آیت الله جمی ، نماد ایستادگی و مقاومت آبادان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، تاریخ خوزستان مملو از مردان و زنان شجاعی است که برای ایران و سرزمین پاکش دفاع و رشادت کردند و در این راه جان خودرا فدا کردند. آیت الله جمی ، نماد ایستادگی و مقاومت آبادان

خوزستان، سرزمین رشادت‌ها، حماسه‌ها، دلیری‌ها و مجاهدت‌ها است، سرزمین مجاهدان نستوه که در مقابل ظلم و ستم ایستادند و در برابر دشمنان رشادت  و ایثارگری کردند.

هشت سال دفاع مقدس نمونه بارزی از رشادت مردم خوزستان است که جای جای این سرزمین زرخیر خون پاک شهیدان گرانقدر ریخته شده است و مشهد شهدای سرفراز است.

   شهرستان آبادان یکی از مناطق حماسه خیز و شهید پرور استان خوزستان است که در دوران دفاع مقدس شجاعت و دلاوری مردان وزنان این دیار زبانزد و حماسه پنجم مهرماه و شکست حصرآبادان نمونه‌ای از رشادت آبادانی‌ها غیور است.

یکی از اسوه‌های صبر و استقامت آبادان قهرمان در دوران دفاع مقدس، امام جمعه فقید این شهرستان، آیت الله غلامحسین جمی است.

این مرد بزرگ در دوران دفاع مقدس در کنار مردم و رزمندگان اسلام بود و محور مقاومت و ایستادگی در آبادان دلاور بود.

آیت الله جمی به سال ۱۳۰۰ هجری شمسی متولد شد و خواندن و نوشتن را در مکتب خانه پدرش آغاز کرد و به علت علاقه‌ای که به دروس حوزوی داشت به فراگیری علوم دینی پرداخت و از محضر بزرگان و استادان گرانقدری کسب فیض کرد.

آیت الله جمی، در دوران مبارزات ملت ایران علیه رژیم طاغوت پهلوی فعالیت‌های گسترده‌ای داشت و با برپایی منبرو سخنرانی در هدایت مبازرات و آشنا کردن مردم با جنایات رژیم شاه نقش بسزایی داشت و بار‌ها از سوی ساواک دستگیر شد و پس از آزادی مبارزات خود را ادامه می‌داد.

این مجاهد نستوه پس از اعلام بسته شدن فرودگاه‌ها از سوی رژیم شاه برای جلوگیری از ورود حضرت امام خمینی (ره) به میهن در تحصن روحانیون در دانشگاه تهران شرکت کرد  و پس از ورود حضرت امام به میهن از استقبال کنندگان از بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی حضرت امام خمینی (ره) به عنوان نماینده ایشان و امام جمعه آبادان منصوب شد و به مدت ۲۴ سال در سنگر نماز جمعه  خدمت کرد.

در دوران دفاع مقدس نقش بسزایی در مقاومت و ایستادگی مردم آبادان و شکست حصر  این شهر دلاور خیز در پنجم مهرماه سال ۱۳۶۰ داشت  و برادر گرانقدرش در راه دفاع از میهن اسلامی به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید : آیت الله قاضی ، فقیه مجاهد

سرانجام این مجاهد و عالم بزرگوار در دی ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی دارفانی را وداع گفت.