تبِ نظارت بر بازار کالا‌های اساسی شبِ عید در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، مصرف میوه و کالا‌های اساسی از جمله؛ مرغ، گوشت، برنج، روغن، شکر و ... مصرف می‌شود، اما در آستانه نوروز به دلیل افزایش دید و بازدید‌ها و برگزاری دورهمی‌ها و میهمانی‌ها خانوادگی و دوستانه، مصرف این اقلام چندین برابر خواهد شد، بطوریکه از ماه‌ها قبل سازمان‌های متولی در صدد تامین این کالا هستند تا کمبودی در این زمینه به وجود نیاید.تبِ نظارت بر بازار کالا‌های اساسی شبِ عید در خوزستان

با توجه به بهبود وضعیت کرونا ویروس، گسترش واکسیناسیون و لغو محدودیت‌های تردد، نوروز ۱۴۰۱ در مقایسه با ۲ سال گذشته، از حال و هوای خاصی برخوردار خواهد شد، به همین دلیل می‌طلبد که تهمیدات لازم برای تامین کالا‌های مورد نیاز مردم اندیشیده شود.

ذخیره کالا‌های اساسی برای نوروز و ماه مبارک رمضان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه تاکنون وظیفه تولید محصولات کشاورزی بر عهده جهاد کشاورزی و وظیفه نظارت بر قیمت‌ها و بازرسی بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت بود، گفت: با تصمیم گیری در سطح کلان کشور، نظارت بر بازار نیز بر عهده جهاد کشاورزی گذاشته شد.

خدارحم امیری زاده با بیان اینکه پس از اجرای این تصمیم، فراوانی کالا‌های اساسی و توزیع و عرضه آن‌ها در مقایسه با قبل بهتر شده است، افزود: وقتی محصولات و کالا‌های اساسی به فراوانی وجود داشته باشد، قطعا نظارت بر آن‌ها آسانتر خواهد بود و تعادل میان تولید، عرضه و تقاضا ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به افزایش مصرف کالا‌های اساسی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان ادامه داد: همه تلاش خود را برای تامین نیاز‌های مردم به کار گرفته ایم تا مشکلی برای مصرف کنندگان به وجود نیاید، اگرچه شاهد وفور ذخیره کالا‌ها در کشور و استان خوزستان هستیم.

فعالیت ۹۲ گروه نظارت بر بازار

امیری زاده درخصوص وضعیت نظارت‌ها بر بازار می‌گوید: با همکاری و تعامل سازمان صمت و نظارت استانداری خوزستان، نیرو‌های ناظر بر قیمت‌ها و توزیع کالا‌ها به سازمان جهاد کشاورزی استان معرفی شده اند، بطوریکه هم اکنون این سازمان دارای ۳۱ گروه، سازمان صمت ۳۰ گروه و بسیج اصناف نیز ۳۱ گروه نظارتی فعال هستند.

انجام بیش از ۹ هزار مورد بازرسی از بازار

این مقام مسئول نظارت بر بازار را کاری سخت و پیچیده توصیف کرد و افزود: تاکنون ۹ هزار و ۵۰۷ مورد بازرسی انجام شده که گرانفروشی ۴۲۹ مورد، کم فروشی ۵۹ مورد، یک مورد تقلب و سایر تخلف‌ها ۱۵۰ مورد، مشاهده و ثبت شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه تعداد پرونده‌های تشکیل شده برای واحد‌های صنفی مختلف را ۷۵۱ مورد اعلام کرد و گفت: همچنین ۷۵ حکم صادر، ۲ واحد صنفی متخلف مهر و موم شدند و ۲۱ هزار و ۱۰۰ میلیون ریال نیز جریمه نقدی وصول شده است.

به گفته امیری زاده؛ بازرسی‌ها برای نوروز و ماه مبارک رمضان حتی در روز‌های تعطیل و همه ساعت‌های شبانه روز تشدید خواهد شد.

انجام بیش از ۶ میلیون جوجه ریزی در خوزستان

وی میزان جوجه ریزی در مرغداری‌های استان در بهمن امسال را بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه عنوان کرد و افزود: براساس برنامه ریزی‌ها و هماهنگی‌های انجام شده با اتحادیه مرغداران و تشکل‌های مربوطه، قصد داریم در اسفندماه نیز همین میزان را داشته باشیم.

امیری زاده قیمت مرغ کشتارروز را حدود ۳۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به میزان جوجه ریزی انجام شده در بهمن ماه و ماه‌های آینده، کمبود مرغ برای ماه رمضان و نوروز نخواهیم داشت، این در حالی است که روزانه بطور میانگین ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن در استان تولید می‌شود.

افزایش جوجه ریزی در مرغداری‌ها

وی با بیان اینکه در ۴ ماه گذشته میزان جوجه ریزی در استان ۷ میلیون قطعه افزایش یافته است، افزود: بنابراین در حال حاضر میزان تولید در مرغداری‌های خوزستان، جوابگوی نیاز استان بوده و بر اساس قیمت‌های مصوب در حال توزیع است.

خدارحم امیری زاده سهمیه مرغ منجمد استان را ۲ هزار تن عنوان کرد و گفت: تاکنون حدود ۵۰۰ تن آن توزیع شده و باقیمانده آن به تدریج توزیع خواهد شد.


