در جنوب يمن؛​
تلاش عربستان برای نابودی گروه‌های وابسته به امارات

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما  روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به بررسی درگیری‌ها در جنوب یمن و تلاش‌های عربستان سعودی برای از بین بردن گروه‌های وابسته به امارات در این منطقه پرداخت و نوشت: خیابان‌های شهر‌های کریتر و خور‌مکسر بزرگترین شهر‌های استان عدن اوایل این هفته به میدان جنگ و درگیری بین دو گروه تشکیل دهنده شورای انتقالی جنوب که وابسته به امارات عربی متحده است تبدیل شد.

هر چند درگیری‌ها که از محله‌های کریتر به محله‌های خورمکسر کشیده شد خونین بود و به کشته و زخمی شدن ۷۱ نفر از جمله برخی غیرنظامیان و زخمی شدن جلال الربیعی فرمانده کمربند امنیتی در عدن و عواد النوبی فرمانده نظامی و دیگران منجر شد، اما درگیری‌ها با تماس مجاهد العتیبی فرمانده سعودی در عدن که حاکم نظامی این شهر به شمار می‌رود، پایان یافت.
درگیری‌های خونین در عدن زیر نظر عربستان بود. از ابتدای امسال ۷۴ حادثه مشابه در این شهر اتفاق افتاده است که درگیری‌های اخیر از شدیدترین آن‌ها بود. کشور‌های عضو ائتلاف (متجاوز تحت فرماندهی عربستان سعودی) حدود ۳۹ گروه مسلح در عدن تشکیل داده اند که بیشتر فرماندهان آن‌ها از مناطق خارج این شهر و حامی ابوظبی و ریاض هستند.
از زمانی که ابوظبی عقب نشینی خود از یمن و واگذاری فرماندهی ائتلاف در عدن به ریاض را اعلام کرد، درگیری‌ها بین شبه نظامیان وابسته به امارات در یمن افزایش پیدا کرده است. هر چند عربستان سعودی به عنوان فرمانده نظامی نیرو‌های مشترک در یمن، تلاش کرد شبه نظامیان وابسته به شورای انتقالی را تحت فرماندهی خود در آورد، به شکل غیرمنتظره‌ای متوجه شد این شبه نظامیان هنوز به امارات وفادار هستند و از آن دستور می‌گیرند به همین سبب تصمیم گرفت آن‌ها را از داخل هدف قرار دهد و به تدریج متلاشی کند. عربستان بر همین اساس از ابتدای پارسال شروع به از هم پاشیدن گردان‌های سلفی العمالقه که وابسته به امارات است و از سیزده گردان نظامی تشکیل می‌شود، کرد. تعداد نیرو‌های این گردان‌ها به ۲۶ هزار نفر می‌رسد که بیشتر آن‌ها از اهالی استان‌های جنوبی، اما بیشتر فرماندهان آن‌ها از مناطق یافع هستند. عربستان در دو سال گذشته توانسته است تعدادی از گردان‌های العمالقه را از هم بپاشد و متلاشی و از داخل تضعیف کند.
گردان‌های حافظان جمهوری که فرماندهی آن‌ها را طارق صالح برادرزاده رئیس جمهور سابق (علی عبدالله صالح) بر عهده دارد هنوز وابسته به امارات است. ماه مه گذشته عناصر منطقه یافع با عناصری از منطقه الضالع به سبب برخی اختلافات، در اردوگاه الجلیله متعلق به شورای انتقالی در استان الضالع درگیر شدند. نکته قابل توجه این که شبه نظامیان شورای انتقالی طرفدار امارات که امروز هدف نفوذ عربستان قرار گرفته اند نتوانسته اند در مناطق تحت سیطره خود از جمله لحج، ابین، عدن و الضالع، حمایت مردم را به دست آورند و همین امر سبب شده است عربستان سعودی به راحتی بتواند به این گروه‌های شبه نظامی نفوذ کند.
برخی فرماندهان میدانی شورای انتقالی، عربستان را عامل درگیری‌های دو روز گذشته در کریتر دانستند و تاکید کردند هدف عربستان از این کار تخلیه عدن به نفع شبه نظامیان حزب الاصلاح است. ناظران در عدن می‌گویند عربستان سعودی به سبب درخواست از شورای انتقالی برای اجرای توافق ریاض که این شورا را وادار به اخراج همه شبه نظامیان مسلح از عدن و تحویل شهر به مراجع امنیتی طرفدار عربستان سعودی می‌کند، عامل درگیری‌های اخیر در عدن به شمار می‌رود.