فرونشست زمین آخرین واکنش طبیعت به رفتار‌های نادرست انسان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: بهره برداری‌های بی رویه از منابع زیرزمینی برای مصارف آب اشامیدنی، صنعت و کشاورزی، فعالیت‌های عمرانی، بهره برداری از معادن زیر زمینی و انفجار‌ها و همچنین ایجاد تونل برای مترو در کلان شهر‌ها را ازجمله علل ایجاد پدیده فرو نشست در دشت‌ها دانست.
علی محمدی مقدم با بیان این اینکه ریزش و نشست زمین در دشت‌ها و به دنبال آن بسته شدن خلل و فرج لایه‌های زیرین خاک، موجب مرگ تدریجی طبیعت و کشاورزی خواهد شد، گفت: هم اکنون ۱۱ دشت کشاورزی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد ۴ دشت (شهرکرد، خانمیرزا، سفیددشت و فرادنبه) ممنوعه بحرانی هستند.
وی تنها راه مقابله با این پدیده را انجام اقدامات پیشگیرانه دانست و افزود: انجام فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان داری برای تغذیه دشت ها، کاهش بهره برداری از سفره‌های زیرزمینی و تغییر الگوی کشت از اقدامات پیشگیرانه و مقابله با پدیده فرو نشست زمین است.
محمدی مقدم افزود: برای برون رفت از این چالش فرونشست زمین، سال گذشته ۲۰۰ میلیارد ریال و امسال ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری با اولویت دشت‌های کشاورزی تخصیص یافت.