هوشنگ فلاحتیان در مصاحبه اختصاصی با
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به پیش بینی های کارشناسان برای زمستان امسال که سرمای زودهنگامی خواهیم داشت، افزود: اگر سوخت مورد نیاز نیروگاه ها تأمین شود برای تأمین برق مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون میزان گاز تحویلی به نیروگاه های کشور افزایش یافته و میزان نیاز به سوخت مایع بسیار کم شده است، گفت : در نیمه دوم سال مصرف گاز خانگی افزایش می یابد و اولویت تأمین گاز با بخش خانگی است به همین دلیل شرکت ملی گاز نیز از صنعت برق انتظار دارد از ظرفیت های سوخت مایع مانند مازوت و گازوئیل استفاده شود.
فلاحتیان ادامه داد : متأسفانه در برخی از نقاط کشور برای استفاده از سوخت مایع مازوت ممانعت هایی صورت گرفته است که اگر ادامه یابد و گاز مورد نیاز نیروگاه ها نیز به اندازه کافی تأمین نشود نگرانی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه تعاملاتی با سازمان محیط زیست و دبیرخانه شورای امنیت کشور و مراجع قضایی و دولت و همچنین سایر دستگاه های مربوط انجام می شود، گفت : از ذخیره سوخت مایع برای کمک به شبکه سراسری گاز استفاده می کنیم تا برق مورد نیاز زمستان را تأمین کنیم.
فلاحتیان با اشاره به اینکه برنامه وزارت نفت این است که در سال های آینده وزارت نیرو بتواند بیش از 90 درصد سوخت مصرفی نیروگاه ها را از گاز تأمین کند و فقط 10 درصد سوخت مایع استفاده شود، افزود: در دو سال اخیر ظرفیت مصرف گاز در نیروگاه ها افزایش یافته است و با تعامل وزارت نفت سوخت نیروگاه ها را توانسته ایم مدیریت کنیم تا خللی در تأمین برق کشور ایجاد نشود.
کاهش اوج مصرف برق به 38 هزار مگاوات
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: حداکثر مصرف برق در روزهای اخیر به 38 هزار مگاوات رسیده است و 12 هزار مگاوات نسبت به اوج مصرف تابستان کاهش نشان می دهد.
هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اینکه میزان مصرف برق در تابستان به 50 هزار و 177 مگاوات رسیده بود ، افزود: در شرایط فعلی نیروگاه های کشور برای تعمیرات اساسی و دوره ای به نوبت از مدار خارج می شود.
وی ادامه داد : همه نیروگاه ها تا اوایل اردیبهشت 95 به نوبت و براساس زمانبندی تعمیر خواهد شد.
فلاحتیان درباره صدرات برق در پاییز و زمستان گفت : در این دو فصل نیز صادرات برق داریم اما به اندازه دیگر نیست و هم اکنون حداکثر صادرات برق به کشور عراق است که بیش از هزار مگاوات برق به این کشور صادر می کنیم.
وی با اشاره به افزایش مصرف برق در کشور افزود: از سرمایه گذاران خارجی که بتوانند زیرساخت برق کشور را بسازند، استقبال می کنیم به شرط اینکه به انتقال فناوری منجر شود و تولید کنندگان داخلی صدمه نخورد.
فلاحتیان به تمایل خوب کشورهای مختلف برای سرمایه گذاری در کشور ما اشاره کرد و گفت: در ماه های آینده در زمینه سرمایه گذاری خارجی در کشور در صنعت برق خبرهای خوبی را نوید می دهیم.
وی همچنین درباره بدهی صنعت برق به بخش خصوصی نیز گفت: موضوع بدهی به بخش خصوصی و بانک ها موضوعی است که به طور جدی در دستور کار دولت است تا با این دو گروه تسویه حساب شود.
فلاحتیان ادامه داد: در قانون رفع موانع تولید نیز تسویه حساب بدهی ها پیش بینی شده و در بخش خصوصی مقرر شده است از طریق انتشار خزانه اسلامی و سایر ظرفیت های موجود به تدریج تا پایان سال بدهی به حداقل برسد و در بخش بدهی به بانک ها نیز قرار است بدهی ها به دولت منتقل شود تا دولت خودش با بانک ها تسویه حساب شود.