ماهی قرمز را از دستفروش نخرید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، حمید پورمیرزایی گفت: مهمترین نکته در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک انسان و ماهی قرمز، خرید از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی و اطمینان از سلامت این موجود زینتی است.ماهی قرمز را از دستفروش نخرید


وی درباره ویژگی ماهی قرمز سالم افزود: ماهی سالم دارای باله‌های کاملا باز و سالم و سطح بدن فاقد هر گونه لکه‌های پنبه مانند و تحرک مناسب و تعادل در شنا است. ماهی نباید بی قرار و دارای چشم‌های به صورت یک یا دو طرفه بیرون زده و همچنین پولک‌های ریخته شده یا ساییده باشد.


میرزایی با بیان اینکه ماهی قرمز باید در محیط مناسب از نظر اکسیژن، دما، فضای کافی و آب تمیز نگهداری شود، اظهار داشت: به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می‌کنند، توصیه نمی‌شود.


این کارشناس ادامه داد: برای دست زدن به ماهی و جابجایی آن از دستکش استفاده و از تماس کودکان با ماهی جلوگیری کنید. با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونی سازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام و یا سایر مواد مناسب به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک کرده و مانع از بروز ابتلا به بیماری‌های مشترک شوند.


وی اسهال، استفراغ و تهوع در افراد حساس و دارای آلرژی را از بیماری قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان عنوان کرد و گفت: در صورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی پس از پایان مراسم سال نو، بهتر است به طبیعت بازگردانده شود.