معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات مطرح کرد
اجرای آزمایشی ۵G گام نخست توسعه نسل پنجم ارتباطی
اجرای آزمایشی ۵G گام نخست توسعه نسل پنجم ارتباطیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهدی فسنقری گفت: از مهم‌ترین اقدامات در گذر از نسل‌های مختلف ارتباطات سیار به نسل‌های نوین، اجرای ازمایشی به صورت محدود و سپس پیاده‌سازی آن در سطح وسیع است. در حال حاضر تعداد محدودی از کشورها، شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کرده‌اند، اما بیشتر کشور‌ها در حال پیاده‌سازی یا اجرای آزمایشی آن هستند.
وی با اشاره به ویژگی‌های اصلی نسل پنجم شبکه ارتباطی گفت: کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع ازجمله ویژگی‌های نسل پنج ارتباطی است که این فناوری نوین ارتباطی را به‌عنوان یک فناوری تحول ساز که سایر جنبه‌های فناوری را نیز متحول می‌کند، مطرح کرده است.
مجری طرح آزمایشی ۵G در پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: با توجه به تصویب طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در بهار امسال، برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی همه‌جانبه از تمام ظرفیت‌های علمی، فنی و اجرایی پژوهشگاه انجام شده است.
وی تصریح کرد: پژوهشگاه با داشتن ظرفیت علمی و پژوهشی در کنار بهره‌مندی از زیرساخت‌های دانشی و آزمایشگاهی مجهز، به‌روز و گسترده، به‌عنوان بازوی تحقیقاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اولین گام عملیاتی و اجرایی برای ورود نسل پنجم شبکه ارتباطی به کشور را با آغاز عملیات پیاده‌سازی و اجرای پایلوت در محل پژوهشگاه در طی هفته‌ها اخیر، اغاز کرده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات تأکید کرد: با اجرای آزمایشی و در ادامه، راه‌اندازی بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، امکان مشارکت و حمایت از استارت‌آپ‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سایر بخش‌های خصوصی برای بهره‌برداری از خدمات این پایلوت در لایه‌های مختلف توسعه شبکه، فراهم خواهد شد.
وی گفت: ایجاد زمینه توسعه بومی و داخلی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت ارائه سرویس در سال‌های پیش رو، از مهم‌ترین کاربرد‌های این طرح آزمایشی و در ادامه پیاده‌سازی طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه خواهد بود.
فسنقری تأکید کرد: دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر بخش‌های متقاضی، می‌توانند در لایه‌های مختلف فناوری نسل پنجم شبکه ارتباطی و به‌تناسب پیشرفت این طرح در پژوهشگاه، جهت توسعه و تولید محصولات بومی خود از ظرفیت ایجادشده بهره ببرند و مورد حمایت قرار گیرند. در صورت تحقق بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، دستاورد‌های بسیار ارزنده‌ای برای کشور حاصل خواهد شد.
مجری طرح ازمایشی ۵G در پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: امکان راستی آزمایی محصولات تولید داخل و بومی‌سازی شده، ارائه مشاوره به کسب‌وکار‌های عمودی جهت استفاده از مزایای نسل پنجم شبکه ارتباطی و بسیاری از موارد دیگر، در مجموع باعث خواهد شد تا هم‌افزایی ملی جهت توسعه و بومی‌سازی مشارکتی محصولات این نسل از شبکه در کشور ایجاد شود. این مهم در سال جهش تولید یکی از اهداف اصلی پژوهشگاه است.
وی با بیان اینکه بررسی چالش‌های اپراتور‌ها و رگولاتوری درگذر از شبکه موجود به شبکه ارتباطی نوین نیز از موضوع‌های مهمی است که با اجرای این آزمایشی مدنظر قرار گرفته است، گفت: سناریو‌های مشارکت و تعامل بخش‌های حاکمیتی و خصوصی در زیست‌بوم نسل پنجم شبکه ارتباطی نیز ازجمله اهدافی است که پژوهشگاه در گام‌های بعدی اجرای پایلوت موردتوجه قرار داده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات افزود: با توجه به اهداف بستر توسعه و آزمون و به‌ویژه الزامات شبکه ملی اطلاعات در سال‌های آتی، اجرای بستر توسعه و آزمون از اهمیت بالایی برخوردار است که آثار مثبت آن در سال‌های پیش رو نمایان خواهد شد.
فسنقری ادامه داد: در این مقطع، از استادان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، صاحب‌نظران و خبرگان صنعت فاوا، اپراتور‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و سایر نهاد‌ها و اصناف علاقه‌مند دعوت می‌شود تا هم‌زمان با اجرای آزمایشی، ضمن مشارکت فعال، از این ظرفیت فناورانه ایجادشده در پژوهشگاه بهره‌مند شوند.
مجری طرح پایلوت ۵G در پژوهشگاه ارتباطات در خاتمه گفت: عملیات اجرایی پایلوت نسل پنجم ارتباطی با هدایت معاونت فناوری و نوآوری، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و به همت پژوهشگاه، آخرین مراحل راه‌اندازی را طی می‌کند و به‌زودی نتایج آن در اختیار جامعه دانشگاهی، صنعت فاوا و عموم مردم قرار خواهد گرفت.