به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجید فراهانی امروز در صحن علنی شورای شهر تهران، گفت: بودجه به عنوان سند مدیریت مالی و عملکردی یکساله مدیریت شهری، مهمترین ابزار برای تعیین جهت گیریهای خدمات اقدامات و فعالیتهای شهرداری سازمانها، شرکتها و موسسات وابسته است که میبایست «جامع»، «واقعی»، «دقیق»، «انعطاف پذیر» و «متعادل» تنظیم شود.
او افزود: مهمترین تامین کننده منابع مالی اداره شهر تهران و سایر شهرها در کشورمان شهروندان هستند، شهروندانی که چرخ مالیه شهری با پرداخت عوارض و بهای خدمات توسط آنها به گردش در میآید و باید در فرآیند تدوین بودجه و نظارت بر اجرای بودجه به نظرها و دیدگاههای آنان توجه کرد.
فراهانی تاکید کرد: برای آنکه منابع مالی شهر در چارچوب نظر و نیازهای شهروندان هزینه شود نه اینکه فقط بر اساس سلیقه مدیران، معماران یا پیشنهاد پیمانکاران باشد، نیازمند مشارکت جدی شهروندان در فرایندهای بودجه ریزی هستیم تا «بودجه برای مردم» معنا پیدا کند.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به بودجه ۹۹ افزود: سال ۱۳۹۹ برای نخستین بار با عزم شورا اسلامی شهر تهران شاهد توجه به نظر شورایاران در مرحله بررسی بودجه در شورا و تصویب تبصره ۳۵ بودجه که در آن بر اجرای پروژههای توسعه محلی با اخذ نظر از شورایاران عزیز تاکید شد، بودیم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران ادامه داد:، اما متاسفانه علی رغم گذشت ۱۸۷ روز از مهلت مقرر در مصوبه همچنان شاهد بی تفاوتی معاونت برنامه ریزی شهرداری تهران در ارائه اطلاعات عملکرد احکام و جداول بودجه به شهروندان تهرانی و اعضای شورای شهر تهران هستیم. بر همین اساس در اجرای بند ۳ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور درباره «ارائه اطلاعات عملکرد احکام و جداول بودجه به شهروندان در چارچوب بند ۳ تبصره ۶۲ بودجه سال ۱۳۹۹» به شهرداری تهران تذکر میدهم.
فراهانی گفت: امیدوارم این تلاش در مسیر توجه به بودجه ریزی مشارکتی در چارچوب اختیارات شورا زمینه ساز تحول و اصلاح در نظام بودجه ریزی شهر و کشور شود، تا در پرتو آن ضمن کاهش هزینه اداره شهرداری و دولت، منابع و اعتبارات به نیازهای واقعی و مشکلات اساسی مردم تخصیص یابند و «بودجه برای مردم» معنا پیدا کند.