شبکه نظارت بر اجراي طرح هاي مرتعداري توسعه مي يابد
طرح توسعه شبکه نظارت بر اجراي طرح هاي مرتعداري، مديريت چرا و حفظ کاربري مراتع کشور ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اين طرح با همکاري سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري و سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي تهيه شده است.
احمد کبيري، رييس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي کشور با بيان اين مطلب گفت: مهندسان کشاورزي در سراسر کشور بر اجراي طرحهاي مرتعداري و مديريت چرا نظارت مي کنند.
کبيري ، مهندسي سازي بهره برداري از مراتع را امري ضروري دانست و گفت : با اجراي دقيق قوانين ، مقررات و ضوابط فني و مهندسي توسط دانش آموختگان رشته هاي منابع طبيعي، مرتع و آبخيزداري و همچنين شرکتهاي خدمات فني مهندسي مي توان به بهره برداري پايدار از مراتع دست يافت.
رئيس سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي کشور درباره تعداد ناظر مورد نياز در اجراي اين طرح اظهار داشت: ناظران مورد نياز جهت نظارت بر اجراي طرحهاي مرتعداري و مديريت چرا در کل کشور 4080 کارشناس است.
وي اظهار داشت : از وظايف ناظران حقيقي يا حقوقي اجراي طرحهاي مرتعداري مي توان به برآورد ظرفيت مرتع به روش هاي علمي در ابتداي فصل چراي هر سال در هر تيپ مرتعي، پيشنهاد زمان ورود و خروج دام و همچنين تعداد دام مجاز سالانه، برگزاري کلاس هاي آموزشي، ترويجي جهت افزايش آگاهي بهره برداران و حضور و بازديد حداقل سه بار از عرصه طرح مرتعداري اشاره كرد.
كبيري گفت : ناظران مديريت چرا، وظيفه تعيين ظرفيت مراتع در تيپهاي مرتعي به روش پلات اندازي و برآورد توليد علوفه مراتع هر سامان عرفي، شناسايي دامداران داراي پروانه که فوت يا ترک دامداري نموده اند و اعلام اسامي به اداره منابع طبيعي شهرستان و معرفي دامداراني که از تمديدپروانه چرا و پرداخت عوارض قانوني امتناع نموده اند به اداره منابع طبيعي شهرستان بر عهده دارند.
کبيري با اشاره به اينکه دوره اجراي طرح 5 سال است، خاطرنشان کرد: اين طرح در قالب برنامه هاي عملياتي سالانه به اجرا در مي آيد و هرگونه تغيير در طرح منوط به تصويب در کميته همکاري مشترک تفاهم نامه سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور و سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي کشور خواهد بود.