سالانه حدود 25 هزار جراحی زیبایی بینی درکشور انجام می شود
رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی گفت: سالانه حدود20 تا 25 هزار جراحی زیبایی بینی در کشور انجام می شود
دکتر سید ابوالحسن امامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: ایران به علت تعداد جراحی های زیبایی نسبت به جمعیت خود ، در زمره سه کشور اول دنیا قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه اکثر مردم تحت تاثیر تبلیغات ، مبادرت به انجام دادن جراحی های زیبایی می کنند گفت: 10 درصد شکایات اعلام شده از آمار بالای شکایات مربوط به جراحی زیبایی بینی ، مربوط به جراح پلاستیک و 90 درصد بقیه مربوط به تکنسین ها و پزشکان رشته هایی است که بدون داشتن تخصص لازم به حوزه جراحی پلاستیک ورود کرده اند.
دکتر امامی درباره تفاوت قیمت جراحی های بینی افزود: تعرفه این جراحی ها توسط وزارت بهداشت مشخص شده است و کد ستاره دار دارد و معمولا قیمت جراحی بینی توسط یک جراح متبحر حدود 10 تا 12 میلیون است .
وی گفت: در زمینه جراحی های پلاستیک بارها دیده شده است که تکنسین های اتاق عمل با یک پزشک قرارداد می بندند به این صورت که بیمار را با نام پزشک جذب کنند و خود آنها جراحی پلاستیک را برای بیمار انجام دهند و یک درصدی از درآمد خود را به آن پزشک پرداخت کنند بنابراین جراحی هایی با این شیوه با قیمت پایین تر و ریسک بالاتر انجام می شود .
دکتر امامی با اشاره به تبلیغات گسترده و گاها نامناسب در رسانه ها افزود:300 جراح پلاستیک درکشور وجود دارد که 100 نفر از انها در تهران و بقیه در شهرستانها هستند ، باتوجه به این حجم زیاد جراح بینی و این تعداد جراح پلاستیک می توان دریافت که تا چه حد پزشکان دیگر حوزه ها در این جراحی دست دارند.
وی همچنین به نقش موثر رسانه ها بویژه صدا و سیما در ارتقای آگاهی و سواد سلامت مردم اشاره کرد و گفت: از آنجاکه صدا و سیما بعنوان یک منبع معتبر برای مردم است نباید از یک متخصص گوش و حلق و بینی در برنامه ای استفاده و در زیر نویس معرفی از او بعنوان جراح زیبایی یاد کند.
وی افزود: مردم نیز باید قبل از هر عمل جراحی با مراجعه با سایت نظام پزشکی نام پزشک مورد نظر را جستجو کنند و از تخصص وی مطمئن شوند.
دکتر امامی همچنین به تبلیغات نامناسب ساکشن چربی تحت عنوان لیزر لیپولیز اشاره کرد وگفت : درصد شکایات در این زمینه نیز بالا رفته است چرا که نبود تخصص در این حیطه سبب شده است میله ای که برای خروج چربی بکارمی رود ، معده ، روده یا کبد مراجعه کننده را سوراخ می کند و پس از گذشت چندین ماه و مراجعه به بیمارستان ها ، برخی به فوت منجر شده است .
رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی با انتقاد از اینکه امار دقیقی از فوت در این جراحی ها وجود ندارد گفت:چند سال پیش اعلام شد که در یکسال 50 نفر به علت ساکشن جان خود را از دست دادند این در حالیست که در امریکا که جمعیت بیشتری نسبت به کشور ما دارد این آمار 3 درصد بوده است .
وی افزود: تصور مردم از لیپولیزر برای کاهش وزن اشتباه است و این وظیفه پزشکان است که اطلاع رسانی درست داشته باشند و مراجعه کنندگان هم قبل از هرکاری تحقیقات لازم را انجام دهند و تحت نظر متخصص همان حوزه کار مورد نظر را انجام دهند.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک خاطر نشان کرد: لیپو لیزر برای کاهش وزن نیست و ربطی به چاقی ندارد بلکه برای کاهش چربی های موضعی و افراد با شرایط خاص است .
دکتر امامی درباره افزایش یا کاهش اعمال جراحی بینی و زیبایی گفت : در پنج تا شش سال پیش، شیب صعودی جراحی بینی را داشته ایم اما سال گذشته این آمارتا حدودی نزولی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به توانایی و خدمات جراحان پلاستیک در دیگر بخش ها اشاره کرد و گفت: جراحان پلاستیک تنها در زمینه زیبایی فعالیت نداشته اند بلکه می توان به خدمات انها در جنگ تحمیلی و ارائه خدمات ترمیمی همگام با علم روز دنیا به مجروحان اشاره کرد .
دکترامامی افزود: امروزه نیز در بخش ترمیم، اعضای مصدومان سوانح و تصادفات باجراحیهای میکروسکوپی بهترین خدمات را در این حوزه انجام می دهند.
نهمین کنگره بین المللی جراحان پلاستیک و زیبایی از 30 دی تا 2بهمن در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد با حضور 7 مهمان از امریکا، ایتالیا، فرانسه و برزیل برگزار می شود .
جمال واقعی و پایدار در زيبايي صورت و تناسب اندام نيست، بلكه به داشتن سیرت زیبا و اخلاق نيك است و اين زيبايي هر اندازه در افراد برجستهتر باشد جذابتر، پرمعناتر و ارزشمندتر است.