ایران بهشت باستان شناسی جهان

مرتضی خانی پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر نقطه‌ای از ایران که کاوش باستان شناسی صورت گیرد اطلاعات ارزنده باستان شناسی به دست خواهد آمد.

وی افزود: امسال نیز اطلاعات ارزشمندی از دوران پارینه سنگی و نو سنگی به دست آمده است که تا سال آینده منتشر خواهد شد.

خانی پور گفت: باستان شناسان جوان هم اکنون مشغول بررسی مجدد گنج دره در استان کرمانشاه هستند و اطلاعات باستان شناسی ارزشمندی در این زمینه یافته اند.

این باستان شناس جوان در زمینه کشفیات تپه پوستچی در حوالی شیراز نیز گفت: در این منطقه شواهد استقرار انسان در ۶ هزار و ۵۰۰ سال پیش یافت شده است.

وی افزود: بر اساس شواهد باستان شناسی انسان ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح در جلگه شیراز استقرار داشته است.

خانی پور گفت: شواهد استقرار انسان در دشت مرودشت و استان فارس پیش از این زمان است.

این باستان شناس جوان افزود: قدیمی‌ترین کشفیات در زمینه دست ساز‌های انسان در کشور ایران متعلق به بستر کَشَف رود در استان خراسان است که ابزار‌هایی سنگی و متعلق به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار سال پیش است.