رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
اجرای غیرهوشمند برجام اقتصاد را بهبود نمی دهد
برجام مانند هر کار دیگر باید هوشمند اجرا شود، در غیر این صورت بهبودی نخواهیم داشت.
محسن جلال پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ارتباط با دیگر کشورها حتما باید بنگاه ها و فعالان اقتصادی ما مشارکت کنند و یا توسعه بنگاهی شرکت های مشترک بزرگی را ایجاد کنند که البته این امر در دولت، اتاق و مجموعه مذاکرات با هیئت ها و راهبردی تعریف شده در کشور مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: مطمئن هستیم که گشایش های اجرایی شدن برجام در ابتدا مسائل بانکی ما را حل خواهد کرد و از نظر روانی هم برای حضور شرکت ها در ایران بسیار موثر خواهد بود و بخش خصوصی ما آنقدر بالغ است و دولت و مجموعه حاکمیتی ما آنقدر تجربه و درایت دارند که در این باره به توسعه پایدار برسیم.
جلال پور گفت: در این شرایط با کمک یکدیگر اجرای طرح های مشترک و حضور در کشورهای منطقه را پیش خواهیم برد نه اینکه ورود کالا و شرکت ها را بدون چاره جویی و نگاه مشارکتی داشته باشیم.
وی افزود: بخشی از نقدینگی آزاد شده ضمانت تسهیلاتی بود که در سال های گذشته برای طرح های عسلویه دریافت شده بود، بخشی از ذخایر همچنان گرفتار تجربه های اولیه است و بخشی هم مربوط به صندوق توسعه ملی است اما آن بخشی که وارد بازار می شود دولت و مجموعه نظام می داند که با آن در شرایطی که نفت به زیر 30 دلار رسیده چطور برخورد کند.
رئیس اتاق ایران گفت: بودجه کشور بودجه تزلزلی است از این باید ارزش ذخایر آزاد شده را دانست و از آن در کنار فروش نفت برای سال های آینده به توسعه و تولید کشور کمک کرد.
جلال پور افزود: در شرایط کنونی توسعه باید متکی به بخش خصوصی ، مردم و اقتصاد مردمی باشد نه اینکه همچنان متکی به درآمدها و ذخایر ارزی باشیم.
وی گفت: براساس هماهنگی ها و آمادگی های ایجاد شده امروز باید هزار گشایش ال سی انجام می شد و در همین جلسه امروز بانک صنعت و معدن اعلام کرده که بیش از 100 میلیون یورو را گشایش کرده است و مطمئن هستیم بقیه بانک ها هم این کار را انجام دادند.
جلال پور گفت: معتقدیم امروز روز پرداختن به فضای کسب و کار برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی پایدار و حضور سرمایه گذاران برای کارهای مشترک است.
وی افزود: حتما در فضای کسب و کار نقص هایی داریم که بخشی از آن در سال های گذشته برطرف شده اما آنچه که باید از امروز همه کشور، نظام و بخش خصوصی که به آن بپردازد این است که فضای کسب و کار ، اولویت اول کشور باشد تا از امکان تعامل با دنیا به نفع توسعه پایدار و بخش خصوصی بهره ببریم.
رئیس اتاق ایران گفت: آنچه که در راهنما های برجام دیدم به این نتیجه رسیدم که امریکایی ها با دست پس می زنند و با پا پیش کشیدن را در راهنماهای برجام در نظر گرفتند که نشان از این دارد آنها بسیار مشتاق هستند با ایران ارتباط تجاری داشته باشند ضمن اینکه به شرکت ها و بانک های خارجی امریکا و سرمایه گذارانی که در خارج امریکا هستند مجوز همکاری با ایران را دادند و در عمل راه را باز کردند اما ما باید هوشیار باشیم که از کدام بخش آنها برای رشد و توسعه کشورمان ضمن حفظ استقلال بهره ببریم.
وی گفت: آنچه که می بینیم گشایش ها وجود دارد اما دقت و هوشمندی برای استفاده از این گشایش ها لازمه امروز اقتصاد ایران است.