برداشت انجیر از بزرگترین انجیرستان دیم دنیا
کارشناس جهاد کشاورزی استهبان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، گفت: باغداران این شهرستان همزمان با دیگر نقاط فارس، مشغول برداشت انجیر هستند که برداشت این محصول تا پایان مهر ادامه دارد.
اکبرحیدریان افزود: انجیر دیم استهبان به دلیل استفاده نکردن از سم و کود و آبیاری با آب باران، طعم و مزه‌ای متفاوت‌تر و دلچسب‌تر نسب به انجیر دیگر نقاط کشور دارد.
وی با اشاره به تقاضای خرید این محصول توسط کشور‌های خارجی گفت: به دلیل نبود کارخانه فراوری، انجیر برداشت شدهاز انجیرستان‌های استهبان، به صورت فله‌ای صادر و سود سرشار از فراوری این محصول به جیب خارجی‌ها ریخته می‌شود.
یار محمد یکی از صادرکنندگان انجیر استهبان که کارخانه بسته بندی هم دارد به خبرنگار خبرگزاری صدا و سمیا گفت: برخی افراد انجیر را به صورت قاچاقی و بدون پرداخت گمرکی به خارج ارسال می‌کنند که این رویه باعث شده است صادرکنندگان دارای مجوز نتوانند انجیر مرغوب را صادرکنند.
یارمحمدی افزود: توسعه کارخانه‌های فراوری و بسته بندی علاوه بر ایجاد اشتغال، سبب رونق اقتصادی در منطقه می‌شود.
به کمالی سروستانی فرماندار شهرستان استهبان، این شهرستان به عنوان پایانه صادراتی انجیر در کشور معرفی شده است و از این پس انجیر سراسر کشور از این شهرستان به خارج صادر می‌شود
در فارس سالانه حدود۴۰ هزار تن انجیر از ۳۵ هزار هکتار باغ دیم و آبی تولید می‌شود و شهرستان‌های نی ریز، سروستان و کوه چناراز جمله تولید کنندگان انجیر در استان فارس هستند.
{$sepehr_media_5343337_400_300}