پخش زنده
امروز: -
نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در دفتر مطالعات سیاسی و امور بین المللی وزارت امور خارجه با سخنان وزرای خارجه المان و ایران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، اشتاین مایر در آغاز نشست تهران گفت ایران باید در منطقه نقش ایفا کند.وزیر امور خارجه آلمان درباره علت آغاز سفر منطقهای خود از تهران گفت: ما میخواهیم تهران در منطقه نقش ایفا کند و اسرائیل هم باید ایفای نقش داشته باشد؛ ایران باید شریکی مسئولیتپذیر باشد البته این امر به ایفای نقش ایران بستگی دارد.فرانک والتر اشتاین مایر در نشست مقدماتی نشست امنیتی مونیخ در دفتر مطالعات سیاسی و امور بینالملل وزارت امور خارجه افزود: من افتخار داشتم که در سر راه به تهران به ریاض بروم و فردا نیز به ریاض خواهم رفت و البته همه چیز مربوط به اختلافات تهران و ریاض نیست و نظریههای فراوانی در این زمینه مطرح است.وی گفت: کنشگران تروریسم مانند داعش در منطقه وجود دارند که اقدامات آنان محدودیتهای سیاسی را نشان می دهد اما ما نیاز داریم از طرق دیپلماتیک اقدام کنیم.
اشتاین مایر با اشاره به وقوع دو جنگ جهانی و بحران اروپا در این خصوص افزود: میدانیم که تاریخ خودش را تکرار نمیکند اما حوادث اخیر در اوکراین نشان داد که اروپا چالشهای منطقهای خاص خود را دارد و باید تلاشهایمان را افزایش دهیم.
وی گفت: پیشنهاد میکنم بر اصول پایهای خود توافق کنیم که این اصول می تواند زمینه ها را برای اقدامات جمعی فراهم کند گرچه این زمانبر است و باید در این باره سرمایه گذاری کرد اما این سبب ارتقای امنیت برای کشورها می شود.
وزیر امور خارجه آلمان افزود: البته این اقدام نباید به بهای دیگران باشد و این کار ریسک فراوان دارد و نیازمند منابع عظیم اقتصادی و توسعه است.اشتاین مایر گفت: وقتی به ایران و تهدید تروریسم نگاه می کنیم به این نتیجه می رسیم که تلاش کشورهای منطقه باید بر مبنای اعتماد باشد که اکنون اعتماد وجود ندارد و باید برای برقراری آن اقدام عملی شود.
وی افزود: اکنون که نظم جهانی مختلف شده است، نیازمند مشارکت کشورها فراتر از منافع ملی هستیم و این مسئولیتپذیری بسیار حیاتی است و ما نیازمند غرور ملی هستیم.اشتاین مایر گفت: کاملا آگاهم که این کار مشکلی خواهد بود و سوالات فراوانی درباره قصد و نیت ایران در منطقه هست که البته برخی از این سوالات کاملا بیپایه است.وی افزود: می پذیرم که ایران نگرانی های امنیتی خاص خود را دارد اما باید به پرسش ها نیز پاسخ داد.
وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توافق هستهای اظهار داشت: بسیاری از منتقدان و مخالفان این توافق از اعتماد یا بیاعتمادی در اجرای برجام سخن می گویند و اینکه چگونه توافق حاصل شد در حالی که به ایران اعتماد نبود.وی افزود: تندروهایی هستند که با این توافق مخالفت میکنند و منتقدان بسیاری در این باره وجود دارند اما بهترین بحث برای مقابله با آنان این است که توافق اجرایی خواهد شد.
اشتاین مایر گفت: ما می خواهیم این توافق تلاشی برای آینده و دیپلماسی باشد و ما اینجا هستیم تا فرصتها را برای رفع موانع و استفاده از راهکارهای دیپلماتیک در سطح منطقه بیابیم.
