کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت در شیراز+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، لنکرانی مسئول برگزاری این کنگره گفت: علل اجتماعی سلامت و بیماری، عوامل زیست محیطی و سلامت، عدالت در سلامت و تأثیر فرهنگ بر سلامت از محور های اصلی این کنگره است.

لنکرانی با بیان اینکه360 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال و 215مقاله پذیرفته شده است افزود: از این میان 30مقاله در مدت سه روز برگزاری این کنگره به صورت سخنرانی ارائه می شود.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در این کنگره گفت: 25 درصد، میزان سلامتی افراد مربوط به نظام سلامت و 75 درصد مربوط به دستگاه‌های دیگر است.

مرندی افزود: کشورهایی همچون سریلانکا که پیشگیری از درمان را با جدی گرفتن تأثیرات عوامل اجتماعی همچون آموزش بر سلامت دنبال کرده اند با برنامه ریزی های ساده توانسته اند کیفیت سلامت افراد جامعه خود را بالاتر از بسیاری از کشورهای پیشرفته همچون آمریکا برسانند که در این موضوعات ما نیازمند به چنین برنامه ریزی هایی هستیم.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با بیاین اینکه برگزاری نشست‌های مطالعات اجتماعی سلامت در ایجاد عدالت در حوزه سلامت نقش بسیاری دارد و موجب کاهش نابرابری‌ها در درمان و خدمات پزشکی خواهد شد گفت: در رویکرد سلامت جامعه‌محور، باید بتوانیم زمینه ورود مردم را به این حوزه فراهم کنیم.
ایازی با اشاره به دخیل بودن سایر عوامل در سلامت مردم اظهار داشت: در بیشتر مسائلی که در جامعه پیش می‌آید، بخش سلامت و درمان دخالت مستقیم نداشته و تنها در پیامدهای حوادث نقش پیدا می‌کنیم.
وی گفت:  یکی از دغدغه‌های جدی در حوزه سلامت، بحث آسیب‌های اجتماعی در ایران است و اگر برای این پدیده فکری نشود، هزینه‌های بسیاری را به کشور تحمیل خواهد کرد.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فعال شدن تشکل‌های مردمی در حوزه سلامت اجتماعی گفت: 620 سازمان مردم‌نهاد سلامت در کشور در راستای بهبود رفتار اجتماعی فعالیت می‌کنند اما این کافی نیست.
این مقام مسؤول در ادامه گفت: نظر به اهمیت حوزه مطالعات اجتماعی، برای نخستین‌بار حوزه معاونت اجتماعی را در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راه انداختیم و اقدامات خوبی نیز انجام شده است.
ایازی افزود: در 112 هزار مدرسه کشور توزیع چند قلم خوراکی مانند سوسیس و کالباس و... را ممنوع کردیم که 85 هزار بوفه کنترل شد و نردیک به 95 درصد دانش‌آموزان در مدارس از این مواد استفاده نکردند.

{$sepehr_media_591064_400_300}
دانلود