به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، کارشناس مسئول مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: این آثار شامل کلیات سعدی، گلستان، بوستان، قصاید، غزلیات، ملحقات، رباعیات و مجالس به نثر و نظم است.
سید محمدرضا فاضلهاشمی افزود: کلیات سعدی به خط "محمدبن عبداللطیف عقاقیری" از شاگردان سعدی، کتابت سال 766 هجری در شیراز که با سال فوت او حدود 70 سال فاصله دارد از قدیمیترین نسخههای موجود است.
او گفت: این نسخه، دارای دو سرلوح کتیبه مانند مزین و مرصع با نقش ترنج و سرترنج بازوبندی جلد تیماج قهوهای زیبا دارد که به خط نستعلیق 25 سطری در قطع وزیری کتابت شده است.
کارشناس مسئول مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: نسخهای از کلیات سعدی کتابت سال 1052 "محمد مؤمن شیرازی"به خط نستعلیق خوش ، کلیات به خط " عبدالحسین انجوی شیرازی" با سرلوحهای مرصع و مذهب در آغاز هر بخش، نسخه نفیس از بوستان سعدی کتابت "عبدالرشید دیلمی" از خوشنویسان مشهور دوره صفوی در سال 920 به خط نستعلیق، نسخهای از بوستان به خط "عبدالغفار تفرشی" از خوشنویسان دوره قاجار و نسخهای به تاریخ کتابت سال 1049 قمری و خط "محمد علی زرّینقلم" از نسخ موجود در این گنجینه است.
فاضلهاشمی افزود: گنجینه نسخههای خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، یکی از غنیترین کتابخانههای جهان اسلام به شمار می رود که اشعار شعرای بزرگی همچون حافظ، سلمان ساوجی، سیف فرغانی، خواجوی کرمانی، اوحدی و عبید زاکانی نیز که از اشعار سعدی استقبال کردهاند، در این مجموعه نسخ خطی موجود است.