توصیه دامپزشکی به ترزیق واکسن آنتروتوکسمی برای دام‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس شبکه دامپزشکی سربیشه گفت: انجام واکسیناسیون دام‌ها با واکسن توصیه دامپزشکی به ترزیق واکسن آنتروتوکسمی برای دام‌هاآنتروتوکسمی یکی ازمهمترین عوامل جلوگیری از تلفات در گله است.


هادی کاووسی افزود: واکسن انتروتوکسمی برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از درگیری با گونه‌های کلستردیوم‌ها در گوسفندان بکار میرود.


وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن آنتروتوکسمی در مواقع تغییر جیره و فصل انجام می‌شود گفت: دامداران واکسن را از شبکه توزیع رسمی اخذ و طبق دستور دامپزشک و توسط تکنسین‌های دامپزشکی که دارای مجوز رسمی مایه کوبی می‌باشند، تزریق کنند.


رئیس شبکه دامپزشکی سربیشه، نام دیگر بیماری آنتروتوکسمی بیماری پرخوری یا قلوه نرمی اعلام کرد و افزود: در واقع هر گونه تغییر جیره غذایی در گله با به هم زدن سیستم گوارشی در دام باعث رشد زیاد عامل بیماری در دستگاه گوراش شده و سم حاصل از آن باعث بروز علائم بیماری شامل اسهال شدید، تشنج، زمین گیر شدن و ترشح بزاق و در خیلی از موارد باعث مرگ ناگهانی بدون سایر علائم می‌شود.


هادی کاووسی با اشاره به اینکه این بیماری هنگام پرواربندی گوسفندان نیز ایجاد می‌شود افزود: دامداران باید برنامه ریزی مناسب برای تزریق این واکسن در فواصل ۶ ماه داشته باشند و حتما در اواخر دوره آبستنی نسبت به تزریق این واکسن در دو نوبت و به فاصله زمانی دو هفته اقدام کنند تا بره‌های متولد شده از مادران علیه این بیماری ایمن باشند.