به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، محمدحسین ریاحی در هفتمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان، شیوه نامه اعطای تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا را تشریح کرد.
وی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی برای متقاضیان از سوی دستگاه های اجرایی مرتبط گفت: ۱۳ رسته شغلی به جز بخش کشاورزی مشمول دریافت تسهیلات کرونا بودند که اخیرا رسته کشاورزی نیز به رستههای قبلی اضافه شده است.
ریاحی خاطرنشان کرد: صاحبان کارگاههایی که دارای کد بیمه تأمین اجتماعی هستند و برای آنها بر اساس کد بیمه کارگاهیِ شناسایی شده، پیامک ارسال شده است در بخش تسهیلات کرونا سامانه کارا اطلاعات خود را تکمیل کنند و پس تأیید از دستگاه اجراییِ تخصصی، به یکی از ۱۷ بانک عامل یا موسسه اعتباری غیربانکی مشخص شده در استان یزد برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد ادامه داد: رستههای شغلی آسیب دیده از کرونا در استان یزد شامل حوزه حمل و نقل مسافر، حوزه گردشگری، رستورانها، مراکز بهداشتی، صنایع دستی، مجتمعهای آموزشی و فرهنگی، باشگاههای ورزشی، مراکز آجیل و خشکبار، مراکز تولید کیف و کفش، دفاتر خدمات مسافری و حمل و نقل درون شهری هستند.
وی اظهار داشت: کل تسهیلات در نظر گرفته شده برای واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی متضرر از کرونا در کشور ۴۰۰ هزار میلیارد ریال است که سهم استان ۹۲۶۰ میلیارد ریال است که این رقم معادل ۲.۳۲ درصد است.
ریاحی ادامه داد: تسهیلاتی که برای واحدهای در نظر گرفته شده است به ازای هر نفر بیمه شده شاغل که از سال قبل تاکنون باقی مانده است، بین ۶ تا ۱۶ میلیون تومان متغیر است.
وی تأکید کرد: رانندگان تاکسی ۶ میلیون تومان تسهیلات دریافت می کنند و واحدهای کسب و کاری که در راستای شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بودند، به ازای هر نفر ۱۲ میلیون تومان تسهیلات می گیرند.
ریاحی گفت: در حال حاضر امکان رسته فعالیت فروش خرده و عمده گل، گل فروشی و فروش ماهی تزئینی زنده آکواریوم در رسته چهاردهم برای متقاضیان امکان پذیر است و صاحبان این کارگاهها نیز میتوانند از تسهیلات کرونا بهرهمند شوند.