هشدار به تولیدکنندگان موادغذایی بی کیفیت
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان: صاحبان صنایع غذایی که از لحاظ تولید موادغذایی به سطح مطلوب نرسیدند هرچه سریع تر برای ارتقای کیفیت تولیدات خود اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
حسین دیناروند در همایش روز جهانی غذا با اشاره به اینکه موادغذایی باید با بهترین کیفیت تولید شود، افزود: توانمندی های بالایی در صنعت غذایی کشور برای ارتقای کیفیت وجود دارد و وزارت بهداشت انتظار دارد صاحبان صنایع برای دستیابی به کیفیت مطلوب تلاش کنند چون مسئولان وزارتخانه بطور جدی پیگیر هستند و با آنان برخورد می کنند.
وی گفت: با کسانی که قوانین بهداشتی را رعایت نمی کنند و برای صرفه جویی در قیمت تمام شده محصول تضمین کیفیت را نادیده می گیرند باید به ما حق بدهند که پیگیری کنیم چون این قدرت و ظرفیت در وزارت بهداشت وجود دارد.
معاون غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان افزود: صاحبان صنایع غذایی اذعان دارند که سلامت نقش اساسی در کیفیت محصولات دارد و هرگز نباید سلامت فدای مسایل دیگر شود.
دیناروند گفت: در بخش های مختلف صنایع غذایی ظرفیت و توانمندی لازم و کافی برای دستیابی به بالاترین استانداردهای بین المللی سلامت وجود دارد بنابراین وقتی چنین توانمندی وجود دارد وزارت بهداشت نیز پیگیری می کند.
بسیاری از بیماری ها ناشی از مصرف موادغذایی ناسالم است
وی با بیان اینکه بسیاری از بیماری ها ناشی از مصرف موادغذایی ناسالم است، افزود: میکروبها، فلزات سنگین، باقی مانده سموم و کودهای شیمیایی و دیگر آلاینده ها از جمله تهدیداتی است که در موادغذایی بی کیفیت و ناسالم وجود دارد.
معاون غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان تولید موادغذایی تقلبی را در جهان یک پدیده نامطلوب بین المللی دانست و گفت: استفاده از رنگها، افزودنی ها و مواد ناشناخته نگهدارنده تهدید جدی برای سلامت است و وزارت بهداشت برای جلوگیری از تولید و ورود موادغذایی تقلبی دهها میلیارد تومان اعتبار را برای ایجاد آزمایشگاه های مجهز صرف کرده است.
دیناروند افزود: با استفاده از شبکه آزمایشگاهی مجهز سرعت و دقت ردیابی موادغذایی تقلبی در بخش نظارت افزایش یافته است.
حذف اسیدهای چرب اشباع، اولویت اصلی وزارت بهداشت
وی بر اصلاح رفتار و شیوه تغذیه تاکید کرد و گفت: هم اکنون بیش از 50 درصد مردم به علت مصرف خارج از معمول نمک، شکر، روغن و غذاهای چرب با اسید چرب ترانس اضافه وزن دارند و به بیماری های غیرواگیر مبتلا هستند بنابراین حذف اسیدهای چرب اشباع اولویت اصلی وزارت بهداشت و درمان است.
معاون غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان افزود: آموزش تغذیه درست و سالم به تنهایی کافی نیست و وزارتخانه به عنوان دستگاه ناظر باید برای حذف موادغذایی ناسالم در جامعه اقدام کند.
مصرف خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی مجاز نیست
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی هنوز مجاز نیست و درحال بررسی است.
رسول دیناروند در جمع خبرنگاران افزود: بین واحدهای نظارتی که بر مصرف خمیر گوشت نظارت دارد ، هنوز تفاهمی برای مصرف آن ایجاد نشده است و هرگاه این تفاهم ایجاد شود و شرایط تولید میسر شود به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی درباره نظارت بر زنجیره غذایی گفت: بخشی از این نظارت برعهده وزارت جهادکشاورزی، در بخش دامی به عهده دامپزشکی و در بخش سموم با همکاری و هماهنگی بخش های مختلف است.
دیناروند افزود: بخشی از سموم مصرف شده در کشور سموم قاچاق و غیرمجاز است که زیاد هم مصرف می شود.
وی ادامه داد: این مصرف زیاد هم به خاطر آموزش ندیدن کشاورز و هم به خاطر مصرف بی رویه این سموم است و در مجموع کل مصرف سم کشور در شرایط خطرناکی نیست.
معاون وزیر بهداشت گفت: سموم باید از منابع معتبر تهیه شود و هم نظارت کافی بر مصرف آن وجود داشته باشد و کشاورزان هم به طور صحیح سموم را مصرف کنند.
دیناروند درخصوص برنج های وارداتی افزود: برنج هایی که از مبادی رسمی وارد می شود بسیار سختگیرانه کنترل می شود و هیچ مشکلی ندارد.
وی گفت: برنج هایی که در سطح بازار وجود دارد به دلیل کنترل کیفیت ، هیچ مشکلی درحال حاضر ندارد.
دیناروند درباره برنج تولیدات داخل هم افزود: برنج های داخلی به تدریج کدگذاری و قابل رهگیری می شود و عرضه برنج فله ای در آینده از بازار حذف خواهد شد و هیچ نگرانی درخصوص برنج در بازار وجود ندارد.
وی درباره آبلیمو و آب معدنی هایی که در بازار غیرمجاز شناخته شده است ، گفت : نشان استاندارد گرفتن از طرف یک شرکت علامت سلامت دائمی آن محسوب نمی شود و با نظارت های پی در پی که داریم متوجه تخلفات می شویم.
معاون وزیر بهداشت افزود: در سال جاری پنجاه و سه شرکت تولیدکننده آبلیمو که تخلف داشت ، شناسایی و اسامی از طریق سازمان غذا و دارو به دستگاه های قضایی و همچنین رسانه ها اعلام شد تا برخورد شود.
دیناروند ادامه داد: متاسفانه در بحث آبلیمو یک رقابت جدی بین شرکت های مختلف ایجاد شده است و آنها برای کاهش هزینه تخلف هایی در تولید آن انجام داده اند.
وی افزود: البته این تخلف ها ، خطر جدی بر سلامت مردم را ندارد و خطرناک و سمی نیست.
دیناروند گفت: درباره آب معدنی یکی از شرکت های اعلام شده آب معدنی دماوند بود که خطوط متوقف شده تولید آن با انجام اصلاحات لازم دوباره اغاز بکار کرده و به بازار برگشته است.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد : با نظارت های جدی و نمونه برداری هایی که صورت می گیرد شرکت های تولیدی رصد می شود و در صورت بروز تخلف با آنها برخورد خواهد شد.