وی با طرح این پرسش که آیا می توان از برجام برای حل و فصل مسائل منطقه استفاده کرد، افزود: البته کار سختی نیست، ما باید شجاعت و تدبیر داشته باشیم تا مسائل را حل کنیم.وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به حاضران در این نشست بینالمللی گفت: شما اعضای اصلی نشست مونیخ هستید اما غایبانی هم وجود دارند تا درباره مسائلی که در دستورکار است بحث کنند و مسئله مهم اعتماد است.اشتاین مایر افزود: هدف ما این است که روش سیاسی برای توافق بیابیم زیرا جنگهای خونین در منطقه جان انسانها را گرفته و میلیونها انسان را آواره کرده است که اکثرشان در اروپا پناهجو هستند.وی با اشاره به بحران سوریه گفت: 250 هزار نفر از مردم این کشور کشته و 12 میلیون نفر آواره شدهاند.
اشتاین مایر با اشاره به اقدامات نظامی روسیه در سوریه تصریح کرد: اقدامات روسیه سبب شده است که اقدامات بین المللی برای اتخاذ موضع واحد از دست برود.وی با تاکید بر اینکه باید بررسی کنیم که چه راهکاری برای حل و فصل مسائل منطقه وجود دارد، گفت: ما با جنگ در یمن، عراق و افغانستان مواجهیم که درباره بحران در این کشورها سوالات مشابه وجود دارد اما پاسخ به سوالات بسیار دشوار است.
آشوبهای کنونی منطقه، ثمره مداخله نظامی بوش
وزیرامور خارجه آلمان گفت: آشوب های فعلی منطقه غرب آسیا به خاطر مداخله نظامی بوش در دهه گذشته است.
فرانک والتر اشتاین مایر افزود: ما باید از این اتفاقات درس بیاموزیم و نباید به عنوان زندانیان گذشته اقدام کنیم.
وی ادامه داد: جنگ در سوریه ثمره فرصت هایی است که از دست داده ایم و آنچه در گذشته اتفاق افتاده تمام شده است و باید الان به فکر راه حل باشیم.
اشتاین مایر با بیان اینکه از تمامی اشتباهات آگاه هستیم، گفت: در مورد سوریه باید دو گام اساسی موازی هم برداریم.
وی مقابله با داعش را گام اول دانست و افزود: آغاز فرآیند سیاسی نیز راهکار دوم در مورد بحران سوریه است.
وزرامورخارجه آلمان ادامه داد: مداخله روسیه در سوریه غیرمنتظره بود و آغاز فرآیند سیاسی در سوریه با پیچیدگی هایی همراه شده است.
اشتاین مایر با بیان اینکه ائتلاف ها غیرمعقول نیست، گفت: شاید بتوانیم به روش های دیگری ائتلاف بسازیم.
وی تاکید کرد: باید مسکو و واشنگتن را متقاعد کنیم طوری عمل کنند که شفافیت داشته باشند.
اشتاین مایر گفت: روسیه و آمریکا با هم بنشینند و یک راه حل سیاسی پیدا کنند و تا زمانی که بین روسیه و آمریکا اختلاف است پیشرفت نمی کنیم و امیدواریم با مذاکره آنها، این جنگ پایان یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد تشکیل ائتلاف جدیدی برای حل بحران سوریه را ارائه کرد و افزود: ما در 1 + 5 صحبت های فراوانی داشتیم و می توانیم از این چارچوب برای بحران سوریه استفاده کنیم البته باید ببینیم که آیا این شش کشور و ایران کافی هستند یا باید شرکای دیگری همچون ترکیه و برخی کشورهای خلیج فارس نیز به آن اضافه شوند.
وزیر امور خارجه آلمان ابراز امیدواری کرد: با تلاش دوستان بتوان به شتاب بیشتری دست یافت.
در این نشست وزیر خارجه اسبق ایتالیا، وزیر دفاع اسبق اتریش، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس نهم و سیروس ناصری دیپلمات سابق کشورمان به طرح پرسش از وزرای خارجه ایران و آلمان پرداختند.
داعش برای هیچ کس سرمایه نیست
وزیر امور خارجه تاکید کرد: دولت های منطقه باید بدانند داعش برای هیچ کس سرمایه نیست.
