وضعیت کرونا در آمریکا
ادامه انتقادات به اظهارات ترامپ

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ان بی سی نیوز , پیامد سخنان ترامپ درباره تزریق موادادامه واکنشها به اظهارات ترامپ

ضد عفونی کننده همچنان ادامه دارد .

مسئولان شهر نیویورک اعلام کردند پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت تزریق مواد ضد عفونی کننده ممکن است یکی از راه‌های مقابله با شیوع ویروس کرونا محسوب شود، تعداد تماس‌ها با "مرکز کنترل سموم" در این شهر در خصوص بیمار شدن افراد به سبب قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی ضد عفونی کننده خانگی به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز نوشت: با فاصله ۱۸ ساعت پس از آنکه رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه شب در یک کنفرانس خبری پیشنهاد خود را مطرح کرد، مرکز کنترل سموم نیویورک, ۳۰ تماس تلفنی در خصوص بیمار شدن افراد به سبب قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ضد عفونی کننده دریافت کرد.
تعداد تماس‌ها به سبب تماس با مواد شیمیایی خانگی، سال گذشته در این مدت زمانی, ۱۳ مورد بود.
رئیس جمهور آمریکا پس از آنکه چنین پیشنهادی را مطرح کرد تقریبا با محکومیت‌های جهانی روبرو شد. مقامات درمانی و حتی برخی متحدان نزدیک وی هشدار دادند مردم نباید به سخنان ترامپ گوش کنند و نباید مواد ضد عفونی کننده را تزریق کنند یا بخورند.
شرکت آر بی تولید کننده ماده ضد عفونی کننده با نام تجاری "لیسول" در انگلیس حتی مجبور شد با صدور بیانیه‌ای از مردم بخواهد از تولیدات این شرکت به شکل‌های غیر مطمئن استفاده نکنند.
ترامپ بعدا گفت سخنانش را به کنایه بیان کرده است هر چند که وی جمعه شب بدون پاسخ دادن به هیچ پرسشی، به کنفرانس خبری خود پایان داد.
هیچکدام از ۳۰ مورد تماسی که در نیویورک به سبب تماس با مواد شیمیایی ضد عفونی کننده برقرار شد، به مرگ یا بستری شدن افراد منتهی نشده است.
 
 
مقامات دولت ترامپ به دنبال برکناری وزیر بهداشت هستند
هیل نوشت: مقامات دولت دونالد ترامپ پس از انتقاد شدید از عملکرد ضعیف الکس آزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا، در مقابله با گسترش ویروس کرونا در نخستین روز‌های شیوع این بیماری در آمریکا، به دنبال جایگزین کردن وی با فرد دیگری هستند.
نشریه کنگره آمریکا در گزارشی به قلم مارتی جانسون افزود: شش منبع مطلع این موضوع را به روزنامه وال استریت ژورنال اطلاع داده اند.
به گفته منابع این روزنامه آمریکایی، درحالی که دولت ترامپ مراتب قدردانی خود را از فعالیت‌های نیرو‌های ارشد وزارت بهداشت و خدمات درمانی در مدت زمان شیوع بیماری کرونا ابراز داشته، اما تاکید کرده که درباره عملکرد آزار در هفته‌های اخیر انتقاد‌های زیادی وجود داشته است.
البته این مقامات به روزنامه نگفته اند که آیا تغییر وزیر بهداشت قریب الوقوع است یا نه.
اوایل این ماه رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این پرسش که چرا زودتر در صدد مقابله با شیوع ویروس کرونا برنیامد، در توئیتی نوشت، آزار خیلی دیر وی رادر جریان امور قرار داد.
جود دیر، سخنگوی کاخ سفید، هرگونه برکناری در آینده نزدیک را تکذیب کرد.
وی به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: وزارت بهداشت و خدمات انسانی تحت سرپرستی آزار همچنان به رسیدگی به تعدادی از اولویت‌های رئیس جمهور ادامه می‌دهد.
 
 
صف طویل خودروها در کنتیکت برای دریافت کمک غذایی
-در پی تعطیلی گسترده کسب و کارها در آمریکا بدنبال شیوع کرونا، صف های طویل برای دریافت کمک های غذایی در ایالت های مختلف آمریکا تشکیل شده است.
ادامه واکنشها به اظهارات ترامپ
 یک فعال اجتماعی: سیاست دولت کنونی آمریکا همان سیاست کیسینجر است
ریموند دِ سوزا کنشگر اجتماعی و رئیس موسسه اسکرد هارت در نیویورک، در برنامه کندید افریکا گفت سیاست دولت آمریکا همان سیاست کیسینجر است.
ریموند دِ سوزا در این برنامه رادیویی گفت سیاست دولت آمریکا همان سیاستی است که در اواسط دهه ۱۹۷۰ و زمان حضور هنری کیسینجر [وزیر خارجه اسبق]در عرصه سیاست آمریکا، وجود داشت. این سیاست تا امروز سیاست رسمی دولت آمریکاست و عوض نشده است. این سیاست را ممکن است دولت ترامپ اجرا نکند، اما این دستورالعمل پابرجاست و به صراحت می‌گوید هدف سیاست خارجی در آفریقا، کاهش جمعیت آن بود؛ بنابراین کمک به آفریقا در قالب امکان دسترسی به آب آشامیدنی، مدرسه یا مانند این‌ها نیست، بلکه امکانات سقط جنین و جلوگیری از بارداری است تا جمعیت آفریقا کاهش یابد. زیرا آن‌ها منابع طبیعی زیادی در آنجا دارند؛ بنابراین در زمان کیسینجر و بعد از آن این سیاست وجود داشته است که اطمینان حاصل شود آفریقا توسعه نمی‌یابد و از این منابع برای خودش استفاده نمی‌کند، زیرا ما به آن نیاز داریم.
سیاست هماهنگی در عرصه خارجی وجود داشته است که جمعیت آفریقا کنترل شود. آفریقا قاره بزرگی است که می‌تواند منبع غذای هزاران نفر باشد، اما سیاست غرب خصوصا در اروپا این بوده است. مثلا بین ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ آمریکا، کانادا و اروپا، حدود ۶ میلیارد دلار را به تامین وسایل جلوگیری از بارداری اختصاص دادند؛ نه به وسایلی برای کمک به مردم، نه به آب آشامیدنی، نه به غذای سالم، نه به مبارزه با مالاریا، هدف این بود که بگذارید آن‌ها بمیرند؛ بنابراین ما باید آفریقایی‌ها را آگاه کنیم که باید از خودشان دفاع کنند.
سوال: آیا فقط آمریکا در این عرصه دخالت دارد یا فکر می‌کنید چین هم در تلاش برای بهره برداری از منابع آفریقا نقش دارد؟
چین نقش عمده‌ای در این عرصه بازی می‌کند، زیرا چین سرگرم خرید املاک در آفریقاست. مثلا موزامبیک که کشوری اسپانیایی زبان است، قبلا به چین برنج صادر می‌کرد، اما امروز از چین برنج وارد می‌کند. چین مزارع این کشور را خریداری کرده است و اکنون یک سوم موزامبیک در تملک چین است. در کشور‌های دیگر آفریقا هم همین واقعیت وجود دارد. چینی‌ها سرگرم خرید زمین در آفریقا هستند. آن‌ها کارگران خود را به منطقه می‌فرستند. آن‌ها مردم منطقه را به خدمت نمی‌گیرند.
 
فقر در خانه‌های سالمندان آمریکا به شیوع کرونا دامن می‌زند
روزنامه بوستون گلوب نوشت: با گذشت هر روز خبر‌های جدیدی درباره گسترش شیوع بیماری کرونا در یک خانه سالمندان یا یک مرکز نگهداری معلولان در ماساچوست منتشر می‌شود.
این پایگاه اینترنتی آمریکایی در گزارشی به قلم چاس والکر افزود: در چهارم آوریل بوستون گلوب در گزارشی اعلام کرد مقامات درمانی این ایالت دریافته اند که بیماری کرونا دست کم در ۹۴ مرکز نگهداری بزرگسالان شیوع پیدا کرده است. تا ۲۰ آوریل این رقم به ۲۱۴ مرکز با موارد متعدد ابتلا رسید.
تا زمان نگارش این گزارش، هزار و ۵۹ نفر از ساکنان مراکز نگهداری در ماساچوست بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند که رقم تکان دهنده ۵۴ درصد از کل هزار و ۹۶۱ جان باخته در کل آمریکا را به خود اختصاص می‌دهد.
این آمار همچنان افزایش خواهد یافت، زیرا هرچند که این ویروس می‌تواند هر فردی را مبتلا سازد، اما ساکنان مراکز نگهداری به طور خاص دربرابر بیماری کووید ۱۹ آسیب پذیر هستند، که به علت عوامل متعددی مانند بالا بودن سن این افراد، ابتلای آن‌ها به بیماری‌های زمینه‌ای و ارتباط نزدیک آن‌ها با یکدیگر و با کسانی است که از آن‌ها نگهداری می‌کنند (به عنوان مثال آن‌ها در اتاق‌های مشترک زندگی و از سرویس‌های بهداشتی مشترک استفاده می‌کنند).
اما این‌ها تنها عوامل شیوع گسترده ویروس کرونا در خانه‌های سالمندان آمریکا نیستند. بلکه عواملی مانند دستمزد بسیار پایین افرادی که در این مراکز کار می‌کنند و کمبود نیرو نیز بر این روند تاثیر گذار بوده است.
حقوق کارکنان مراکز نگهداری از سالمندان کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد و در نتیجه بسیاری از آن‌ها در چند جا ازجمله چند مرکز نگهداری از سالمندان مشغول به کار هستند تا بتوانند اجاره منزل و هزینه‌های خورد و خوراک خود را تامین کنند.
در نتیجه با توجه به چگونگی انتقال بیماری کرونا، زمانی که این بیماری در یک مرکز نگهداری شیوع پیدا می‌کند، بعید است بتوان آن را برای مدت طولانی در آنجا مهار کرد و مانع گسترش آن به دیگر مراکز نشد.
در ماجرای گسترش شیوع بیماری کرونا در چند خانه سالمندان در ایالت واشنگتن در ماه فوریه، کارشناسان مراکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها دریافتند که تا حدودی کارکنانی که در چند مرکز فعال بودند با گسترش شیوع بیماری در ارتباطند.
بسیاری از خانه‌های سالمندان تا پیش از شیوع ویروس کرونا نیز به شدت با کمبود نیرو مواجه بودند. از طرف دیگر حتی پیش از این همه گیری نیز بررسی‌های کایزر هلث نیوز حاکی از آن بود که در ۶۳ درصد از خانه‌های سالمندان در زمینه جلوگیری از سرایت بیماری‌ها مشکلاتی وجود دارد و این مشکلات در مراکزی که تعداد پرستاران و نیرو‌های آنان کمتر است به مراتب از دیگر مراکز بیشتر است.
 
مورخ آمریکایی: مواضع ترامپ احمقانه است

مورخ آمریکایی گفت: رفتارها و مواضع احمقانه ای که دونالد ترامپ در طول بحران کرونا نشان داده در طول تاریخ این کشور بی سابقه است.
"داگلاس برینکلی" مورخ آمریکایی که افکار و مواضع روسای جمهور این کشور را بررسی کرده است در مصاحبه با شبکه ام اس ان بی سی نیوز گفت: چیزی مثل حماقت گسترده ترامپ در تاریخ وجود ندارد. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در طول شیوع بحران کرونا مواضع احمقانه زیادی اتخاذ کرده است. اما این ایده که به مردم بگوید مواد ضدعفونی کننده تزریق کنند و بعد از آن شرکت های تولیدکننده این مواد به مردم اعلام کنند لطفا این کار را انجام ندهید این مواضع در طول تاریخ آمریکا بی سابقه هستند. همزمان پزشکان در سراسر کشور تلاش می کنند سخنان ترامپ را در این خصوص تصحیح کنند.
این مورخ آمریکایی گفت: سخنان اخیر ترامپ نشان می دهد که وی از کسانی اطلاعات دریافت می کند که اطلاعات را دستکاری می کنند یا اطلاعات نادرستی دارند. معمولا کنفرانس های خبری وی در کاخ سفید غیرقابل تماشا است. اما با توجه به موقعیت و قدرت وی مردم ناچار هستند که این کنفرانس های خبری را پیگیری کنند. مایه تاسف است که شاهدیم در برخی ایالت ها فرمانداران کارهای خوبی برای مقابله با کرونا انجام می دهند و مدام ناچار هستند اقدامات و مواضع ترامپ را تصحیح کنند.
"یورگن روبینسون" تحلیلگر مسائل سیاسی هم در ادامه این برنامه شبکه ام اس ان بی سی نیوز گفت: مواضع اخیر دونالد ترامپ نشان دهنده یک جنبه خطرناک از وجود وی است. ما هرگز شاهد چنین رئیس جمهوری نبوده ایم. وی فردی کاملا غیرمعقول و مخالف اطلاعات جدید در زمان مواجهه با مسائل جدید است. توصیه وی به مردم مبنی بر تزریق مواد ضد عفونی کننده یا استفاده از ولتاژهای بالای حرارت و گرما و یا اشعه های نور برای مقابله با ویروس کرونا واقعا وحشتناک بود. مواضع احمقانه وی کنفرانس خبری روز گذشته و واکنش های جهانی به این مواضع باعث شد که وی کنفرانس خبری امروز خود را برگزار نکند.
{$sepehr_media_4767023_350_250}
 
فقر در خانه‌های سالمندان آمریکا به شیوع کرونا دامن می‌زند
روزنامه بوستون گلوب نوشت: با گذشت هر روز خبر‌های جدیدی درباره گسترش شیوع بیماری کرونا در یک خانه سالمندان یا یک مرکز نگهداری معلولان در ماساچوست منتشر می‌شود.
این پایگاه اینترنتی آمریکایی در گزارشی به قلم چاس والکر افزود: در چهارم آوریل بوستون گلوب در گزارشی اعلام کرد مقامات درمانی این ایالت دریافته اند که بیماری کرونا دست کم در ۹۴ مرکز نگهداری بزرگسالان شیوع پیدا کرده است. تا ۲۰ آوریل این رقم به ۲۱۴ مرکز با موارد متعدد ابتلا رسید.
تا زمان نگارش این گزارش، هزار و ۵۹ نفر از ساکنان مراکز نگهداری در ماساچوست بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند که رقم تکان دهنده ۵۴ درصد از کل هزار و ۹۶۱ جان باخته در کل آمریکا را به خود اختصاص می‌دهد.
این آمار همچنان افزایش خواهد یافت، زیرا هرچند که این ویروس می‌تواند هر فردی را مبتلا سازد، اما ساکنان مراکز نگهداری به طور خاص دربرابر بیماری کووید ۱۹ آسیب پذیر هستند، که به علت عوامل متعددی مانند بالا بودن سن این افراد، ابتلای آن‌ها به بیماری‌های زمینه‌ای و ارتباط نزدیک آن‌ها با یکدیگر و با کسانی است که از آن‌ها نگهداری می‌کنند (به عنوان مثال آن‌ها در اتاق‌های مشترک زندگی و از سرویس‌های بهداشتی مشترک استفاده می‌کنند).
اما این‌ها تنها عوامل شیوع گسترده ویروس کرونا در خانه‌های سالمندان آمریکا نیستند. بلکه عواملی مانند دستمزد بسیار پایین افرادی که در این مراکز کار می‌کنند و کمبود نیرو نیز بر این روند تاثیر گذار بوده است.
حقوق کارکنان مراکز نگهداری از سالمندان کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد و در نتیجه بسیاری از آن‌ها در چند جا ازجمله چند مرکز نگهداری از سالمندان مشغول به کار هستند تا بتوانند اجاره منزل و هزینه‌های خورد و خوراک خود را تامین کنند.
در نتیجه با توجه به چگونگی انتقال بیماری کرونا، زمانی که این بیماری در یک مرکز نگهداری شیوع پیدا می‌کند، بعید است بتوان آن را برای مدت طولانی در آنجا مهار کرد و مانع گسترش آن به دیگر مراکز نشد.
در ماجرای گسترش شیوع بیماری کرونا در چند خانه سالمندان در ایالت واشنگتن در ماه فوریه، کارشناسان مراکز پیشگیری و
کنترل بیماری‌ها دریافتند که تا حدودی کارکنانی که در چند مرکز فعال بودند با گسترش شیوع بیماری در ارتباطند.
بسیاری از خانه‌های سالمندان تا پیش از شیوع ویروس کرونا نیز به شدت با کمبود نیرو مواجه بودند. از طرف دیگر حتی پیش از این همه گیری نیز بررسی‌های کایزر هلث نیوز حاکی از آن بود که در ۶۳ درصد از خانه‌های سالمندان در زمینه جلوگیری از سرایت بیماری‌ها مشکلاتی وجود دارد و این مشکلات در مراکزی که تعداد پرستاران و نیرو‌های آنان کمتر است به مراتب از دیگر مراکز بیشتر است.
 
 رکورد جان باختگان از کرونا در ایالت مریلند شکسته شد
نشریه هیل نوشت با جان باختن ۷۴ نفر در یک روز رکورد در ایالت مریلند آمریکا، رکورد تلفات روزانه در این ایالت شکسته شد.
در پایگاه اینترنتی این نشریه کنگره آمریکا آمده است، ایالت مریلند آمریکا روز شنبه با تایید مرگ ۷۴ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، مرگبارترین روز را داشت. علاوه بر این، ۱۱۵۰ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ نیز در این ایالت گزارش شده است.
بر اساس گزارش وبسایت ایالت مریلند، تعداد کل موارد ابتلا به ویروس کرونا در این ایالت تا کنون ۱۷ هزار و ۷۶۶ نفر و تعداد جان باختگان ۷۹۷ نفر بوده است.
روز جمعه، لری هوگان، فرماندار مریلند، در کنفرانس خبری گفت: "تعداد موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ همچنان در حال افزایش است. مریلند هنوز نمی‌تواند محدودیت‌ها را بردارد. من امیدوارم در صورتی که مردم مریلند به ماندن در خانه‌های خود ادامه دهند و فاصله اجتماعی را مدت زمان بیشتری رعایت کنند، آمار ابتلا در ایالت کاهش خواهد یافت. "
وی ابراز امیدواری کرد که روند ازسرگیری فعالیت‌های اقتصادی این ایالت در اوایل مه آغاز شود.