معاون وزیر ورزش و جوانان: با برگزاری المپیاد استعدادهای برتر و شناسایی استعدادها با بازیکن سالاری مقابله میکنیم
کد خبر: ۲۳۸۴۹۱۸
تاریخ: ۰۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان؛ محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان عملکرد یک ساله این معاونت را تشریح کرد.
اصلاح اساسنامه فدراسیونها
یکی از جدیترین بحثهایی که در سال ۹۷ دنبال کردیم، اصلاح ساختار و اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی بود که به دنبال آن اصلاح آیین نامه هیئتهای ورزشی هم اتفاق خواهد افتاد. به محض آنکه اعلام کنند، طبیعی است که به تصویب هیئت دولت هم برسد و آیین نامه هیئتهای ورزشی هم ابلاغ خواهد شد.
چالش قانون منع به کارگیری بازنشستگان
در بحث قانون منع بکارگیری بازنشستگان با چالشی مواجه شدیم و در ۱۲ تا ۱۳ رشته ورزشی مجبور شدیم جابه جاییهایی را انجام دهیم. دوستانی که واقعا زحمات زیادی هم برای ورزش کشیده بودند، مجبور شدند جای خود را به دیگران بدهند و این مهم فرآیند برگزاری مجامع را برای ما به دنبال داشت و تلاش زیادی انجام گرفت که مجامع به موقع انجام شود و ثبات در فدراسیونها حفظ شود.
همکاری بی سابقه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش
در یک سال گذشته یک تعامل بسیار خوب بین وزارتخانه، کمیته ملی المپیک و فدراسیونهای ورزشی ایجاد شد و فضایی که بوجود آمده، آرام است و کمک متقابلی بین وزارتخانه و کمیته ملی المپیک انجام میشود. هر ۲ نهاد دست در دست هم دادند تا با آرامش بتوانند مسیر پویایی را طی کنند و این فضا را در چهل سال گذشته کمتر داشتیم. این بدان معنی نیست که در گذشته کاری صورت نمیگرفته، اتفاقا قدامات خوبی هم بین این ۲ نهاد انجام میشده است، اما در سال ۹۷ شرایط عمومی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش شرایط ایده آلی برای کار کردن است و انرژیهای ۲ نهاد دور هم جمع شد و برای پیشبرد اهداف شده است که این مهم به نفع منافع ملی است.
المپیاد نخبگان
یکی از نکات مثبت ورزش ایران در سال ۹۷ برگزاری المپیاد استعدادهای برتر بود. نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر در این فرآیند شرکت کردند. نوجوانان و نونهالانی که بین ۱۲ تا ۱۵ سال بودند در رشتههای مختلف در شهرستانها و استانها حضور پیدا کردند و در نهایت مسابقات نهایی برگزار شد که حدود ۱۸ هزار نفر در سامانه ثبت شدند. ظرفیت فوق العاده از استعدادهای کشور در رشتههای مختلف به وجود آمد. گام اول آن به خوبی برداشته شد و در ادامه با وزارت آموزش و پرورش طوری برنامه ریزی کردیم که موازی کاری نکنیم و برای سال آینده هم این المپیاد مرداد ماه برگزار خواهد شد. اصلیترین نفراتی هم که در این المپیاد شرکت میکنند، دانش آموزان هستند که در این فرایند استعدادهای خودشان را نشان میدهند. به نوعی خون تازه به ورزش کشور از این طریق تزریق میشود و استعدادهای جدیدی هر ساله کشف خواهند شد.
پرورش استعدادها هم برای ما اهمیت خاصی دارد و هرچه استعدادهای سراسر کشور را به موقع شناسایی کنیم دیگر با کمبود نفرات نخبه مواجه نخواهیم شد و دستمان در رشتههای مختلف برای پرکردن ستارهها خالی نمیماند. هر چه تعداد نفرات نخبه بیشتر باشد، در رشتههای مختلف دست کادرفنی برای تیمهای ملی بازتر است و فدراسیونها بهتر میتوانند برنامه ریزی کنند تا تیمهای قدرتمند تری را به رقابتهای جهانی، آسیایی و المپیک اعزام کنند. از طرفی وقتی این فرایند به درستی پیش رود تعداد نخبگان افزایش یافته دست فدراسیونها برای انتخاب نفرات شایسته بازتر میشود و با بازیکن سالاری هم مقابله میشود.
این المپیاد و استمرار در برنامههای مربوط به آن موجب خواهد شد که فدراسیونها بتوانند با شرایط بهتری برنامه ریزیهای چهار ساله و هشت ساله داشته باشند و تیمهای قدرتمندی را آماده رویدادهای بین المللی کنند. این مهم در نهایت به سود ورزش ایران در المپیکهای آینده است. مطمئنم که ما در المپیک جوانان ۲۰۲۰ با قدرت بیشتری شرکت میکنیم و از طرفی نسلهای جدیدی که پرورش میدهیم، میتوانند به حضور موفقیت آمیز ایران در بازیهای المپیک دورههای آینده کمک کنند. وقتی از نزدیک رقابت ورزشکاران را در المپیاد استعدادهای برتر دیدم، واقعا لذت بردم. این المپیادها فرصتی است برای دیده شدن و ویترینی است که فدراسیون ها، وزارت ورزش و آموزش و پرورش در یک کار مشترک میتوانند به پشتوانه سازی مناسبی برای ورزش کشور دست پیدا کنند.
درخشش بیشتر در المپیکها
میدان المپیک میدان بروز و ظهور توانمندیها است و هر کشوری بهتر برنامه ریزی کرده باشد موفقتر است. البته موفقیت ایران در عرصه المپیک نسبت به ۴۰ سال گذشته فوق العاده بوده است و انتظار داریم که در بازیهای المپیک موفقتر از این عمل کنیم و نباید فقط به رشتههای خاص کشتی، وزنه برداری و تکواندو برای مدال المپیکی متکی باشیم.
نیروی اراده و موفقیت
اعتقاد دارم به عنوان یک ایرانی که بیشتر عمرم را در ورزش گذراندم و تجربیات زیادی هم دارم عملا در ورزش ثابت کردیم که با اراده خواستن میشود به خیلی از موفقیتها رسید. رشتههای تیمی یکی از موفقترین رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی جاکارتا بود. ۲ مدال طلا در کبدی گرفتیم و در والیبال مقتدرانه قهرمان شدیم. در بسکتبال به مدال نقره رسیدیم و در واترپلو بعد از بیش از چهار دهه روی سکو رفتیم. در هندبال هم این ظرفیت را داریم که در بین تیمهای برتر آسیا و در زمره ۱۰ کشور برتر دنیا قرار بگیریم. در ووشو، تکواندو و کاراته قهرمان جهان شده ایم در حالیکه ریشه این رشتهها از شرق آسیا است، اما ما گوی سبقت را از آنها ربوده ایم. با اراده و داشتن برنامه استراتژیک میتوانیم در رشتههای مختلف در آسیا قدرت برتر باشیم و در جهان در بین ۱۰ کشور برتر دنیا قرار بگیریم.