ایران جزو ۱۵ کشور در تدوین استاندارد
تعداد زیاد استانداردها سرمایه ای برای کشور محسوب می شود، ایران در ردیف ۱۵ کشوری است که بیشترین سهم را در تدوین استاندارد دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، در سال 93 بیش از 3500 فقره استاندارد ملی در کشور تدوین شد که رکورد به حساب می آید و سازمان ملی استاندارد برای امسال هم تدوین 4000 فقره استاندارد ملی را هدف گذاری کرده است .
در مجموع 15 هزار نفر عضو کمیته های ملی تدوین استانداردهای ملی در کشور هستند و 216 کمیته فنی متناظر با حضور بیش از 6500 کارشناس خبره در تدوین استاندارد های بین المللی با سازمان ملی استاندارد همکاری می کنند.
سرپرست پژوهشگاه استاندارد می گوید : ایران در 782 کمیته فنی و فرعی سازمان های بین المللی" ایزو ، ای ایی سی ، او ای ام ال ، کدکس" عضویت دارد و مسئولیت اداره 5 دبیرخانه کمیته فنی و فرعی بین المللی برعهده ایران است.
جهانبخش سنجابی شیرازی با اشاره به تصویب 25 پیشنهاد تدوین استاندارد بین المللی در سال 93 گفت : در دو سال اخیر و با رویکرد نتیجه گرا شدن فعالیت ها در حفظ منافع ملی ، درج واژگان فارسی در چندین استاندارد بین المللی انجام شد و با حضور موثر در اجلاسیه های بین المللی شاهد ارتقای مشارکت ایران در اغلب فعالیت های بین المللی بودیم که به ارتقای رتبه ایران در بین 163 کشور از 31 به 27 در سازمان ایزو منجر شده است.
ایران جزء 15 کشوری که بیشترین سهم را در تدوین استاندارد دارد
سرپرست پژوهشگاه استاندارد با بیان اینکه تعداد زیاد استانداردها سرمایه ای برای کشور محسوب می شود ، گفت : ایران در ردیف 15 کشوری قرار دارد که بیشترین سهم را در تدوین استاندارد دارند ضمن اینکه تدوین استانداردهای ملی ، استاندارد های پژوهش محور و پژوهش های بین المللی از وظایف اصلی پژوهشگاه استاندارد است .
سنجابی گرایش به تدوین بیش از حد استانداردها را ناشی از انحصاری بودن بازار ایران دانست و افزود : اصلاح چرخه استانداردسازی با هدف تعالی محصولات و رقابت پذیری جهانی از اولویت های پژوهشگاه استاندارد در سال جاری است.
سرپرست پژوهشگاه استاندارد گفت : تدوین استانداردهای دانش بنیان از اولویت های پژوهشگاه استاندارد در سال 94 است.
خانم نیره پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد ایران می گوید : در حال حاضر سازمان ملی استاندارد ایران مسئول کمیته تدوین استانداردهای غذایی و کشاورزی در بین 18 کشور خاور نزدیک است و هفت دبیرخانه تدوین استانداردهای بینالمللی را ایران مدیریت می کند و مسئولیت 14 گروه کاری بینالمللی ایزو را هم در اختیار داریم.
با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران کارگروه جدید واژه شناسی با مسئولیت سازمان ملی استاندارد ایران در کمیته فنی فرعی سازمان بین المللی استاندارد تشکیل شده است.
به گزارش دفتر مطالعات تطبیقی و مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی ؛ این کارگروه پس از ارائه پیشنهاد تدوین استاندارد بین المللی از سوی جمهوری اسلامی ایران و به منظور پیشبرد استاندارد بین المللی با عنوان "واژه نامه خوراک دام" در ابتدای مهر سال جاری تشکیل شده است.
پیام رییس سازمان ملی استاندارد ایران به مناسبت روز جهانی استاندارد
برگی دیگر بر صفحات پربار و درخشان سازمان ملی استاندارد ایران افزوده می شود و تلاشگران عرصه استانداردسازی با جشن نودمین سال حیات این سازمان به استقبال روزهای پر از امید و بهروزی می شتابند.
شعار روز جهانی استاندارد سال 2015، "استانداردها زبان مشترک جهان" بر مبنای تعامل مردم در سراسر جهانی عنوان شده که ارتباط با شعار همدلی و همزبانی دولت و ملت دارد، از این رو استانداردها با خلق زبان مشترک می توانند سلامت و ایمنی را برای همه مصرف کنندگان تولیدات و خدمات تضمین کنند.
سازمان ملی استاندارد ایران که تاریخی پر از موفقیت ها و پیروزی های بی دریغ حاصل از عشق و ایمان یکان یکان اعضایش را به همراه دارد البته همواره با موانع و مشکلاتی هم روبرو بوده است اما از آنجائیکه همکاران در راه رسیدن به اهداف متعالی خود در رفع موانع و مشکلات همتی مضاعف به کار بسته اند، در دوران تولد، کودکی، جوانی و بالندگی سازمان، از حصار مشکلات عبور کرده اند و امروز در قامت سازمانی با تجربه و کارآ در سطح ملی و بین المللی و در شرایط دوران پساتحریم برای خدمتگزاری به جامعه اسلامی، دوران جدیدی از حیات و شکوفایی خود را به عرضه نمایش می گذارد.
