وزیر نیرو گفت: دو هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی برای پرداخت بدهی تولیدکنندگان و پیمانکاران برق پرداخت شده است.
حمید چیتچیان افزود: در مورد بدهی دولت به پیمانکاران در روزهای اخیر 900 میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی در اختیار مپنا و 1100 میلیارد تومان هم در اختیار پیمانکاران بخش برق قرار دادهایم و در کنار آن پرداخت نقدی و مکانیزمهای پرداخت دیگر هم وجود داشته است.
وی با تاکید بر این که تلاش کردهایم بخشی از مطالبات تمامی پیمانکاران را پرداخت کنیم، افزود: انباشت این حجم از بدهی ناشی از بیشتر بودن قیمت تمام شده برق از نرخ فروش آن است که برای این مساله هم تدبیری در قانون اندیشیده شده و بر اساس آن تفاوت قیمت تمام شده و نرخ تکلیفی برق ازجانب دولت به وزارت نیرو پرداخت میشود.
چیتچیان ادامه داد: در تلاش هستیم با پرداخت بدهیها بتوانیم بخش خصوصی را حمایت کنیم و در روزهای آتی نیز مبالغ دیگری در قالب اسناد خزانه اسلامی به پرداختها اضافه خواهد شد.
وزیر نیرو در پاسخ به نگرانی بخش خصوصی از اجرای بر جام و نادیده گرفته شدن تولیدکنندگان داخلی، اظهار داشت: بارها اعلام کردهایم که اولویت وزارت نیرو حمایت از تولید داخل حمایت است؛ اما با محدودیت سرمایهگذاری در داخل کشور مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: سازندگان داخلی امکان تامین مالی را ندارند و مجبور به مراجعه به منابع مالی خارجی هستند؛ برخی منابع مالی ملزم می کنند از آن کشور خریداری شود و خود بخش خصوصی در این زمینه تصمیم گیرنده است ولی ما از تولیدکنندگان داخلی حمایت می کنیم.
*ارتقای سطح همکاریهای ایران و چک
وزیر نیرو همچنین در دیدار با وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک گفت: با وجود ظرفیتهای بالای دو کشور برای توسعه همکاریها، میتوان فعالیتهای مشترک ایران و جمهوری چک در زمینه آب و برق را ارتقا داد.
حمید چیتچیان در دیدار با "یان ملادک" وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک که در ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: این همکاریها در زمینههای هوشمندسازی شبکههای برق، سامانههای تصفیه آب و فاضلاب و محیط زیست و ارتقای ولتاژ شبکه انتقال برق کشور با جمهوری چک، گسترش خواهد یافت.
وی با بیان که پایههای یک همکاری خوب و ثمربخش بین موسسات ایرانی و جمهوری چک در حال شکلگیری است، اظهار امیدواری کرد: این دیدار بتواند راهکارهای موثری را برای همکاری دو کشور در حوزه صنعت آب و برق ارائه کند.
چیتچیان با بیان اینکه هماکنون از 74 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در کشور برخورداریم و باید تا 10 سال آینده 50 هزار مگاوات از انواع نیروگاهها به ظرفیت نصب شده کشور اضافه شود، یکی از زمینههای همکاری دو کشور را در بخش انرژی دانست و افزود: این همکاری میتواند در ساخت نیروگاههای مختلف ادامه یابد.
وی با بیان اینکه درصدد هستیم طرح های اتوماسیون و هوشمند سازی را در شبکههای برق کشور اجرایی کنیم، گفت: در 5 سال آینده باید 10 میلیون مشترک از 33 میلیون مشترک موجود برق در کشور تحت شبکههای هوشمند قرار گیرند.
وزیر نیرو با اشاره به اینک در زمان حاضر بالاترین ولتاژ کشور 400 کیلوولت است بیان داشت: در نظر داریم در آینده این ولتاژ را تا 760 کیلوولت افزایش دهیم.
وی با اشاره به محدودیتهای آبی کشور گفت: تمام جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکههای آب شرب سالم و بهداشتی قرار دارند و این نیاز به طور مرتب در حال افزایش است.
چیتچیان با بیان اینکه پوشش شبکههای فاضلاب در زمان حاضر حدود 42 درصد کل جمعیت مشترکان آب را در بر دارد، افزود: با سرعت در حال افزایش پوشش شبکه فاضلاب برای سایر مشترکان هستیم.
"یان ملادک" وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک نیز با ابراز خرسندی از زمان این دیدار که مصادف با برداشته شدن تحریمها از ایران شده است، گفت: امروز با یک هیئت شامل حدود 60 شرکت آماده همکاری با وزارت نیرو و سایر شرکتها و موسسات ایرانی در بخش آب و برق و انرژی و محیط زیست هستیم.
وی با اشاره به اینکه استفاده از سامانههای فاضلاب در روستاهای بیش از 2 هزار نفری در جمهوری چک اجباری است، ادامه داد: پیشرفتهای خوبی در زمینه سامانههای فاضلاب روستایی داشتهایم که حاضر به انتقال این فناوری و تجربیات به شرکتهای ایرانی هستیم.
یان ملادک نیز در حاشیه این دیدار در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای برجام گفت: خوشحالیم که شادی این روز بزرگ را با ملت ایران جشن می گیریم.