رونمايي از پوستر نکوداشت شيخ محمدتقي بجنوردي

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی آئين رونمايي از پوستر نکوداشت شيخ محمدتقي بجنوردي در دفتر نمايندهنکوداشت ولي فقيه در استان برگزار شد.

در اين مراسم حجت اسلام و المسلمين نوري با تجليل از مقام شامخ اين عالم بزرگوار و خدمات مذهبي، علمي و امور مردمي وي گفت: مسئولان تلاش کنند شخصيت هاي مذهبي، علمي و فرهنگي استان در گذشته و حال را به نسل جوان تبيين و معرفي کنند.

همايش بزرگداشت شيخ محمدتقي بجنوردي، به همت شوراي شهر، شهرداري بجنورد و ديگر دستگاهاي فرهنگي ، علمي و مذهبي استان، چهارم و پنجم مرداد ماه امسال در دانشگاه آزاد اسلامي بجنورد برگزار خواهد شد.

 

اجداد این مجتهد از بحرین بودند، پدر آیت‌الله محمدتقی بجنوردی از بحرین به خراسان هجرت کرد و در بجنورد رحل اقامت گزید و فرزندش محمدتقی در همین شهر زاده شد.

 

دائره‌المعارف تشیع به نقل از سید محسن امین در مورد محمدتقی بجنوردی می‌نویسد: «دانشمندی بزرگ، فقیهی بلندآوازه، نیکوکاری پارسا، پرهیزکاری استوار از بزرگان اهل ایمان و رهبر مسلمانان بود. او را در پرهیزکاری و پاکدامنی و نیامیختن با فرمانروایان و دنیاپرستان پایگاهی بلند و جایگاهی ویژه در دینداران بود.» یکی از دلایلی که شیخ محمد تقی بجنوردی را پس از اتمام تحصیلات در حوزه علمیه نجف از بجنورد به مشهد انتقال داده، اختلاف این مجتهد با سردار و حاکم وقت بجنورد سالار مفخم و عدم تایید معاملات و خرید و فروش املاک با قباله‌جات صوری و خودداری از مهر و امضای این نقل و انتقالات بوده که مجبور به ترک بجنورد و اقامت در شهر مشهد شده است. او در آنجا تحصیلات علوم دینی را نزد علمای بزرگ حوزه علمیه نجف، نظیر شیخ مرتضی انصاری، محمدحسن نجفی، نویسنده جواهرالکلام (صاحب جواهر) و دیگران تکمیل کرد و نویسندگانی او را در ردیف علمای بزرگ و فقیهان عصر خویش دانسته و به‌ویژه تقوا و پاکدامنی او را ستوده‌اند. نویسنده «فوائدالرضویه فی‌احوال علما المذهب جعفریه» او را عالمی بزرگ و فقیهی شهیر می‌داند.

 

شیخ محمدتقی بجنوردی در شب 14 صفر 1314 در شهر مشهد درگذشت و در دارالسیاده صفه دست چپ، پیوسته به در مسجد گوهرشاد به خاک سپرده شد.