محمدجواد ظریف در نشست مقدماتی اجلاس امنیتی مونیخ در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه گفت: دلیل اینکه توانستیم در وین به توافق دست یابیم این بود که تصمیم گرفتیم نگاه متفاوتی به سوال ها ، مسائل یا پارادایم ها داشته باشیم.وی افزود: ما می توانیم به روابط بین الملل همچنان به صورت قدیمی ، نخ نما و جنگ سردی بنگریم یا نگاه دیگری داشته باشیم.ظریف گفت: در کشورهای در حال توسعه یک نوع به مسائل نگاه می کنیم به نحوی که هر خسارتی که برای آمریکا باشد برای ما می تواند نفع باشد و هیچ اشتراک منافعی وجود ندارد و تجربه ثابت کرده است که متأسفانه این ذهنیت وجود دارد که هر چه به ضرر فرد باشد به نفع ماست.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: براساس این نگاه منافع آمریکا برای کشورهای در حال توسعه خصمانه است و اگر به تاریخ نگاه کنید خیلی درخشان نیست و ما نمی توانستیم منازعات را در مذاکرات رفع کنیم.ظریف گفت: ما در گذشته همه گزینه های غلط را انتخاب کردیم تا اینکه میز مذاکرات را برگزیدیم.وی افزود: در بسیاری موارد گزینه های غلط شامل جنگ هم می شد و یگانه تفاوت مورد هسته ای این بود که جنگ نداشت یعنی گزینه های غلط انتخاب نشد.وزیر امور خارجه با اشاره به سابقه 12 ساله و حتی 35 ساله فشارها و تحریم ها علیه کشورمان تاکید کرد: هیچ یک از اینها نتوانست نتیجه ای در پی داشته باشد و تحریم ها و فشارها نتوانست ما را پای میز مذاکره بکشاند.
وی گفت: دوستان آلمانی و انگلیسی می دانند ایران از ابتدا پای میز مذاکره بود و نیازی نبود او را پای میز مذاکره بکشانند و برخی کشورها مانع بودند.ظریف تصریح کرد: دولت های آمریکا همواره می خواستند مذاکرات شکست بخورد اما ایران تصمیم گرفت و می خواست به دنیا نشان دهد برنامه هسته ای اش صلح آمیز است و نمی خواهد در این باره به کسی امتیاز بدهد.وی افزود: اتهامات علیه ما بی اساس و فشارها ناعادلانه بود و ما برای خود بازتعریف نکردیم که در این زمینه امتیازاتی بدهیم.وزیر امور خارجه گفت: آنان متوجه دیدگاه های ما شدند و به توافق رسیدیم ؛ به آنان قبولاندیم که برداشتن تحریم ها امتیاز نیست و با ایجاد این ذهنیت در دو طرف ، به جلو حرکت کردیم.ظریف افزود: به هم قبولاندیم که در این بازی همه می توانند برنده باشند وگرنه همه می بازند.
رئیس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نا امنی ها در منطقه تاکید کرد: باید متوجه باشیم که منطقه مشکلات مشترک دارد و برای حل مسائل و رفع تهدیدهای مشترک نباید فقط یک کشور تهدید کند.وی گفت: اگر کشورها و دولت های منطقه معتقد باشند که داعش و تروریسم از هر رنگی می تواند سرمایه موقت باشد باید بدانند که این گروه ها بویژه داعش سرمایه ای برای هیچ کس نیست.ظریف افزود: همه به این واقعیت رسیده اند که در منطقه و دنیا نمی توانیم به بهای نا امنی برای دیگران برای خود امنیت داشته باشیم.وی گفت: اگر به این درک برسیم می توانیم از برجام برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم.
