خبرگزاری رویترز
اختلاف دموکرات ها با جمهوریخواهان بر سر برنامه بهبود اقتصادی
اختلاف دموکرات ها با جمهوریخواهان بر سر برنامه بهبود اقتصادیبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری رویترز از واشنگتن، نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا درباره تغییرات اعمالی در برنامه ۲۳۰۰ میلیارد دلاری بهبود و بازیابی اوضاع اقتصادی – مالی اختلاف نظر دارند.
هدف از این طرح مبارزه با پیامد‌های منفی اقتصادی ‏و ‏مالی ناشی از بیماری همه گیر ویروس کرونا، و رونق کسب و کار‌ها و ‏از ‏‏سرگیری رشد ‏اقتصادی ‏ در آمریکا است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با امضای این طرح در شکل کنونی آن مخالفت کرده است و دیدگاه‌های متفاوت نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا به عوامل نامشخص و غیر ‏‏قابل پیش بینی‏ دامن می‌زند.
نمایندگان دموکرات ‏کنگره ‏آمریکا خواستار افزایش میزان کمک هزینه به اقشار آسیب پذیر از ۶۰۰ دلار مورد نظر جمهوریخواهان به ۲۰۰۰ دلار هستند. هدف کلی این کار این است که با افزایش قدرت خرید خانوار‌ها و مصرف کنندگان به رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی کشور کمک شود. در واقع نمایندگان دموکرات ‏کنگره ‏آمریکا از این طریق به یکی از درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پاسخ دادند. جمهوری خواهان این پیشنهاد نمایندگان دموکرات ‏کنگره ‏آمریکا را رد کردند چرا که معتقدند بسیار پرهزینه خواهد بود. در عوض، آن‌ها سعی کردند مبلغ کمک‌های اختصاصی به کشور‌های خارجی را تغییر دهند که یکی از خواسته هاي رئیس جمهور بود و دموکرات‌ها با آن مخالف هستند. نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت که مجلس نمایندگان، روز دوشنبه برای افزایش مبلغ چک ارسالی به آمریکایی‌ها رای گیری می‌کند.
بسیاری از دموکرات‌ها به ویژه بسته ۸۹۲ میلیارد دلاری (۷۳۲ میلیارد یورو) را برای مقابله با بیماری همه گیر، که منجر به کشته شدن نزدیک به ۳۲۰۰۰۰ آمریکایی شده است، ناکافی می‌دانند.
استنی هویر، رهبر اکثریت دموکرات مجلس نمایندگان در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "تعطیل کردن دولت فدرال در زمان بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا، که بیشتر از همه به خدمات دولتی احتیاج دارد، چقدر مسخره آمیز می‌تواند باشد. "
بدون امضای دونالد ترامپ، انتظار می‌رود که کمک هزینه بیکاری که به افراد بیکار اختصاص داده می‌شد از روز شنبه منقضی شود و ادرات دولتی از روز سه شنبه در‌های خود را بندند.
برای جلوگیری از این "تعطیلی"، کنگره باید چهارمین قانون تأمین مالی موقت را قبل از روز دوشنبه نیمه شب تصویب کند. برای دستیابی به این هدف، نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا به همکاری دونالد ترامپ نیاز دارند، که هنوز درگیر شکست در انتخابات ریاست ‏جمهوری ماه نوامبر از جو بایدن دموکرات است.