تایید ارزیابی زیست محیطی ۲۳ پروژه
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از تائید ارزیابی زیست محیطی فقط ۲۳ پروژه توسعه ای از سال ۹۲ تاکنون در کمیته ماده ۲ این سازمان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، سعید متصدی در مصاحبه با خبرنگاران تعداد پروژه هایی را که در این مدت برای دریافت تاییدیه ارزیابی زیست محیطی به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده است 245 پروژه دانست و گفت : از این تعداد 114 پروژه توسعه ای بررسی و فقط برای 23 پروژه تائیدیه ارزیابی زیست محیطی صادر شده است.
وی با بیان اینکه تا سال 92 بیش از 1500 پروژه توسعه ای برای اخذ تاییدیه زیست محیطی به کمیته ماده 2 سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده از ناقص بودن فرایند تهیه گزارش ارزیابی تمام این تاییدیه ها خبر داد و افزود: متاسفانه سازمان حفاظت محیط زیست در این مدت هیچ نظارتی بر اجرای این پروژه ها نداشته است.
متصدی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی فرایند صدور مجوز ارزیابی زیست محیطی برای پروژه های توسعه ای اصلاح شده است، گفت : براساس دستورالعملی که در این خصوص به ادارات محیط زیست استان ها صادر شده است حضور همه جوامع محلی از جمله دانشگاهیان ، نمایندگان مجلس ، اعضای شورای شهر ، سازمان های مردم نهاد و نمایندگان 14 دستگاه اجرایی برای بررسی گزارش های ارزیابی پروژه های توسعه ای بلامانع است.
وی از توقف اجرای طرح هایی که تاییدیه ارزیابی زیست محیطی ناقص دارند خبر داد و افزود: هم اکنون 10 پروژه مربوط به سد ، از چرخه اجرا خارج شده است.
متصدی در واکنش به سئوال خبرنگاران درباره احداث سد شفارود در استان گیلان و اینکه چرا سازمان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از تخریب 350 هکتار از جنگلهای هیرکانی اقدامی انجام نداده است گفت : عملیات اجرایی این سد به علت مخالفت های پی درپی این سازمان درحال حاضر متوقف شده است و درصورتی ادامه خواهد یافت که مسئولان اجرایی ان بتوانند تاییدیه ارزیابی زیست محیطی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه این سد حاصل تفاهم نامه ای میان وزیران نیرو ، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است صدور ارزیابی زیست محیطی آن را فرمایشی توصیف کرد و افزود : هرچند اجرایی شدن این طرح در شرایط کنونی مغایر نظر سازمان حفاظت محیط زیست است اما این سازمان ناچار است بخاطر اشتباهات مدیران پیشین به احداث سد شفارود تن دهد.
متصدی تاکید کرد: البته داشتن ارزیابی زیست محیطی الزامی است و در جلساتی که با مدیران اجرایی این سد برگزار شده است قرار شد فقط 93 هکتار از جنگلهای هیرکانی تخریب شود.
وی نبود قانون اختصاصی ارزیابی را از مهمترین چالش های پیش روی سازمان حفاظت محیط زیست دانست و گفت: درصورتی که لایحه این قانون در مجلس به تصویب برسد تمام ارزیابی های زیست محیطی مبنای قانونی پیدا می کند.
متصدی همچنین افزود: در توافقی که با مسئولان اجرایی سد شفارود به دست آمده است این سد باید با هدف تامین حداکثر آب شرب و حداقل آب صنعت و کشاورزی ایجاد شود.