وزیر امور خارجه افزود: برخی دوستان منطقه فکر می کردند توافق هسته ای تهدید است و تصور می کردند نشان دادن ایران بعنوان تهدید برای آنان سرمایه است.ظریف اضافه کرد: آنان از این موضوع برای توجیه سیاست های خود در ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی استفاده می کردند و این در حالیست که فعلاً اشاره ای به کمک های همه جانبه آنان به صدام و جنایات رژیم بعث عراق علیه ایران نمی کنم.وی با اشاره به نقش کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای در حمایت از رژیم صدام این پرسش را مطرح کرد چه کسی باید اعتماد دیگری را جلب کند؟ آیا ایران علیه کسی حمله نظامی و شیمیایی کرده است؟ آیا ایران در خلق داعش ، القاعده و صدام نقش داشته است؟ آیا ایران قربانی اینها نبود؟
وزیر امور خارجه تاکید کرد: همه باید به آینده نگاه کنیم نباید در گذشته اسیر شویم زیرا این به ضرر همه خواهد بود ایرانی ها اگر به گذشته فکر کنند خیلی حرف ها برای گفتن دارند.
ظریف گفت: ما به فضا و مرحله باثبات نیاز داریم و نباید امنیت خود را در نا امنی دیگران جستجو کنیم.وی امنیت کشورهای منطقه را با یکدیگر مرتبط دانست و افزود: اگر عربستان تهدید شود ما نیز تهدید می شویم اگر مانند دیشب در عربستان بمب گذاری شود امنیت ما نیز تهدید می شود زیرا هر جا نا امنی باشد سرایت می کند.رئیس دستگاه دیپلماسی بار دیگر اظهار داشت: ما گذشته را فراموش نمی کنیم اما در آن اسیر نمی شویم ما آماده ایم مسائل را حل کنیم و معتقدیم همه مسائل راه حل دارند به شرط آنکه به گونه ای بیاندیشیم که فقط خودمان سود نبریم باید توازن وجود داشته باشد.ظریف گفت: برخی فکر می کردند از سقوط صدام ، طالبان و بهار عربی برای خود استفاده می کنند اینها فکر می کردند با این وقایع توازن را به نفع خود رقم می زنند در حالیکه اکنون متأسفانه در وضع باخت - باخت خود را می بینند.
وی افزود: بی ثباتی در عراق و سوریه به نفع هیچ کس نیست و کسانی که در این بی ثباتی نقش داشتند خودشان هدف قرار گرفتند.وزیر امور خارجه تاکید کرد: باید این واقعیت را درک کنیم که به ایجاد ثبات در سوریه نیاز داریم باید پذیرفت که برای این کشور راه حل نظامی وجود ندارد و پیروزی نظامی تبعاتی دارد زیرا هر روز یکی می تواند دست برتر باشد پس باید پیروزی های سیاسی داشته باشیم.ظریف با تاکید بر لزوم تغییر رویکردها در قبال مسائل امنیتی افزود: باید پذیرفت که عوامل خارج از سوریه فقط می توانند تسهیل گر باشند و نمی توانند برای ملت این کشور نسخه بپیچند که چه کسی می تواند حکمرانی کند باید کمک کرد که چارچوب سیاسی داشته باشند تا خودشان بتوانند سرنوشت کشورشان را رقم بزنند.
وی با اشاره به منافع مشترک کشورهای جهان در حوزه امنیتی به بحران آوارگان سوری در مرزهای اروپایی اشاره کرد و گفت: ما بیش از 3 میلیون پناهنده افغان داشته و داریم و اکنون 50 هزار کودک افغانی در مدارس ما تحصیل می کنند و به این بحران عادت داریم اما نگران اروپا هستیم.رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: البته آلمان قبل از این بحران نیز به مسائل منطقه علاقمند بود و این به نفع ماست که این کابوس جهان را پایان دهیم اما برای این کار همه باید انعطاف داشته باشند همچنان که در مذاکرات هسته ای چنین انعطافی وجود داشت.ظریف گفت: ایران آماده است که برای حل و فصل این مسائل بازی برد - برد داشته باشیم و حاضریم در سوریه ، یمن و دیگر کشورها راهبردی مشترک اتخاذ کنیم.
راه حل سیاسی سوریه باید بدون پیش شرط باشد
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: برای راه حل سیاسی سوریه نباید هیچ پیش شرطی باشد و ما هیچ پیش شرطی را قبول نمی کنیم.
