تاکنون عارضه جدی و وخیم در دانش آموزان دریافت کننده واکسن در کهگیلویه و بویراحمد دیده نشده است.
کد خبر: ۳۲۴۹۰۰۲
تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۲
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یاسوج با اشاره به اینکه بازگشایی مدارس و دانشگاه ها از اولویت های مجموعه دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شمار می رود، گفت: با توجه به تصمیم کمیته علمی ستاد ملی کرونا، واکسیناسیون دانش آموزان سنین ۱۲ تا ۱۸ سال در کشور آغاز شده است.
دکتر ملک پور با تاکید بر ضرورت واکسیناسیون رده های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، افزود: در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد دانش آموزان در استان کهگیلویه و بویراحمد در این رده سنی، دُز اول واکسن کروناویروس را دریافت کرده اند.
شکسته شدن چرخه انتقال بیماری کرونا با واکسیناسیون دانش آموزان
وی با اعلام اینکه تاکنون عارضه جدی و وخیم در دانش آموزان دریافت کننده واکسن در کهگیلویه و بویراحمد دیده نشده است، ادامه داد: انجام واکسیناسیون کمک میکند چرخه انتقال بیماری کروناویروس در کشور شکسته شود و دانش آموزان به مدارس بازگردند.
عضو عیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به مطالعات علمی در دنیا که نشان می دهد شدت بیماری کووید۱۹ در کودکان نسبت به دیگر رده های سنی کمتر است، بیان کرد: از این رو، واکسیناسیون این گروه با تاخیر انجام شد تا علاوه بر تکمیل اطلاعات علمی، مطالعات کافی پیرامون انتخاب نوع واکسن تلقیحی نیز انجام شود.
آیا واکسن سینوفارم برای دانش آموزان بی خطر است؟
دکتر ملک پور گفت: در فرآیندهای کارآزمایی بالینی واکسن سینوفارم در کشور چین، جمعیت قابل توجهی از افراد ۱۲ تا ۱۸ سال و مادران باردار واکسینه شده و مطالعات علمی در این رابطه انجام شده است؛ علاوه بر آن، میلیون ها نفر در سنین ۱۲ تا ۱۸ سال در دیگر کشور ها نیز، این واکسن را دریافت کرده اند و تاکنون تزریق آن برای افراد یاد شده، مشکلی ایجاد نکرده است.
وی درد در محل تزریق، تب خفیف و یا بدن درد را عارضه های طبیعی اغلب واکسن ها عنوان کرد و یادآور شد: واکسنی که برای دانش آموزان تزریق می شود، واکسن ایمن و اثربخش است.
او اضافه کرد: آمار بیمارستان ها نشان می دهد، بیشتر کسانی که در حال حاضر بستری شده اند، افرادی هستند که واکسن نزده اند و یا یک دُز را دریافت کرده و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده اند.
این مقام مسئول در دانشگاه با بیان اینکه کودکان می تواند به عنوان کانون های اساسی انتقال ویروس کرونا عمل کنند، اهمیت واکسیناسیون کودکان و دانش آموزان را در مدیریت بیماری کووید ۱۹ را یادآور شد.
آیا منعی برای تزریق واکسن به دانش آموزان دارای بیماری های خاص وجود دارد؟
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تاکید بر اینکه یافته های علمی واکسن سینوفارم نشان می دهد در افراد مبتلا به بیماری های خاص نظیر هموفیلی، تالاسمی، سرع و دیابت و یا افرادی که دیالیز می شوند، منعی در تزریق واکسن کرونا وجود ندارد، توصیه کرد: این گروه از بیماران ضمن مشورت با پزشک معالج خود، می توانند نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام کنند.
دکتر ملک پور به افراد دچار بیماری های خاص و دارای سابقه آلرژی نیز توصیه کرد تا ۳۰ دقیقه پس از دریافت واکسن در فضای مناسب تخصیص داده شده در مراکز واکسیناسیون حضور داشته تا اگر علایم زودهنگامی مشاهده شد، به پزشک مراجعه کنند.
هیچ محدودیتی برای تزریق واکسن کرونا و آنفلوآنزا به صورت همزمان وجود ندارد!
این عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به گروههایی که در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند، عنوان کرد: کارکنان بهداشت و درمان، افراد بالای ۶۵ سال، بانوان باردار و افراد دارای بیماری زمینهای یا نقص ایمنی در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند.
او افزود: در صورتی که قرار است دو واکسن به صورت همزمان تزریق شود، توصیه میشود تزریق در یک نقطه از بدن انجام نشود، به طور نمونه در صورتی که واکسن کرونا در بازوی سمت چپ تزریق شد، واکسن آنفلوآنزا در بازوی دیگر تزریق شود