آلودگی با فاضلاب؛ علت لغو پروانه آب معدنی دماوند
رئیس سازمان غذا و دارو در پی تشکیل کنفرانس خبری توسط مسئولان دماوند که در آن مدعی سلامت محصولات خود شدند ناگفته های مهمی از این پرونده را افشا کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر رسول دیناروند با تاکید دوباره بر آلوده بودن آب های تولیدی این شرکت در آزمایش های انجام گرفته از سوی این اداره گفت: در آزمایش هایی که در شهریور بر روی آب های تولیدی این شرکت انجام شد مشخص شد که آب های این شرکت به میکروب «سودوموناس» آلوده است.
وی افزود: وقتی نتیجه آزمایشات وجود چنین میکروبی را در آب های تولیدی نشان دهد این یعنی شرایط تولید مشکل داشته است و باید به سرعت اصلاح شود، بنابراین به همین منظور دستور توقیف این محصول داده شد و اعلام شد تا هرچه سریع تر مسئولان این شرکت آلودگی های میکروبی را رفع کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: علی رغم ارائه دستور توقف تولید، این شرکت دستور فوق را به خوبی اجرا نکرد و اقدام به توزیع محصولات خود در بازار کرد که در نهایت دستور پلمب خط تولید صادر شد.
دیناروند افزود: بعد از مدتی مسئولان این شرکت به ما اعلام کردند که مشکلات رفع شده است و آماده تولید هستیم که دوباره بازرسان ما با حضور در کارخانه اقدام به نمونه گیری از آب کردند که متاسفانه این بار آزمایشگاه وجود میکروب ایکولای را در چاه منشاء تولید آب این کارخانه تشخیص داد.
وی گفت: وجود میکروب ایکولای در آب نشان دهنده آلوده بودن آب به فاضلاب انسانی است بنابراین بعد از مشخص شدن این نتایج سریعا پروانه تولید آب معدنی دماوند تعلیق و این شرکت ملزم به طی فرایندهای میکروب زدایی شد.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: هم اکنون نیز بعد از پاکسازی خط تولید و اصلاحات دیگر فقط اجازه تولید آب آشامیدنی و نه آب معدنی به این شرکت داده شد.
دکتر دیناروند در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آب معدنی چه فرقی با آب آشامیدنی دارد گفت: در تولید آب معدنی به دلیل داشتن سرچشمه سالم تصفیه ای انجام نمی شود ولی در آب آشامیدنی باید حتما تصفیه آب و سالم سازی انجام شود.
وی افزود: تمامی مکاتباتی که با مسئولان شرکت آب معدنی دماوند انجام گرفته است و همچنین نتایج آزمایش های انجام شده در این آب ها به طور مستند در آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت موجود است و به زودی در اختیار خبرنگاران قرار خواهد گرفت.