پخش زنده
امروز: -
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران گفت: در شش ماهه ابتدایی امسال دو هزار و ۶۹۰ پرونده شکایت از پزشکان به پزشکی قانونی استان تهران ارسال شد که بیشترین شکایات در این بخش از جراحان پلاستیک بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مسعود قادی پاشا در نشست خبری با اشاره به اینکه 80 درصد عملکرد پزشکی قانونی مربوط به معاینات سرپایی، 15 درصد اقدامات آزمایشگاهی و 5 درصد مرتبط با معاینه اجساد است افزود: اگر پزشکی قانونی خود را به علم و تجهیزات روز مجهز نکند در ارائه نظرات کارشناسی احتمالا دچار خطا خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، آمارهایی در خصوص نوع پرونده های وارده به پزشکی قانونی ارائه کرد و گفت: در سال 93 با افزایش 11 درصدی شکایت از جامعه پزشکی به ادارات کل پزشکی قانونی سراسر کشور در مقایسه با سال 92 مواجه بودیم و بیشترین شکایات از متخصصان زنان و زایمان، ارتوپد ، جراحی عمومی، دندانپزشکان ، پزشکان عمومی و جراحان پلاستیک بود.
قادی پاشا درباره آمارهای استان تهران هم گفت :در شش ماهه ابتدایی امسال دو هزار و 690 پرونده شکایت از پزشکان به پزشکی قانونی استان تهران ارسال شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کمی افزایش داشت و بیشترین شکایات در این بخش از جراحان پلاستیک بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران گفت: در شش ماهه ابتدایی امسال بیش از 147 هزار معاینه در این اداره کل انجام شده که حدود 4 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است و در بخش معاینه اجساد نیز حدود پنج هزار و 500 جسد در این مدت معاینه شد که در این بخش نیز با کاهش 4 دهم درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته مواجه بودیم.
قادی پاشا افزود: در شش ماه ابتدایی امسال 191 نفر به علت حوادث کار فوت کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 27 درصد کاهش داشتیم.
وی در خصوص تلفات ناشی از حوادث رانندگی هم به کاهش حدود شش درصدی اشاره کرد و گفت: در پنج ماه نخست امسال 524 نفر در استان تهران به دلیل حوادث رانندگی جان باختند که بیشترین تلفات در جاده های درون شهری بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در بخش دیگری از سخنانش در خصوص زمان اجرایی شدن بانک ژنتیک گفت: ما هم اکنون در حال ارزیابی هستیم تا ببینیم کدام دسته از مجرمان را در مرحله نخست این طرح تحت پوشش قرار دهیم و در این خصوص منتظر نظر دادستان هستیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا بهتر نیست از حجاج در سالهای آینده ثبت ژنتیکی صورت گیرد؟ افزود: به طور قطع اینگونه اقدامات بسیار راهگشاست اما اینگونه آزمایشها برای هر نفر حدود 800 هزار تومان هزینه دارد .
قادی پاشا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا میان پزشکی قانونی و سپاه در بحث شناسایی شهدا موازی کاری صورت می گیرد گفت: ستاد معراج بحث ژنتیک را در اختیار سپاه قرارداده است و همکارانمان در سپاه در این موضوع خدمات رسانی می کنند اما مراحل معاینه جسد در پزشکی قانونی انجام می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر کارشناسی پزشکی قانون درباره علت فوت هادی نوروزی چیست؟ افزود: براساس آزمایش نمونه برداری ها ظاهرا علت مرگ مشکلات قلبی عروقی عنوان شده است.
قادی پاشا در بخش دیگری از سخنانش به آماده باش همه نیروهای پزشکی قانونی در بحث شناسایی اجساد فاجعه منا اشاره کرد و گفت: در بحث تامین مواد مصرفی آزمایشگاه دی ان ای نیازمند توجه بیشتر مسئولان هستیم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در ادامه به مشکل جذب پزشک در این اداره کل اشاره کرد و گفت: چون حقوق و مزایای قابل توجهی نمی توانیم به این پزشکان بدهیم معمولا رغبتی برای پزشکان وجود ندارد که در پزشکی قانونی مشغول به کار شوند و از مسئولان درخواست می کنیم در این خصوص تدبیری بیندیشند.
قادی پاشا گفت: اگر مسئولان در بحث تجهیزات و تامین پزشک ما را یاری کنند ادارات پزشکی قانونی در ملارد و شهریار را نیز راه اندازی خواهیم کرد.