مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران به نمایندگی از وزارت نفت ، تاکنون 52 قرارداد به ارزش تقریبی 700 میلیارد تومان با سازندگان داخلی امضا کرده است.
کد خبر: ۱۳۰۸۳۱۳
تاریخ: ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۸
به کزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، رامین قلمبر دزفولی، مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران در گفتگو با شانا به تشریح آخرین وضع طرح بومی سازی 10 گروه خانواده کالاها و تجهیزات پرمصرف صنعت نفت پرداخت و گفت: با دستور وزیر نفت و پس از بررسی های کارشناسی، پروژه های دهگانه در اواخر سال 93 تعریف و شرکت کالای نفت به عنوان مجری این طرح انتخاب شد.
وی افزود: متناسب با این مسئولیت، برای هر یک از طرح های دهگانه، مدیر پروژه تعیین شد و فعالیتهای مربوط به این طرح پس از انحلال شرکت کالا در سال 93 تاکنون با قوت ادامه دارد.
قلمبر با بیان این که تاکنون از مجموع 10 گروه تجهیزات مدنظر در این طرح، 52 قرارداد مربوط به چهار گروه از تجهیزات نهایی شده است، گفت: ارزش این قراردادها بالغ بر 700 میلیارد تومان است.
به گفته این مقام مسئول، تجهیزات سرچاهی و رشتههای تکمیلی درون چاهی، پمپ های درون چاهی و پمپ های سرچاهی، انواع مته های حفاری و ابزارهای اندازه گیری حفاری، عناوین چهار پروژه ای است که قراردادهای ساخت داخل فناورانه آنها منعقد شده است.
برگزاری مناقصه لوله های CRA طی روزهای آتی
وی با بیان این که پروژه ساخت انواع لوله نیز در حال نهایی شدن است، افزود: این پروژه شامل لوله های جداری بدون درز از 3,8 تا 13 اینچ، لوله های جداری با درز از 20 تا 30 اینچ، لوله های مغزی CRA، لوله های حفاری و لوله های جریانی بدون درز بالای 6 اینچ است که مناقصه لوله های مغزی CRA به منظور تامین 600 کیلومتر لوله مورد نیاز شرکت نفت و گاز پارس تا پایان مهرماه برگزار می شود.
قلمبر از برگزاری مناقصه مربوط به پیگهای هوشمند در روزهای اخیر خبر داد و گفت: این مناقصه بر اساس مجوز کمیسیون مناقصههای شرکت ملی نفت ایران در مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالای این شرکت برگزار شد.
به گفته وی، در این پروژه، تنها ساخت حائز اهمیت نیست بلکه ارائه خدمات پیگها در مدت زمان استفاده از سوی شرکت سازنده نیز مورد نیاز است.
قلمبر درباره گروه فولادهای آلیاژی توضیح داد: اگرچه مناقصه این گروه کالایی نیز مانند پیگهای هوشمند به دلیل انحلال شرکت کالا با تاخیر مواجه شد، اما تجمیع نشدن نیازهای شرکتهای استفاده کننده از این کالا که اغلب مجتمع های پتروشیمی هستند، به تاخیر در اجرایی شدن این پروژه دامن زده است.
2 گروه کالا در انتظار تجمیع تقاضا
وی درباره 2 گروه کالایی ساخت انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی و ساخت الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر توضیح داد: درخواست برای هر یک از این گروهها، بین 20 تا 30 سفارش بوده است و از آنجا که تجمیع تقاضا صورت نگرفته، هنوز نتایج قابل ملاحظه ای از مناقصههای مربوطه حاصل نشده است.
قلمبر ادامه داد: این 2 گروه کالایی، اقلام سرمایه ای به شمار می روند که حدود 90 درصد آن در طرحها و پروژهها استفاده می شود؛ البته جلساتی با شرکت های پیمانکار در این زمینه داشته ایم و امیدواریم با تجمیع تقاضا، تکلیف بومی سازی این 2 گروه تجهیزات نیز مشخص شود.
ساخت ماشین های دوار شامل توربین، کمپرسور و پمپها شامل پمپ های گریز از مرکز، آخرین گروه از گروه های 10 گانه کالا بود که قلمبر به آن اشاره کرد و گفت: شرکت های توربوکمپرسور نفت (OTC)، توربین ماشین خاورمیانه و مپنا، شرکتهای ایرانی سازنده ماشین های دوار هستند که در مراحل نهایی دستیابی به دانش فنی ساخت این تجهیزات قرار دارند و با تولیدات خود و بومی سازی تجهیزات نامبرده می توانند به صنعت نفت کشور خدمت کنند.
قلمبر با بیان این که پس از انحلال شرکت کالا و ادامه فعالیت آن در قالب مدیریت، تقاضاها برای تامین کالا به شرکت های فرعی منتقل شد، گفت: بسیاری از شرکت های تابعه تمایل دارند حداقل در زمینه کالاهای خارجی، کالای نفت خریدهایشان را انجام دهد.
این مقام مسئول با یادآوری این که این موضوع به سیاست های کلان مجموعه وزارت نفت بازمی گردد و مدیریت کالا تابع تصمیمها خواهد بود، گفت: کالای نفت با بیش از 30 سال قدمت و سابقه فعالیت دفاتر بازرگانی در روسیه، امارات، چین، انگلیس، کانادا و ...، نیروی انسانی متخصص و تجارب انباشته بسیاری در اختیار دارد و آماده است این تجارب و قابلیت ها را در مسیر اجرای سیاست های کلان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بکار گیرد.
طرح بومی سازی 10 گروه خانواده کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت با دستور وزیر نفت و با هدف تقویت توانمندی های داخلی و اتکای بیشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ایرانی، از اواخر سال 93 در دستور کار قرار گرفت.
این 10 گروه کالا شامل ساخت تجهیزات سرچاهی و رشته تکمیلی درون چاهی، پمپ های درون چاهی، انواع مته های حفاری (صخره ای، الماسی، مغزه گیری)، انواع شیرهای کنترلی، ایمنی و تجهیزات جانبی، انواع لوله ها (لوله های جداری بدون درز از 3,8 تا 13 اینچ، لوله های جداری با درز از 20 تا 30 اینچ، لوله های مغزی CRA، لوله های حفاری و لوله های جریانی بدون درز بالای 6 اینچ)، الکتروموتورهای ضد انفجار و دور متغیر، ماشین های دوار (توربین، کمپرسور و پمپ ها شامل پمپ های گریز از مرکز)، فولادهای آلیاژی CRYOGENICS، ابزارهای اندازه گیری حفاری و ساخت پیگ های هوشمند است.