بازدید شبانه شورای شهر از محله هرندی
اعضای شورای شهر تهران به همراه جمعی از معاونان و مدیران شهرداری تهران دیشب از محله هرندی، بوستان حقانی، مجتمع آموزشی رویش و مددسرای مناطق ۱۲ و ۱۵ بازدید کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، اعضای شورا ابتدا از بوستان حقانی در محله هرندی سپس از مددسرای منطقه 12و در نهایت از مددسرای خاوران واقع در منطقه 15 بازدید کردند.
محله هرندی به یکی از موضوعات حاد شهر تهران تبدیل شده که بارها و بارها موضوع تذکر اعضای شورای اسلامی شهر تهران بوده و این امر منجر به ارائه طرحی برای ساماندهی این محله و محله های نظیر آن از سوی شهرداری تهران شده است.
از اینرو اعضای شورای شهر تهران بازدیدی شبانه از این محله به عمل آوردند تا از نزدیک این معضلات را مشاهده کنند.
در ابتدای این بازدید اعضای شورای شهر تهران به همراه معاونین شهردار تهران مدیران شهری و جمعی از خبرنگاران رسانه های مختلف در محله هرندی و پارک حقانی حضور یافتند و ضمن بازدید از بخشهای مختلف پارک با تعدادی از معتادین در این بوستان به گفت وگو پرداختند.
برخی از معتادان با بیان اینکه با گرفتار شدن در دام اعتیاد تمام دارایی های خود را از دست داده اند خواستار حمایت های بهداشتی ومددکاری و توجه بیشتر به خود بودند.
احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران در حاشیه این بازدید با اشاره به حمایت درمانی از معتادان زن و مرد در شهر تهران تأکید کرد: عمده ترین مشکل این افراد بیکاری و نبود شغل است که در این زمینه دولت بایستی اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: خوشبختانه سازمان های مردم نهاد و غیردولتی در این بخش به صورت فعال کارهای مؤثری انجام میدهند و شاهدیم که در طول هفته سازمانهای غیردولتی حمایتهای غذایی را از معتادین در بوستانها و معابر انجام میدهند.
دنیامالی گفت: باید راهکاری اساسی برای برگشت افراد معتاد به خانواده ها و درمان آنها داشته باشیم که البته در این بخش بایستی ساختارهای لازم فراهم شود.
آمادگی شرایط برگشت معتادین پس از درمان به خانواده ها
رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران اظهار امیدواری کرد: با تلاش دستگاههای مختلف از جمله سازمانهای دولتی و غیردولتی شرایط برگشت معتادین پس از درمان به خانواده ها فراهم شود و آنها بتوانند با داشتن شغل، زندگی خود را ادامه دهند.
در ادامه این بازدید رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با اشاره به بازدید قبلی خود از محله هرندی و بوستان حقانی در این محله خاطرنشان کرد: نگرانی هایی که اعضای شورای شهرباید نسبت به این محله داشته باشند در این بازدید کاملا به چشم آمد.
وی با اشاره به اینکه برای رفع معضلات محله هرندی بایستی تمامی دستگاههای دولتی با یکدیگر همکاری داشته باشند، گفت: در همین راستا شورای شهر تهران بنا دارد جلسه ای را در تاریخ 29 مهر امسال برگزار کند و هماهنگی هایی با دستگاههای مسئول در این بخش انجام دهد.
حافظی با اشاره به حضور دستگاههای مسئول در جلسه مدنظر، خاطرنشان کرد: نمایندگانی از وزارت کشور، وزارت رفاه، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، قوه قضائیه، دانشگاه علوم پزشکی تهران در این جلسه حضور خواهند داشت.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، گفت: قطعاً در قالب یک برنامه مستند و مدون میتوانیم اقدامات گسترده ای را برای کاهش خطرات در محله هرندی انجام دهیم که البته این اقدامات مستلزم همکاری دستگاههای مختلف است.
سازمان بهزیستی؛ اصلی ترین نهاد در حوزه ساماندهی معتادین
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی اصلی ترین نهاد متولی در حوزه ساماندهی معتادین در کشور محسوب میشود، گفت: شهرداری نیز براساس ظرفیتی که دارد نسبتا اقدامات قابل قبولی انجام داده است که برای تکمیل شدن این اقدامات بایستی سایر دستگاهها نیز همکاریهای لازم را داشته باشند.
حافظی ادامه داد: برای ساماندهی افراد معتاد اعم از زنان و مردان میتوان 3 برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ترسیم کرد که در مرحله اول بایستی به پاکسازی بوستانها و معابر اقدام شود، در مرحله میان مدت نقش مشارکتی دستگاهها مهم است و در مرحله سوم دولت و حاکمیت (سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه) باید به وظایف خود در قبال درمان معتادان و بازگشت آنها به خانواده عمل کنند.
وی همچنین با اشاره به تعداد معتادین شهر تهران،خاطرنشان کرد: بالغ بر 60 درصد از این افراد غیربومی هستند و از شهرهای مختلف کشور در تهران حضور دارند.
در این بازدید همچنین حجت الاسلام امرودی معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران بر لزوم ایجاد یک قرار گاه اجتماعی تاکید کرد و گفت : طرح انضباط شهری که از سوی شهرداری تهران تهیه و تدوین شده است ویژگیهای متعددی دارد.
وی تصریح کرد: این طرح دارای 7 بخش است که از آن جمله میتوان به بحث امنیت و ایجاد شغل اشاره کرد.
حجت الاسلام امرودی با بیان اینکه سه شنبه هفته جاری، شهرداری تهران گزارشی از روند طرح انضباط شهری در صحن علنی شورا ارائه خواهد کرد، گفت: ما در این جلسه از اعضای شورای شهر تهران میخواهیم حد و حدود اختیارات شهرداری تهران را در موضوعات مختلف اجتماعی مشخص کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به راه اندازی مرکزی تحت عنوان قرارگاه اجتماعی، گفت: در این قرار گاه 12 سازمان و دستگاه حضور خواهند داشت که هماهنگی های لازم برای ارائه خدمات مطلوبتر در شهر به آسیب دیدگان اجتماعی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 46 نقطه پراکنده و 3 نقطه مرکزی در تهران درخصوص آسیبهای اجتماعی مشخص شده است.
امرودی اظهار امیدواری کرد: سایر دستگاههای مسئول اعم از بهزیستی، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و... نیز بتوانند با همکاری و همراهی خدمات موثرتری به آسیب دیدگان اجتماعی ارائه کنند.