توانمندی خوب صادراتی در صنایع غذایی
دبیرکل کانون صنایع غذایی ایران گفت : پارسال ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی داشتیم که ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ان محصولات فرآوری شده صنایع غذایی بوده است.
کاوه زرگران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود : صنعت لبنیات با سهم 28 درصدی به ارزش 647 میلیون دلار پیشتاز صادرات صنایع غذایی بود و بعد از آن صنعت شیرینی و شکلات با صدور 550 میلیون دلاری به بیش از 100 کشور رتبه دوم و صادرات زعفران و رب گوجه فرنگی در رتبه های بعدی صادرات صنایع غذایی قرار دارند.
وی اضافه کرد: در حوزه صنعت لبنیات هم از نظر فناوری و هم از نظر میزان شیر تولیدی داخل، حرف برای گفتن داریم ضمن اینکه ظرفیت صادراتی خوب در حوزه آرد داریم و از فناوری جهانی در این باره برخورداریم.زرگران اظهار داشت : اما به علت برخی سیاست ها ، صادرات آرد ما در حد صفر است در حالی که کشور همسایه ما ترکیه بزرگترین صادرکننده آرد در منطقه است و بیش از 90 درصد آرد خود را به بازار عراق صادر می کند.
زرگران گفت: قیمت تمام شده بالا یکی از دغدغه ها و چالش های اصلی در صادرات محصولات ایرانی است که آن هم به علت بالا بودن قیمت خرید تضمینی حتی بالاتر از نرم جهانی و ندادن یارانه های صادراتی است.وی افزود: اصلی ترین هدف در صادرات ارزآوری به داخل کشور است و هر نوع کالایی که مشتریان و مصرف کنندگان خارجی نیاز داشته باشند ، صادرکنندگان تمایل به صادرات آن را دارند.
زرگران گفت : اما این صادرات دسته بندی هایی دارد و بعضی از برندها برای صیانت از برند خود حاضر نیستند کالاهای بی کیفیت و ارزان قیمت را صادر کنند و با برندهای ثانویه این کار را انجام می دهند اما هر نوع سفارشی با استقبال تولید کننده های ما مواجه می شود.