در مرز‌های جنوب شرقی کشور
کشف و ضبط محموله جدید قاچاق دارو

کشف و ضبط محموله جدید قاچاق دارویاسر سوادکوهی مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره گفت: اخیرا کشفیاتی شامل اقلام مختلف دارو با همکاری همکاران اطلاعاتی ما در جنوب شرق کشور به دست آمده که بیانگر آن است، به علت اختلاف قیمت ارز در آن سوی مرز، تمایل به قاچاق برخی اقلام دارویی بیشتر شده است.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد این اقلام دارویی تحت پوشش ترانزیت چه داخلی و چه خارجی به صورت جاساز اتفاق می‌افتد که این محموله‌ها با ردگیری کشف و ضبط شده است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق گفت: نکته حائز اهمیت این است که برخی از این اقلام دارویی خاص و کمیاب است و به گفته مسئولان این دارو‌ها باید با نسخه پزشک اجازه خروج از داروخانه‌ها و مراکز عرضه دارو را داشته باشد.

سوادکوهی افزود: با توجه به اینکه موضوع دارو مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است، این امر به منزله هشدار بسیار جدی به حساب می‌آید که سیستم‌های نظارتی در توزیع و عرضه دارو‌ها به ویژه دارو‌های خاص و کمیاب دقت و نظارت بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: بسیاری از این دارو‌ها با ارز ترجیحی تهیه می‌شود تا در اختیار بیماران قرار بگیرد، این موضوع جذابیت قاچاق را برای قاچاق چیان بیشتر می‌کند؛ برنامه ریزی که در ستاد انجام گرفته به یگان‌های مستقر در مرز برای مقابله با این امر تأکید جدی شده است و الحمدلله کشفیات بسیار خوبی داشته‌اند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق گفت: متأسفانه قاچاق دارو بیشتر در مرز‌های شرقی کشور روی می‌دهد و دارو‌ها به کشور‌های افغانستان و پاکستان منتقل می‌شود که با پیگیری مسئولان امر مبارزه با قاچاق در ستاد مبارزه با قاچاق و سایر استان‌ها و درایت همکاران قبل از خروج از مرز، سوداگران قاچاق دارو به دام افتادند.

سوادکوهی افزود: این اقلام دارویی که با یارانه دولتی تهیه شده است، تا به دست مصرف کننده ایرانی برسد؛ در آن سوی مرز‌ها در اختیار مصرف کننده خارجی قرار می‌گیرد؛ تعریف نشدن روش دقیق برای اختصاص یارانه به دارو، شرایط را برای رانت در این بخش فراهم کرده است.