بی گمان، موفقیت ها و شکست ها، رنج ها و شادی های همه همکاران ارجمند در سرزمین پر خیر و برکت ایران اسلامی و خارج از مرزهای این مرز و بوم، مدیون زحمات طاقت فرسای همه کسانی است که در مراکز، ادارات ، پژوهشکده ها، آزمایشگاه ها و بخش های خصوصی مرتبط به کار و تلاش مشغولند. از این رو جای آن دارد که از یکایک این عزیزان قدردانی و تشکر کنم.
اکنون که پس از کارزار تحریم اقتصادی و پشت سرگذاشتن موانع متعدد اقتصادی و سیاسی، شرایط تازه ای برای گسترش فرهنگ استاندارد در فضای جامعه و تعاملات بین المللی ایجاد شده است. رجاء واثق داریم که بار دیگر همکاران ارجمندم در سازمان ملی استاندارد ایران، همپای دیگر کارگزاران دولت محترم با توکل به توفیقات الهی و در سایه اوامر و توجهات مقام معظم رهبری، بار دیگر در خلق موفقیت های هرچه بیشتر ملی و بین المللی، کوشا و پیروز خواهند بود.
نودمین سال تولد سازمان را در این روز خجسته به همه کوشندگان استانداردسازی و به ویژه خانواده بزرگ سازمان ملی استاندارد ایران تبریک می گویم.
استاندارد ، زبان مشترک اقتصاد و تجارت جهانی
استانداردهای بین المللی از جمله استانداردهای ISO، IEC و ITU برای افزایش کارآیی در عرصه جهانی سازی و جهانی شدن اقتصاد بسیار مهم است و اغاز تلاش برای رقابت سازمان ها برای دستیابی به نتایج بهتر با ضایعات کمتر است.
کارآیی مبین توانایی برای نیل به اهداف از طریق اجرای فرآیندهایی جهت بهبود کیفیت محصولات یا خدمات با حداقل ضایعات ، هزینه ها یا کار غیرضروری است. کارایی به سازمان ها کمک می کند با کسب حداکثر سود اهداف سازمانی را تحقق بخشند که برای موفقیت در چالش های کنونی و فضای اقتصاد رقابتی ، حیاتی است.
در جهان بسیار رقابتی و پیچیده امروز ، بررسی موضوع پایداری از منظر اقتصادی، محیطی و اجتماعی بدان معناست که کارآمدی بیشتر برای کسب و کارها، حیطه وسیعی از اقدامات و موضوع ها را در بر می گیرد. استانداردهای بین المللی ابزارهای قدرتمندی هستند که به سازمان ها برای بهره برداری از امکانات بالقوه آنان در بازارهای جهانی کمک می کنند. استانداردهای تدوین شده در سراسر جهان ، حاصل تجربه برتر و هماهنگ بین المللی هستند که برای اندازه گیری، مقایسه، افزایش کارآیی و کاهش ضایعات استفاده می شوند.
استانداردهای بین المللی با تعیین ویژگی های مشترک، این امکان را فراهم می آورند تا محصولات، خدمات و فن آوری های عرضه کنندگان مختلف مانند قطعات یک پازل به طور مناسبی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
استانداردهای بین المللی با حمایت از سازکارهای همکاری و قابلیت های سازگاری ، پایگاهی استوار برای ایجاد نوآوری فراهم آورده اند و دسترسی بازار به محصولات جدید را تسهیل می کنند.
استانداردهای بین المللی به کشورها، سازمان ها، قانون گذاران و محققان اطمینان می بخشند که با پرهیز از دوباره کاری می توانند به سرمایه گذاری در سایر اولویت ها بپردازند.
استفاده از دانش فنی پیشرفته در استانداردهای بین المللی، برای همگان از جمله کشورهای در حال توسعه قابل دستیابی است و به آن ها در حداکثر بهره گیری از منابع انسانی و مادی یاری می رساند.
فرآیندهای کارآمد تجاری و صنعتی منتج از استانداردها ، شرکت ها را برای حضور در عرصه رقابت جهانی و افزایش سرعت تولید با هزینه کمتر برای کسب بازارهای بیشتر توانمند می کنند.
به این ترتیب ، استـانداردها به سازمان ها کمک می کنند تا ضمن تمرکز بر بهبود روش ها ، نیازهای مشتریان را تامین کنند.
قانون گذاران می توانند استانداردهای بین المللی را به عنوان معیار پذیرش و مبنای تنظیم ارتباط بازار و مصرف کننده به کار گیرند و مصرف کنندگان اطمینان خاطر می یابند استانداردهای بین المللی به افزایش کارآیی موضوع های مورد اهمیت آنان همچون برچسب گذاری یا ایمنی محصولات می پردازند.
استانداردهای بین المللی نه تنها موجب درک مفهوم اقتصاد می شوند، بلکه با افزایش کارآیی، به افراد جامعه کمک می کنند برای بهره برداری مطلوب تر از منابع موجود و ایجاد دنیایی با ثبات تر مشارکت کنند.
استاندارد در ایران هم یکی از عوامل برای کمک به استقرار اقتصاد مقاومتی است که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هم به ان اشاره شده است و بند 24 تاکید می کند پوشش استاندارد برای همه محصولات داخلی و ترویج آن افزایش یابد.