مشاهده خورشید گرفتگی در ایران
مشاهده خورشید گرفتگی در ایرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز البرز، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: این پدیده نجومی از حدود ساعت 8 و 50 دقیقه صبح اول تیر آغاز می‌شود و در حدود ساعت 10 تا 10:30 دقیقه به اوج و حدود ساعت 11:30 دقیقه تا 12 ظهر به پایان می رسد.

مسعود عتیقی گفت: خورشید گرفتگی 1 تیر از نوع حلقوی است و رصدگران کشور این واقعه را به صورت جزیی مشاهده خواهند کرد.

وی افزود: این خورشید گرفتگی از قاره آفریقا آغاز می‌شود و به جز بخش‌های غربی این قاره در برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس تا جنوب شرق آسیا ، بخش‌های جنوبی قاره اروپا و همچنین بخش کوچکی از شمال استرالیا دیده خواهد شد.

این کسوف در جنوب ایران با درصد بیشتری قابل مشاهده است. بیشترین درصد خورشیدگی در شرقی‌ترین منطقه چابهار در پسابندر مشاهده می‌شود. در تهران حدود ۴۸ درصد سطح خورشید توسط ماه پوشانده می‌شود و این میزان در جنوب‌ شرقی‌ترین نقاط که بیشترین درصد گرفت را در کشور دارد، به ۹۸ درصد می‌رسد و این میزان در آب‌های سرزمینی کشور در دریای عمان به ۹۹ درصد نزدیک می‌شود. این در حالی است که در غربی‌ترین نقاط شمال غرب ایران پوشش خورشید حدود ۳۰ درصد است.

استفاده از عینک‌های مخصوص رصد خورشید برای رصد این پدیده توسط علاقه‌مندان ضروری است و هرگز با چشم غیر مسلح این پدیده رصد نشود.

در صورت رصد این رویداد نجومی با استفاده از تلسکوپ و دوربین دو چشمی و حتی عکاسی نجومی از این رویداد حتما از قبل باید تجهیزات خود را مجهز به فیلترهای استاندارد کرد؛ چرا که نگاه مستقیم به خورشید حتی برای مدت کوتاه بسیار خطرناک است و عواقب جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت.

هنگام رخ داد چند پدیده طبیعی از جمله ماه و خورشید گرفتگی، خواندن نماز آیات به شکلی که در رساله های عملیه آمده است واجب می شود.