به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، در پی بارندگیهای هفته اخیر و جاری شدن سیلاب در شهرهای جنوبی استان به ویژه در شهرستان کنارک، مشکلات خاص مردم این منطقه باعث شد حتی از فاصله های دور هر کس با هر آنچه در توان دارند برای کمک به سیل زدگان به مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان بیاید.
به گفته ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران: از این سازمان هم 17نفر پرسنل با شش دستگاه خودروی سبک و سنگین و یک دستگاه پمپ فوق سنگین با قابلیت جابجایی بیش از شش هزار لیتر در دقیقه به کمک مردم سیل زده شتافته است.
وی می گوید: از این سازمان دو اکیپ سبک و سنگین هم در این مناطق به خدمات رسانی مشغول هستند.
نیروهای اتش نشانی به مردم این نوید را دادند که این امکانات و گروهها تا بازگشت کامل آرامش در این منطقه به امدادرسانی خواهند پرداخت و در کنار مردم هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان هم گفت: امدادرسانی نیروهای جمعیت هلال احمر در ۲۳۱روستا و ۱۷شهرستان درگیر سیلاب و آبگرفتگی این استان همچنان با قوت ادامه دارد.
علیرضا میربهاءالدین افزود: از زمان بروز سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان تاکنون ۲۳هزار و۵۲۲نفر در قالب چهارهزار و ۶۸۴نفر توسط نیروهای هلال احمر سیستان و بلوچستان امدادرسانی شدند.
وی ادامه داد: در این مدت ۱۱هزار و ۷۳۸نفر در قالب ۲هزار و ۴۹۴خانوار نیز در چادرهای امدادی جمعیت هلال احمر اسکان اضطراری داده شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان توزیع ۵۸۲دستگاه چادر امدادی، ۸۱۷دستگاه چادر مسافرتی، یکهزار و ۶۰۳تخته موکت، ۱۰هزار و ۴۸۰تخته پتو و ۹هزار و هفت کیلوگرم نایلون را از جمله اقلام توزیع شده در بین آسیب دیدگان سیلاب اخیر این استان عنوان کرد.
وی افزود: همچنین در این مدت هزار و ۸۰۷بسته غذایی، ۱۱هزار و ۳۹۰قوطی کنسروجات، پنج هزار و ۳۲۲کیلوگرم برنج، یکهزار و ۴۰۱ کیلوگرم قند و شکر، ۲۶هزار و ۳۵۱بطری آب معدنی و همچنین مقدار قابل توجهی چای و حبوبات، فانوس و والور توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر استان بین آسیب دیدگان توزیع شده است.
میربهاءالدین تصریح کرد: ۲هزار و ۶۲۰نفر روز نیروی نجاتگر هلال احمر در قالب ۵۲۱تیم عملیاتی و بکارگیری ۳۶۴خودرو امدادی و عملیاتی به سیلزدگان استان خدمات ارائه دادند.
وی افزود: همچنین در این مدت ۲سورتی پرواز توسط یک فروند بالگرد جمعیت هلال احمر در مناطق آسیب دیده و سخت گذر جهت توزیع اقلام و نجات ۱۰نفر افراد گرفتار در سیلاب انجام شده است.
340ميليمتر بارندگي در مدت چهار روز سبب آسيب جدي به منازل خشت و گلي و فرسوده در مناطق ساحلي سیستان و بلوچستان شد.
به گفته استاندار سیستان و بلوچستان قرار شده است تمامي دوهزار منزل آسيب ديده مشمول وام ۲۵۰ميليوني طرح جهش مسکن شوند.
مدرس خیابانی افزود: در حال حاضر آب از معابر اصلی و فرعی و هشتاد درصد منازل مردم تخلیه شده، بیست درصد باقی مانده آب منازل هم به دلیل گودی و زهکش بودن زمین پس از تخلیه مجدد جایگزین می شود که تا یکی، دو روز آینده آب این منازل تخلیه می شود.
خیابانی گفت: با تلاش نیروهای امدادی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) کار توزیع اقلام ضروری نظیر چادر، پتو، فرش، یخچال و اجاق گاز در مناطق سیل زده انجام می شود.
وی افزود: بیشتر منازل خشت و گلی و فرسوده در سیلاب از بین رفته است که با حضور نماینده بنیاد مسکن قرار شده تمامی دوهزار منزل آسیب دیده مشمول وام های ۲۵۰میلیونی طرح جهش مسکن با سود پنج درصد قرار بگیرد.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین گفت: کار برآورد خسارتها در حوزه های راه های روستایی، مزارع کشاورزی و منازل مسکونی نیز در حال انجام است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران هم روز گذشته به طور سرزده از وضعیت منطقه سیل زده کنارک واقع در استان سیستان و بلوچستان بازدید کرد.
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، در جریان چگونگی کمک و امدادرسانی و آخرین وضعیت اسکان سیل زدگان در پایگاه هوایی چابهار قرار گرفت.
فرمانده کل ارتش همچنین با تشکر از نیروهای هوایی و دریایی ارتش بر تداوم مردم یاری تا عادی شدن کامل اوضاع و نیز آمادگی برای وضعیتهای احتمالی آتی در این منطقه تاکید کرد.