برای کمک به پناهندگان سوری؛
سازمان ملل متحد دست به دامان فوتبال شد
سازمان ملل متحد برای کمک به پناهندگان سوریه دست به دامن فوتبال شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ سایت خبری ایل تمپو ایتالیا در گزارشی اعلام کرد به پیشنهاد سازمان ملل، هواداران فوتبال در اروپا پناهندگان را با کمک های مالی تغذیه می کنند. با اجرای این طرح هواداران فوتبال به پناهندگان سوریه متواری از جنگ تا پناهندگان آفریقایی گریزان از گرسنگی و فقر و پناهندگان چینی، بنگلادشی و پاکستانی جویای کار که راهی کشورهای اروپایی شده اند، کمک خواهند کرد.
سازمان ملل متحدد برای کمکهای بشردوستانه پول و سرمایه کافی در اختیار ندارد، کشورهای عضو سازمان ملل هم برای حل این مشکل کمک مالی شایان توجهی نمی کنند و این در حالی است که تعداد پناهندگان هر روز رو به افزایش است.
طبق آخرین آمار منتشره در سال 2015 آمار پناهندگان به 125 میلیون نفر رسیده است و برای اینکه بتوان غذا و داروی این تعداد پناهنده را فراهم کرد به 40 میلیارد دلار پول و سرمایه نیاز است در حالی که بودجه سازمان ملل برای موارد مطرح شده کمتر از 25 میلیون دلار است.
بنابر مطالعه گروهی از کارشناسان سازمان ملل که با همکاری کریستالینا جورجیا نایب رئیس کمیسیون بودجه اروپا صورت گرفت، فرضیه مالیات از رویدادهای ورزشی مانند فوتبال و برنامه های اجتماعی و فرهنگی مانند کنسرت ها مطرح شد. طبق این پیشنهاد مالیات کمی در حد 10 تا 20 درصد از هزینه بلیط بطور داوطلبانه به این طرح اختصاص می یابد و در شرایطی که مبالغ مورد نظر تامین نشود این مالیات اجباری می شود.
خیلی سخت است که هواداران باشگاه های رم، لاتزیو، رئال مادرید، پاریسن ژرمن و بایرن مونیخ از این پیشنهاد استقبال نکنند. آنها در استادیوم ها با گل هایی که بازیکنان وارد دروازه می کنند، سرگرم می شوند در حالی که هر روز دمشق و کابل کشته می دهد. چه کسی جرات " نه گفتن" به این فرضیه را دارد؟
این کمک اهرم تقوای مسیحیان سازمان ملل و یا صدقه که میراث اسلامی هر مسلمانی است و زکات (صدقه به نیازمندان) نامیده می شود، در کنار ایمان به خدا، نماز، روزه و حج یکی از ارکان اسلام است.
طبق آمار مستند در 33 جنگ اخیر، 30 درگیری در کشورهای مسلمان بوده است که شرایط اضطرار انسانی را برای پناهندگان ایجاد کرده است.
کریستالینا جورجیا کاندیدای جانشینی بان کی مون دبیرکل سازمان ملل که در پایان سال باید کاخ شیشه ای را ترک کند گفت: جهان هرگز تا این اندازه سخاوتمند نبوده است هرچند که این سخاوت هرگز کافی نیست. آنطور که بحران مهاجرت نشان می دهد کمک کردن به قربانیان جنگ از نظر اخلاقی اقدامی درست است و خواسته ما هم می باشد، اگرچه کمک های جمع آوری شده در سال های 2000 تا 2014 میلادی از 2 میلیارد به 24 میلیارد و 500 میلیون دلار رسیده است اما سازمان ملل همچنان از کمبود منابع مالی شکوه می کند زیرا فقط نیمی از نیازمندی های مربوط به این بخش تامین شده است. در سال گذشته جیره غذایی یک میلیون و 600 هزار نفر از سوریه کاهش یافت که این موضوع در مهاجرت دسته جمعی به اروپا موثر بود. همین موضوع به مالیات بر مبادلات ارزی و معاملات مالی در اتحادیه اروپا موسوم به توبین تکس ضربه زد.
در ادامه گزارش سایت ایل تمپو درباره این فرضیه آمده است: این فرضیه هنوز موضوعی قابل بحث است که بعید به نظر می رسد جامعه جهانی در این باره در آینده به توافق برسد. هرچند که مشخص شده است با اجرای آن فقط در اروپا 25 تا 34 میلیارد دلار در سال برای حمایت از پناهندگان منابع مالی تولید شود.
بنابراین خیلی بهتر است که همه مردم اعم از فقیر و ثروتمند در هنگام خرید بلیط فوتبال برای رفتن به استادیوم و کنسرت و حتی تعطیلات این مالیات را پرداخت کنند.
یادآور می شود که سازمان غیرانتفاعی یونیتاید توانست 10 کشور را برای دریافت "مالیات همبستگی" متقاعد کند. مالیاتی 2 دلاری که در فروش بلیط هواپیما برای مبارزه با بیماری ایدز و مالاریا لحاظ و طی مدت 5 سال رقمی معادل یک میلیارد دلار و 600 میلیون دلار جمع آوری شد.
برای اینکه ماشین کمک های بشردوستانه روشن شود همانطورکه در صنف مالیاتی مصطلح است باید پایه مالیاتی افزایش یابد. یعنی اگر فقرا خیلی کمتر از ثروتمندان این مالیات را پرداخت کنند در پایان رقمی بی نهایت خواهد شد. بنابراین با این سیستم، کشور ایتالیا که در حال حاضر 378 میلیون دلار کمک مالی دارد می تواند رقمی 2 برابر اهدا کند.
ترجمه: فرزانه رنگریز آذرفام