آقای ظریف افزود: ما از سه سال گذشته خواستار راه حل سیاسی در مورد سوریه بودیم و هم اکنون نیز این حرف را تکرار می کنیم.
وی ادامه داد: چیزی که باعث شده جنگ افزایش یابد ایجاد پیش شرط برای راه حل های سیاسی بوده است.
ظریف تاکید کرد: سوریه راه حل نظامی ندارد.
وی در مورد انتقاد برخی کشورها از دخالت روسیه در سوریه نیز افزود: متاسفانه برخی ها فکر می کنند مداخله روسیه در سوریه پیچیده است.
وزیرامورخارجه کشورمان با انتقاد از عملکرد ائتلاف بین المللی ضدتروریسم در منطقه گفت: این ائتلاف از یکسال گذشته در عراق و سوریه شکست خورده است.
ظریف ادامه داد: ائتلاف بین المللی ضدتروریسم پروازهای شناسایی در سوریه و عراق داشته اند اما پرواز عملیاتی نداشته اند.
وی افزود: این ائتلاف فکر می کند اگر با داعش مقابله کند به بشار اسد کمک کرده است.
ظریف تاکید کرد: ایران به دنبال منزوی کردن عربستان نیست.
وی هلال شیعی را یک توطئه برای ایران هراسی دانست و گفت: این منطقه با افراط گری مواجه است.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: باید ببینیم آیا می توانیم از الگوی 3+3 در مورد سوریه استفاده کنیم یا نه، ما نزدیک این ایده هستیم و مخالفتی با هرگونه صحبت در مورد بحران سوریه نداریم.
ظریف تاکید کرد: البته در نشست قبلی پاریس می خواستند ایران را منزوی کنند اما ایران نقش خود را ایفا کرد.
وی در مورد پرونده جیسون رضاییان نیز که به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت شده است، گفت: اتهامات این فرد قضایی و جدی است اما ما از نظر بشردوستانه تلاش می کنیم این مشکل حل شود.
سیروس ناصری دیپلمات سابق کشورمان نیز در این نشست از وزیرخارجه آلمان پرسید چرا شما از مداخله نظامی در بحرین حمایت کرده اید، چرا اتحادیه اروپا و آلمان از اقدامات نظامی در یمن حمایت می کند؟
وی خطاب به وزیرخارجه آلمان گفت: شما دموکراسی در منطقه را انتخاب می کنید یا باقی ماندن پادشاهان را؟
نوبت صبح نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ که با حضور وزرای خارجه ایران، آلمان، عمان و جمعی از شخصیت های بین المللی از کشورهای منطقه و جهان در تهران برگزار شده بود پایان یافت.قرار است ادامه این نشست از ساعت 14 آغاز شود.
در نشست صبح که حدود یک ساعت و نیم زمان برد وزرای خارجه ایران و آلمان به سوالات مقامات شرکت کننده پاسخ دادند.
بررسی آخرین تحولات منطقه با محوریت ایران درباره سوریه، عراق و پدیده تروریسم از مهم ترین موضوعات این نشست خواهد بود.در حاشیه این اجلاس قرار است پنل ویژه ای درباره مباحث منطقه برگزار شود.وزرای خارجه آلمان، لبنان، عمان، رئیس مجلس عراق، نخست وزیر اقلیم کردستان، معاون نخست وزیر عراق، هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اروپا و جانشین ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، از جمله شرکت کنندگان این نشست هستند.
تهران؛ میزبان اجلاس منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ - ظریف: فرصتی برای گفتگو
تهران امروز میزبان اجلاس منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ است؛ اجلاسی که وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، آلمان، لبنان، عمان، رئیس مجلس عراق، نخست وزیر اقلیم کردستان، معاون نخست وزیر عراق، هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اروپا و جانشین ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، از جمله شرکت کنندگان آن هستند.برای برگزاری این نشست مهم منطقه ای دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان و دولت های ایران و آلمان به طور مشترک همکاری میکنند. علاوه بر محمد جواد ظریف و فرانک والتر اشتاین مایر، 60 میهمان عالی رتبه دیگر نیز در این نشست حضور دارند.
