پایین بودن سن امید به زندگی در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سيستان و بلوچستان، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار در جلسه شورای راهبردی جمعیت گفت: پایین بودن سن امید به زندگی در استان نیازمند تقویت مولفه‌های سلامت و امنیت غذایی است.
زینی‌وند با اشاره به اینکه 67درصد جمعیت سیستان و بلوچستان، جوانان کمتر از سی سال هستند گفت: لازم است حرفه آموزی و افزایش مشاغل خرد افزایش یابد تا زمینه اشتغال جمعیت جوان استان تامین شود.
وی ادامه داد: بالاترین جمعیت روستایی کشور با 51.5درصد در سیستان و بلوچستان است که پایین بودن سطح سواد و وضیعیت اقتصادی و اجتماعی در این روستاها، سبب افزایش جمعیت و فرزند‌آوری در استان شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نیز بارداری‌های پرخطر، مرگ و میر مادران باردار و بیماری تالاسمی را مهم ترین مشکلات سلامت در سیستان و بلوچستان به ویژه در جنوب استان عنوان کرد.
امینی فرد افزود: با اقدامات انجام شده، میزان مرگ و میر مادران باردار در سال گذشته از 21مورد به 13مورد کاهش یافته است، که با اطلاع رسانی در زمینه مراقبت‌های بارداری و مراجعه به خانه های بهداشت می توان این آمار را باز هم کاهش داد.
رئیس ثبت احوال استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان دهمین استان کشور به لحاظ جمعییتی است گفت:  براساس نتایج سرشماری سال95، جمعیت استان 2میلیون 919هزار نفر است که 3ونیم درصد جمعیت کشور در سیستان و بلوچستان است.
دهمرده افزود: عدم ثبت به موقع وقایع حیاتی در زمان قانونی، سبب شده تا بیش از 8هزار پرونده دارای مشکلات هویتی در استان داشته باشیم که با رسیدگی به 7هزار پرونده از این تعداد، حدود 30هزار نفر شناسنامه دار شدند.
مدیرکل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان نیز حوادث ترافیکی را از جمله مشکلات جمعیت عنوان کرد و گفت: حوادث ترافیکی در استان باعث شده تا بیمه‌ها در سال97 مبلغ 500میلیارد تومان که معادل نیمی از بودجه‌ی عمرانی استان است، حق بیمه پرداخت کنند.
عبدی افزود: در سال97، 1175نفر در حوادث ترافیکی جان باختند که سبب شده تا سیستان و بلوچستان بعد از تهران و فارس در رتبه‌ی سوم کشوری قرار گیرد.
وی ادامه داد: بر اساس آمارها، میزان تلفات جاده‌ای سیستان و بلوچستان 20ونیم درصد و مصدومان آن 7درصد در سال97 نسبت به سال96 رشد داشته است.
{$sepehr_media_3525513_400_300}