مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد
کم آبی دغدغه مردم و مسئولان استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمدکم آبی دغدغه مردم و مسئولان استان با بیان اینکه افت سطح آب در این استان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و همچنان رو به افزایش است گفت: بارش نزولات آسمانی در دو سال گذشته بیش از ۸ درصد کاهش یافته است به طوریکه از ۶۷۵ میلیمتر در ۲ سال گذشته به ۵۵۰ میلیمتر کاهش یافته است.
علی داوودی مهر تعداد چاه‌های مجاز کهگیلویه بویراحمد را بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه ذکر کرد و افزود: برداشت بی رویه سالانه حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی به دلیل نبود برنامه ریزی در سال‌های گذشته، تهدید جدی برای کشاورزی این استان شده است.
وی تعداد دشت‌های استان را ۱۵ مورد برشمرد و گفت: دشت ۶ هزار هکتاری امامزاده جعفر (ع) و ۲ دشت پنج هزار هکتاری کلاچو و دهدشت از مناطق مهم کشاورزی جنوب کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌روند.
مدیرعامل آب منطقه‌ای استان افزود: حجم بهره برداری از منابع آب این استان یک هزار و ۷۰ میلیون متر مکعب است که از این میزان ۷۷۰ میلیون متر مکعب از آب‌های سطحی است.
داوودی مهر ساماندهی برداشت متناسب با پروانه بهره برداری، جلوگیری از اضافه برداشت منابع آب چاه‌ها و اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی را از مهمترین اهداف طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی بیان کرد.
وی با بیان اینکه بشار، مارون، سمه، زهره، نخیر، سادات و جن از رودخانه‌های اصلی این استان است افزود: طول رودخانه‌های دائمی و فصلی کهگیلویه وبویراحمد یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای استان ادامه داد: سد کوثر با حجم ۵۸۰ میلیون متر مکعب در شهرستان گچساران ، و سد شاه قاسم در بویراحمد با ظرفیت ۹ میلیون متر مکعب از مهمترین منابع ذخیره آب استان هستند.
داوودی مهر با بیان اینکه هشت شبکه آبیاری و زهکشی با مساحت ۱۶ هزار و ۷۰۰ هکتار در این استان وجود دارد ادامه داد: این شبکه‌ها شامل فاز نخست امامزاده جعفر (ع)، دشتروم، سروک، چرام، چیتاب، لیشتر، دژ سلیمان و رودبال است.
سالانه هشت میلیارد متر مکعب آب در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شودکه تنها ۱۳ درصد آن به مصرف مردم استان می رسد.
سد کوثردر کهگیلویه وبویراحمد آب آشامیدنی مورد نیاز بخشی از استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر و فارس را تامین می کند و سد مارون هم زمینهای پایین دست استانهای خوزستان را سیراب می کند این در حالی است که کمبود آب در برخی مناطق استان در چند سال اخیر به معظلی برای مسئولان و مردم تبدیل شده است.