* اجلاس منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران
همه ساله، هتل "بایریشر هوف" میزبان نشست مهم سیاسی و امنیتی است. نشستی که از نظر جمع شدن مقامات امنیتی ، شباهت زیادی به نشست اقتصادی در داووس سوئیس دارد و برای همین به داووس امنیتی شهره شده است. 52 سال پیش در شهر مونیخ آلمان غربی آن زمان و در اوج جنگ سرد دو بلوک شرق و غرب ، نشست کارشناسان امنیتی در بخش خصوصی پایه ریزی شد.
این نشست کم کم مورد توجه قرار گرفت و مسئولان و مقامات زیادی را به آن کشاند. در این نشست که متولی آن بخش خصوصی است مقامات مدعو، تصمیمی نمی گیرند و فقط درباره مسائل مختلف گفتگو و تبادل نظر می کنند.نمونه اش همین پارسال و قبل از توافق وین بود که وزیر امور خارجه کشورمان به مذاکره کنندگان توصیه کرد به جای تهدید و تحریم ، تعامل کنند.
آقای ظریف گفت:" تنها راه تعامل با ایران احترام و دیپلماسی است طرف مقابل باید درک کند که تهدیدات علاوه بر ایران به اروپا ، آمریکا و جهان خسارت زده است. آنها باید درک کنند که تحریم ها یک سرمایه نیستند. سیاستمداران تصور می کنند که تحریم ها یک سرمایه هستند اما آنها زحمتی برای همه هستند و باید از آن خلاص شد."
نشست امنیتی مونیخ به جز اجلاس سالیانه اش ، نشست های مقدماتی منطقه ای نیز دارد.
بحران سوریه ، عراق و هجوم آوارگان به اروپا و همچنین تحولات گوناگون در غرب آسیا ، باعث شده تا نشست منطقه ای امنیتی مونیخ امروز در کشورمان برگزار شود و بیش از 60 مقام صاحب نظر به تهران بیایند.
* حاشیه اجلاس تهران
در حاشیه این نشست وزرای خارجه ایران و آلمان نشست دو جانبه خواهند داشت و سپس قرار است در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی به سوالات پاسخ دهند. بحران های منطقه ای و همچنین توافق هسته ای وین، زمان اجرای تعهدات ایران و 1+5 و زمان لغو یکجای تحریم های غیر هسته ای ایران از محورهای اصلی این پرسش و پاسخ است.
دیپلمات های غربی اعلام کرده اند اتحادیه اروپا در چارچوب توافق هسته ای ماه ژوئیه با ایران، روز یکشنبه چارچوب قانونی برای لغو تمامی تحریم های اقتصادی و مالی مربوط به موضوع هسته ای ایران را تصویب می کند.
بر اساس گفته این دیپلمات ها، اما این تدابیر زمانی اجرا خواهد شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی تمامی گزینه ها را تیک زده باشد، یعنی اجرای تمامی تعهدات از جانب ایران برای کاهش قابل توجه برنامه هسته ای این کشور را بررسی کرده باشد.
منابع غربی گفتند: هر چند لغو تحریم ها - که فهرست طولانی از بانک ها ، شرکت های نفتی و گازی ایران را شامل می شود - عملا اواخر دسامبر و یا اوایل سال آینده میلادی ( دی ماه ) اجرا خواهد شد، اما مرحله روز یکشنبه دومین نقطه عطف مهم در اجرای این توافق است.
وزیر امور خارجه کشورمان هم در بدو ورود به محل برگزاری نشست مقدماتی امنیتی مونیخ در گفتگوی کوتاه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نخستین باری است که نشست منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ در یکی از کشورهای خاورمیانه برگزار میشود.
وی افزود: این نشست فرصتی است برای کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی تا درباره نحوه برخورد با معضلات منطقه در دوران جدید گفتگو کنند و امیدواریم این نشست، زمینه خوبی برای همکاری برای حل معضلات مشترک باشد.