طراحی و ساخت یک پهپاد نشت یاب لیزری

آقای محمد حسین صفری مجری این طرح در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این پهپاد سامانه لیزری تشخیص گاز متان را دارد و در ایستگاه زمینی آن داده‌ها هم به صورت برخط و هم به صورت آفلاین بررسی و پردازش می‌شود و نقاطی که نشتی در آن وجود دارد را به کارفرما اعلام می‌کند.

{$sepehr_media_7572590_534_300}

آقای ایوب نیک روان مسئول توسعه نرم افزار پهپاد هم درخصوص برنامه نویسی آن گفت: این پهپاد به سفارش شرکت گاز استان قزوین ساخته شده است و اطلاعات خام را از حسگر‌های مختلف پهپاد برمی دارد و برای کاربران با سامانه نرم افزاری نمایش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه نشت یابی یکی از لوله‌های شرکت گاز استان قزوین با این پهباد انجام شد، افزود: این پهپاد در هر عملیاتی به مدت ۴۵ دقیقه در فاصله ۳۰ تا ۵۰ متر از خطوط گاز می‌تواند پرواز کند.

در ادامه مصطفی روغنی دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به افزایش سرعت نشت یابی و کاهش هزینه‌های بازرسی تاسیسات که از مزایای این پهپاد است از اجزای مختلف آن نام برد و گفت: طراحی سامانه پهباد بخش اصلی آن است و بخش دوم آن لیزر و بخش سوم آن رایانه است که کار اصلی را انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد: ۱۰ پژوهشگر این شرکت دانش بنیان در تلاشند با ارتقا این سامانه امکان شناسایی انواع دیگری از گاز‌های خطرناک را با پهپاد‌ها فراهم کنند تا در حوزه‌های مختلف پتروشیمی از آن استفاده شود.