اما و اگر‌های تسهیلات خود مالکی مسکن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ بازار مسکن به عنوان یکی از بخش‌های مهم اقتصادی، این روز‌ها چشم انتظار اجرای طرح‌های مختلفی است که دولت مطرح کرده است؛ یکی از طرح‌ها برای رونق ساخت و ساز، ارائه تسهیلات خود مالکی به دارندگان زمین برای ساخت واحد‌های مسکونی است.

{$sepehr_media_7722992_600_340}

دوم دی ماه شرایطی فراهم شد تا متقاضیان در "سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن" اقدام به ثبت نام کنند. افراد با بارگذاری مدارک زمین و انتخاب بانک عامل ثبت نام خود را تکمیل کردند و منتظر دریافت پیامک تاییدیه وزارت راه و شهرسازی هستند.

پس از گذشت دوماه، هنوز متقاضیان پیامکی برای معرفی به بانک دریافت نکرده اند که در این زمینه خلیل محبت خواه مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران می‌گوید: یکی از علل ارسال نشدن کد رهگیری، کامل نبودن مدارک بارگذاری شده متقاضیان است.

وی می‌افزاید: متقاضیانی که هنوز پرونده آن‌ها در حال بررسی است به ادارات راه و شهرسازی استان مراجعه کنند تا مشکل مشخص و برطرف شود.

با توجه به اینکه بار‌ها مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده بودند که بعد از ثبت نام تا یک هفته متقاضیان به بانک معرفی می‌شوند، اما همچنان بسیاری از متقاضیان منتظر معرفی به بانک هستند.

محمود محمودزاده با بیان اینکه بسیاری از بانک‌ها از پرداخت این تسهیلات سر باز می‌زنند می‌گوید: بانک مسکن به تعهدات خود در رابطه با پرداخت تسهیلات خود مالکی عمل کرده است، اما بخشنامه پرداخت تسهیلات خود مالکی به برخی از بانک‌ها ابلاغ نشده و این بانک‌ها از پرداخت تسهیلات سر باز می‌زنند.

وی در ادامه می‌گوید: متقاضیانی که هنوز از طرف بانک پیامکی دریافت نکردند با مراجعه به بانک منتخب خود پیگیری وضعیت داشته باشند و یا اینکه بانک خود را در سامانه به بانکی که تسهیلات ارائه می‌دهد تغییر دهند.

محمودزاده می‌افزاید: بر اساس سقف تعیین‌شده که تهران ۴۵۰ میلیون تومان، مراکز استان‌های بیش از یک میلیون نفر جمعیت، ۴۰۰ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان و سایر شهر‌ها ۳۰۰ میلیون تومان است، متقاضاین می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی می‌گوید: همچنین متقاضیان در روستا‌ها تا ۲۵۰ میلیون تومان امکان استفاده از تسهیلات خودمالکی را دارند.

محمود زاده در پایان می‌افزاید:جزییات پرداخت تسهیلات در چهارمرحله بدین شرح است:
در مرحله پی‌کنی و فوندانسیون ۱۰ درصد، مرحله اسکلت و سقف ۴۰ درصد، سفت‌کاری ۲۵ درصد و مرحله نازک کاری نیز ۲۵ درصد تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌شود.

گزارش از: ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما