معاون وزیر خارجه ایران در وین مطرح کرد
تمرکز کنفرانس بر خلع سلاح هسته ای
تمرکز کنفرانس بر خلع سلاح هسته ای   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین ، معاون وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس خلع سلاح گفت کنفرانس خلع سلاح باید بر خلع سلاح هسته‌ای بعنوان فوری‌ترین نگرانی تمرکز کند.
معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل در ژنو اعلام کرد لازم است این نهاد وقت و انرژی خود را به فوری‌ترین موضوع که خلع سلاح هسته‌ای است، اختصاص دهد.
محسن بهاورند با اشاره به وخیم‌تر شدن وضعیت امنیت بین الملل، افزایش هزینه‌های نظامی جهان به ۱.۸ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۹، فروپاشی معاهدات کنترل تسلیحات و رنگ باختن چندجانبه گرایی بعنوان روندی هشدار دهنده و خطرناک، اعلام کرد که سلاح‌های هسته‌ای کماکان تهدید حیات بشریت بوده ورقابت تسلیحاتی جدیدی شکل گرفته است. علاوه بر این عدم اجرای تعهدات خلع سلاح هسته‌ای بطور جدی باعث خدشه دار شدن اعتماد به ظرفیت و اعتبار معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای NPT برای تحقق هدف اصلی خود یعنی خلع سلاح هسته‌ای شده است.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به دکترین هسته‌ای امریکا اعلام کرد که این سیاست‌ها برخلاف تعهدات این کشور ذیل NPT بوده و آستانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را هم سطح سلاح‌های متعارف کرده است. اقدامات امریکا در مقابله با چندجانبه گرایی و نقض معاهدات بین المللی باعث نگرانی و حس سرخوردگی عمومی در میان تمامی کشور‌ها نسبت به آینده چندجانبه گرایی شده است. اقداماتی که به مثابه نقض اصول بنیادین منشور ملل متحد و نقض قدیمی‌ترین اصل حقوق بین الملل مبنی بر لزوم وفای به عهد می‌باشد.
محسن بهاورند همچنین در خصوص برجام اعلام کرد که این توافق بعنوان یک اقدام اعتمادساز جهت رفع هرگونه نگرانی واقعی یا ساختگی در خصوص ماهیت برنامه صلح آمیز هسته ای ایران تدوین شد و علیرغم اقدامات مخرب امریکا، ایران با نشان دادن نهایت خویشتنداری به اجرای این توافق ادامه داد. اجرای بی نقص تهعدات ایران ۱۷ بار از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است. اقدام امریکا در خروج از برجام نه تنها نقض عینی تهعدات این کشور وفق برجام بود بلکه نقض قطعنامه اجماعی ۲۲۳۱ شورای امنیت و حمله شرورانه به چندجانبه گرایی بود و این کشور نه تنها بطور سیستماتیک تعهدات خود را نقض می‌کند بلکه وقیحانه از دیگر کشور‌ها می‌خواهد که این قطعنامه را نیز نقض کنند. در چنین شرایطی ایران اقدامات جبرانی خود را وفق برجام، بویژه بند‌های ۲۶ و ۳۶ انجام داد که در صورت اجرای تعهدات از سوی طرف مقابل قابل بازگشت می‌باشند. در غیراینصورت ایران به تنهایی نخواهد توانست که بار سنگین اجرای مهمترین دستاور دیپلماسی چندجانبه در دو دهه اخیر را به دوش بکشد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان همچنین سیاست یکجانبه گرایی امریکا را مانع تلاش‌های بین المللی برای تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای دانست و تا زمانیکه امریکا و متحدان غربی اش نسبت به سلاح‌های هسته‌ای رژیم اسرائیل بعنوان مهمترین منشاء اشاعه در منطقه سیاست مماشات را در پیش می‌گیرند، ریسک اشاعه در منطقه وجود خواهد داشت.