می‌شود تا خدمات دارویی موردنیاز زائران پیاده و سواره امام رضا (ع) به خوبی به آنان ارائه شود.

دکتر ناصر وحدتی با اشاره صدور مجوز فعالیت داروخانه‌ها در مسیر‌های منتهی به حرم مطهر رضوی، تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته فعالیت در روز‌های تعطیل و همچنین فعالیت شبانه‌روزی تمامی داروخانه‌های در مسیر‌های پایانه مسافربری، میدان توحید، میدان شهدای مسجد گوهرشاد و تقاطع شهید گمنام به سمت حرم مطهر رضوی از پانزدهم شهریور تا پنجم مهر امکان‌پذیر و مجوز این کار‌ها به داروخانه‌های مستقر در این مسیر‌ها داده شده است.

وی گفت: خدمات این حوزه به زائران پیاده در ایستگاه‌های سلامت جاده‌های منتهی به مشهد هم ارائه می‌شود و تیم‌های دارویی در کنار تیم‌های بهداشتی، درمانی و فرهنگی حاضر هستند.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: در ایام دهه پایانی ماه صفر خدمات اورژانسی بیمارستان‌ها در محدوده حرم مطهر رضوی شامل شهید کامیاب، موسی بن جعفر (ع)، جوادالائمه (ع) طبرسی، شهید هاشمی‌نژاد، صاحب‌الزمان (عج) و دیگر مراکز درمانی همجوار با حداکثر ظرفیت ممکن به مراجعه‌کنندگان ارائه خواهد شد.

دکتر ایوب توکلیان افزود: در روز‌های پایانی ماه صفر ۱۶۸ پایگاه امدادی مستقر در محور‌های اصلی شهری و جاده‌ای تقویت می‌شود

آمادگی اورژانس پیش بیمارستانی در روز‌های پایانی ماه صفر
دکتر علی یزدانی رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: برای روز‌های پایانی ماه صفر ۷ بالگرد امدادی، ۴۱۵ دستگاه آمبولانس، ۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۲۰ دستگاه موتور آمبولانس در کلان منطقه ۹ کشور خدمت‌رسانی می‌کنند که بخشی از آن در مسیر‌های منتهی به حرم مطهر رضوی مستقر است.