بیشتر بخوانید: گرانی میوه و ضرورت نظارت بیشتر بر بازار +فیلم


این مقام مسئول با بیان اینکه ۷۳ گروه گشت زنی بطور روزانه در بازار‌های سطح استان فعال هستند، ادامه داد: مرغ در ۵۰ نقطه در بازار اهواز بطور روزانه توزیع می‌شود، البته افزایش مراکز و شعب توزیع محصولات پرمصرف در مناطق محروم و کم برخوردار در دستور کار است.

توزیع مرغ در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

به گفته امیری زاده؛ برنامه ریزی‌ها برای توزیع مرغ از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای از جمله؛ دیلی مارکت، افق کوروش، رفاه و ... در دستور کار قرار دارد، ضمن اینکه تصمیم گرفته ایم برخی از این فروشگاه‌ها به صورت شبانه روز فعال باشند تا مردم در هر ساعتی به محصولات و کالا‌های اساسی دسترسی داشته باشند.

وی می‌گوید: مردم این اطمینان را داشته باشند که کمبود مرغ در خوزستان وجود ندارد، زیرا ۲ هزار تن سهمیه مرغ منجمد به استان اختصاص یافته و تقاضای افزایش آن را داده ایم و موجودی این محصول در کشور فراوان است.

راه اندازی ۳ شبکه برای تامین کالا‌های اساسی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: سامانه بازرگام در اختیار تعاون روستایی است و با توجه به اینکه برای تامین نیاز‌های مردم کافی نیست، راه اندازی ۲ شبکه دیگر با عنوان سه سوت در اهواز و آبادان در دستور کار قرار دارد، همچنین یک شبکه مادر هم در دزفول راه اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۴ شبکه یاد شده ظرفیت خوبی برای خدمت رسانی به مردم و خرید اینترنتی دارند، افزود: در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه کالا‌های اساسی نداریم و شرایط خوبی در مقایسه با سال‌های گذشته شاهد هستیم.

خدارحم امیری زاده میزان مصرف برنج در استان را حدود ۹۰ هزار تن دانست و گفت: علاوه بر برنج محلی و تولید داخل، ۲ هزار تن برنج هندی به استان اختصاص یافته که ۶۰۰ تن آن در حال توزیع در همه شهرستان‌ها است، ضمن اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ تن برنج هندی و تایلندی نیز اختصاص یافته است.

به گفته این مقام مسئول؛ درخواست اختصاص ۷ هزار تن دیگر برنج برای خوزستان انجام شده است تا با فراوانی این کالا، فرصت سوءاستفاده را از دلال‌ها سلب شود و کمبودی در بازار ایجاد نشود.

وی قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ۱۱۲۱ را ۲۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با فراوانی محصول، احتمال کاهش قیمت وجود دارد.

امیری زاده می‌گوید: برنج، روغن، مرغ، شکر، گوشت و میوه با قیمت مصوب دولتی در سامانه بازرگام توزیع می‌شود و متقاضیان می‌توانند به صورت اینترنتی نسبت به خرید محصولات مورد نظر اقدام کنند.

تامین ۲ هزار تن میوه شب عید در خوزستان

وی با بیان اینکه سهمیه خوزستان از میوه شب عید یکهزار و ۲۰۰ تن پرتقال تامسون و ۸۰۰ تن سیب قرمز و زرد است، گفت: تاکنون سیب و ۵۰۰ تن پرتقال به استان وارد شده است و بقیه نیز در حال وارد شدن هستند.

امیری زاده با افزایش غرفه‌های توزیع میوه در استان، تلاش می‌کنیم ساکنان همه مناطق از میوه با قیمت دولتی بهره‌مند شوند و مشکلی در زمینه تامین این محصولات نداشته باشند.

لزوم گسترش نظارت‌ها بر بازار در نقاط مختلف خوزستان و اهواز

مدیر کل تعزیرات حکومتی خوزستان گفت: هماهنگی هر چه بیشتر دستگاه‌های نظارتی، گسترش بازرسی‌ها در همه نقاط استان و اقلام و خدمات و خودداری از تمرکز نظارت‌ها در مراکز عرضه محصولات در هسته مرکزی شهر در کاهش تخلف‌ها تاثیرگذار است.

نعمت اله بیرانوندی افزود: در زمینه تامین کالا‌ها که گاهی شاهد کمبود برخی محصولات در بازار هستیم، امیدواریم با در نظر گرفتن جمعیت استان و پایش و میزان تولید و مصرف و ایجاد موازنه، کمبود رخ ندهند.

وی درخصوص تاثیر نظارت سازمان جهاد کشاورزی استان بر قیمت‌ها و عرضه و توزیع کالا‌ها گفت: با توجه به اینکه ساز و کار بازرسی‌ها به طور کلی تغییر نکرده است، پرونده‌های تخلف‌ها همچنان از طرف سازمان صمت ارسال می‌شوند، اما شاهد بازخورد مثبتی در این زمینه هستیم.

بیرانوندی می‌گوید: روز شنبه مانور نظارتی همه دستگاه‌ها با محوریت تعزیرات حکومتی در بازار آغاز می‌شود و این روند تا ۱۴ فروردین ماه سال آینده ادامه خواهد داشت و شعب تعزیرات حکومتی به صورت ۲۴ ساعته و شبانه روزی به شکایت‌ها و پرونده‌ها رسیدگی خواهند کرد.