حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور با اجرای ۸ پروژه ملی

حفظ ذخایر ژنتیکی در کشور با اجرای ۸ پروژه ملیبه گزارش خبرگزای صدا و سیما؛ به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از ذخایر ارزشمندی که به بهبود و ارتقای کیفیت زندگی، سطح سلامت و پیشرفت کشور کمک و این ثروت عظیم خدادادی را برای نسل آینده حفظ می‌کند. ثروتی خدادای، بومی و انحصاری که می‌تواند برای کشور تولید ثروت کند. به همین دلیل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای ۸ پروژه به دنبال این است که حفاظت از این دارایی‌های ارزشمند را در کشور نهادینه و قانونی کند.
«حفاظت و بهره‌ برداری از منابع گاوهای  سرابی»، گلپایگانی»، شتر دوکوهانه»، بز نجدی»، «حفاظت و بهره‌بردرای از منابع ژنتیکی سبزی و صیفی بومی(ایجاد ارقام تجاری)»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع بز عدنی»، «حفاظت و بهره‌برداری از منابع کمای ایرانی(تولید داروی گیاهی از ضمغ گیاه)» و درخت سرخدار»؛ ۸ پروژه قابل اجرا در این حوزه هستند.
طرح‌هایی که با افزایش تاب‌آوری ملی در کشور می‌توانند حدود ۴۰۰ اشتغال پایدار ایجاد و ارزش اقتصادی بالایی نصیب کشور کند.
همه این موجودات زنده (اعم از گیاهان، جانوران، میکروارگانیسم هاو…) و در اقلیم‌ها و شرایط جغرافیایی مختلف پراکنده هستند، نه تنها تاثیر زیادی در همه عرصه‌ها از تولید غذا گرفته تا تولید دارو، درمان بیماری‌ها، محیط زیست و ... دارند، بلکه به عنوان تنوع زیستی و ژنتیکی هر کشور و ثروت ملی و آینده حیات بشریت به شمار می‌روند و رکن اصلی برای امنیت غذایی، امنیت سلامت و امنیت اقتصادی هستند که باید برای حفظ و نگهداری آن‌ها تلاش کرد.