غذای سنتی اصفهان
این غذا را حتما در برنامه غذایی تان قرار دهید
این غذا را حتما در برنامه غذایی تان قرار دهیدبه گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکزاصفهان؛غذا‌های سحری و افطاری‌های ماه مبارک رمضان باید مغذی و پر انرژی باشد، چون قراراست علاوه بر اینکه سیرمان نگه می‌دارند مواد مفید و مورد نیاز بدنمان هم تأمین شود.
حلیم بادمجان یکی از غذا‌های سنتی اصفهان و حاوی ویتامین‌های A B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسیدفولیک، گوگرد، سولفور، کولین، فسفر، سلنیوم، مس، روی واسیدچرب امگا ۳است.

مهم‌ترین خواص آش حلیم بادمجان
به گفته متخصصان تغذیه، حلیم بادمجان به علت داشتن کلسیم، منیزیم، سلنیوم، فسفر و ویتامین D موجب استحکام استخوان و دندان شده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و افراد سالخورده بسیار مفید است.
این غذا را حتما در برنامه غذایی تان قرار دهیدخاصیت دیگر این غذا افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی به واسطه داشتن اسیدفولیک، آهن و ویتامین B ۱۲ است و برای زنان باردار و رشد جنین مفید خواهد بود.
حلیم بادمجان  فیبری بالا دارد و موجب عملکرد بهتر روده، هضم غذا و رفع یبوست می‌شود
این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود و برای افرادی که کار‌های فیزیکی انجام می‌دهند، از جمله کارگران و ورزشکاران مخصوصا بدن سازان مفید است.
تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت حافظه و پیشگیری از بروز آلزایمر، تقویت بینایی، چاقی، بهبود خلق‌و‌خو از دیگر خواص حلیم بادمجان است.
این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E، C و B موجب تقویت و جوان سازی پوست‌و‌مو شده و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.
همچنین این غذا به علت داشتن اسید آمینه تریپتوفان خاصیت نشاط آوری داشته و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری می‌کند.

منع مصرف آش حلیم بادمجان
افرادی که مبتلا به غلظت خون، اسیداوریک و نقرس هستند نباید در مصرف این غذا زیاده روی کرده و زیر نظر پزشک آن را مصرف کنند.

مواد لازم آش حلیم بادمجان اصفهان (۵ تا ۷ نفر)
این غذا را حتما در برنامه غذایی تان قرار دهیدبرنج: ۲ تا ۳ پیمانه
گوشت همراه کمی چربی: ۵۰۰ گرم
کشک: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ تا ۳ عدد متوسط
سیر: ۵ حبه
بادمجان سرخ شده: ۶ تا ۸ عدد
روغن به مقدار لازم
نعنا داغ: برای تزئین به مقدار لازم
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
زعفران دم کرده برای تزئین: به مقدار لازم
گردو برای تزئین:به مقدار لازم
آب:به مقدار لازم

طرز تهیه آش حلیم بادمجان
برای تهیه آش حلیم بادمجان ابتدا برنج را با آب می‌پزیم و اجازه می‌دهیم تا آب آن کشیده شود.
این غذا را حتما در برنامه غذایی تان قرار دهیدپیاز را با روغن تفت داده،  گوشت را به آن اضافه کرده و مجددا تفت می‌دهیم. بادمجان‌ها را پوست گرفته و یک ساعت داخل آب و نمک قرار می‌دهیم تا ماده زرد رنگ آن‌ها خارج شود.
سپس بادمجان‌ها را سرخ می‌کنیم. بادمجان سرخ شده و گوشت را به برنج پخته شده اضافه می‌کنیم. تمام مواد را با گوشت کوب دستی یا برقی له کرده تا حالت کش دار پیدا کند. همزمان مقداری کشک را با آب مخلوط کرده به مواد بالا اضافه می‌کنیم. هنگامی که غذا آماده شد آن را در ظرف کشیده و با مقداری نعنا داغ، پیاز سرخ شده، سیر،  زعفران و گردو تزئین می‌کنیم.
حلیم بادمجان معمولا همراه نان تازه و سبزی سرو می‌شود.